Resepi Kari Daging Kerisik

Assalamualaikum, hai semua. Sekarang nie memang Kak Sue dan keluarga lebih suka masakan rumah dari makan luar. Cumanya kadang tu asyik masak menu yang sama ja jadi tak ada nak kongsi resepi baru kat sini. Cuma baru-baru nie Kak Sue cuba Resepi  Kari Daging Kerisik yang Kak Sue dapat dari Tok Pah. Sedap juga Kari Daging Kerisik nie tau.. kuah pun macam pekat sikit..

Resepi Kari Daging Kerisik
Kari Daging Kerisik

Resepi Kari Daging Kerisik

Sebenarnya resepi Kari Daging Kerisik nie Kak Sue pertama kali cuba masak. Kakak anak dara Kak Sue minta masakkan Kari Daging, kebetulan hari tu sebelum masak sempat telefon Tok Pah tanya khabar. Biasa lah bila dah sembang tu, mesti tanya buat apa.. masak apa.. Kak Sue pun tanya lah cara nak masak macam mana. Tok Pah bagi tau kalau nak sedap letak kerisik sikit. Tu yang Kak Sue cuba letak kerisik tu, sedap pulak. Resepinya sama ja macam masak kari yang lain cuma tambah kerisik ja sikit. Jom kita tengok resepinya ya..

Kari Daging Kerisik

Bahan-bahan :

Bahan Untuk Menumis
1 biji bawang besar yang size kecil - dihiris nipis
4 biji bawang putih - dihiris nipis
1 inci halia - dihiris nipis
3 tangkai daun kari
Minyak untuk menumis

Bahan Untuk Kari :
1 mangkuk daging batang pinang - dipotong kecil
1 biji bawang besar - dikisar
4 biji bawang putih - dikisar
1 inci halia - dikisar
1 peket kari daging Adabi

Bahan lain :
1 biji kentang - dipotong lapan
1 batang lobak merah - dipotong memanjang
1 kotak santan Kara
1 keping asam keping
1 kiub Ayam Knor
1 sudu besar kerisik
Garam secukup rasa

Cara-cara :
Tumis bahan untuk menumis tadi sampai naik bau
Kemudian masukkan bahan untuk kari tadi, tumis sampai kari masak atau pecah minyak
Kemudian masukkan asam keping, kacau mesra
Masukkan daging yang dipotong kecil tadi
Masak sampai daging lembut, masukkan pula kentang dan lobak merah tadi
Kemudian masukkan santan, masak sehingga mendidih dan kentang dan lobak merah tadi empuk
Bila dah mendidih, masukkan kiub ayam Knorr
Akhir sekali perasakan dengan garam, kacau sekejap
Tutup api, kacau lagi beberapa minit nak elak kuah jadi pecah lemak
Sedia untuk dihidangkan








Keep Reading»

Rezeki Piala Malaysia

Assalamualaikum, hai semua. Rasanya masih belum terlambat Kak Sue nak kongsi cerita kat sini sebagai kenangan negeri kelahiran Kak Sue Perak juara Piala Malaysia 2018. Walaupun kali nie kami tak beria dan pulun macam selalu tapi nama Abang Man tetap terpilih, dah namanya rezeki Piala Malaysia kan, Alhamdullilah. Kebetulan pula rezeki Piala Malaysia kali nie kami berniaga di kiosk sebeleh fan Perak, ceria juga lah kan dapat jumpa orang satu kampung.. hehehe..

Rezeki Piala Malaysia
Rezeki Piala Malaysia

Rezeki Piala Malaysia

Alhamdullilah, dalam beberapa tahun nie kami masih diberi rezeki dan peluang berniaga di kiosk Stadium Shah Alam. Macam baru-baru nie untuk game yang melayakan Perak juara Piala Malaysia, kami hampir terlepas peluang berniaga disebabkan fokus pada beberapa benda dan perkara yang sedang melanda keluarga kami. Tak sangka pula terpilih sebab masa macam suntuk dah masa tu..

Ikutkan macam tak ada rasa nak berniaga pun, tapi kata Abang Man tak apa lah kita santai-santai ja dan tak payah letak target berniaga kali nie. Kak Sue pun ikut ajalah, asalkan dapat kami lupakan sekejap perkara yang jadi pada keluarga kami beberapa minggu lepas. Barang niaga semua beli last minit ja dan tak banyak pun kami buat kali nie. Asalkan semua habis terjual pun okay dah kata Abang Man..

Rezeki Piala Malaysia
Piala Malaysia
Piala Malaysia
Piala Malaysia
Piala Malaysia
Semua urusan berjalan lancar ja, cuma masa nak masuk pintu pagar terpaksa keluarkan Abang Tihie dan kawan Abang sebab dah limit dari yang dibenarkan. Rasa angin juga bila kadang orang yang bertanggung jawab urus syarat berniaga kat stadium nie tau, bukan apa hanya enam orang dibenarkan berada dalam kiosk. Apa korang ingat cukup ka nak handle kalau pembeli sekali datang dalam 50 orang dengan order yang banyak?? 

Nasib lah lepas beberapa minit lepas tu Abang Tihie dan kawan dapat masuk juga. Kalau masih tak berpuasahati nak ja hala peniaga kiosk sebelah Kak Sue, dekat 20 orang kut.. boleh pulak!! Stadium Shah Alam nie kadang paling menyampah kalau peniaga ikut syarat yang betul lah korang nak kacau. Peniaga lain selamba badak langgar korang buat tak nampak pulak.. apooo???

Rezeki Piala Malaysia
Piala Malaysia
Piala Malaysia
Rezeki Piala Malaysia
Piala Malaysia
Rezeki Piala Malaysia
Piala Malaysia
Apapun nasib semua berjalan lancar lepas tu walaupun hujan lebat dengan angin kuat. Bila fan masuk dalam stadium hujan pun berhenti dan stadium penuh sampai ke kiosk kami. Agak lambat lah juga fan sampai ke kiosk kami sebab kedudukan kiosk yang berada belakang tiang gol. Selalunya fan tak berapa gemar kawasan sini, jadi depa penuhkan kawasan lain dulu..

Kak Sue dan Abang Man pun tak mau stress-stress memang tawakal ja semua. Alhamdullilah, berbaloi dengan semua yang kami lalui semua tadi, barang jualan pun laris. Tak ada rasa nak bengang atau apa dengan situasi budak rambo, just follow the flow ja. Harap masa akan datang pihak pengurusan Stadium Shah Alam dapat perbaiki kelemahan yang ada. Sekali lagi.. tahniah Perak negeri ku yang tercinta.. papai!

Keep Reading»

Resepi Laksa Batu Kurau

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie pun rasa lama Kak Sue berehat, rindu pula nak tulis-tulis kat blog Kak Sue nie. Minggu lepas memang sibuk sikit dengan urusan anak-anak dan kenduri anak buah. Minggu nie rasanya dah lapang dan lega sikit. Boleh lah intai-intai kat sini sekejap kan.. hehehe.. Sebelum nie ada yang tanya resepi Laksa Batu Kurau kat Kak Sue, jadi entri kali nie Kak Sue akan kongsi resepi Laksa Batu Kurau dengan korang lah ya. Senang ja pun nak buat..

Resepi Laksa Batu Kurau
Laksa Batu Kurau

Resepi Laksa Batu Kurau

Resepi Laksa Batu Kurau nie sama aja dengan resepi laksa lain sebenarnya. Cara masak pun sama, bahan pun sama. Cuma Kak Sue namakan Laksa Batu Kurau sebab Kak Sue asal dari Batu Kurau. Mesti korang tau kan Batu Kurau kat mana, salah satu tempat top nak cari durian bila tiba musim durian.. hehehe.. Okay lah, tak mau buang masa lagi jom Kak Sue kongsikan bahan dan cara nak masak Laksa Batu Kurau nie jom..

Laksa Batu Kurau

Bahan-bahan
1 kilo ikan sardin
2 biji bawang besar
1 inci halia
1 mangkuk cili kisar
4 kuntum bunga kantan
6 keping asam gelugor
1 kiub ikan bilis
1 ikat daun kesum
Garam secukup rasa
Sedikit serbuk perasa

Bahan Ulam Laksa
Timun
Daun salad
Bawang besar
Limau nipis
Cili padi
Ikut korang nak banyak mana

Cara-cara
Rebus ikan sardin dengan asam keping
Toskan ikan sardin tadi dan sejukkan sekejap
Asingkan isi dan tulang ikan sardin tadi
Kemudian kisar isi ikan dengan sedikit air, ikut nak pekat macam mana tau
Tulang ikan tadi kalau suka boleh juga kisar dengan sedikit air dan tapis
Kemudian masukkan balik air rebusan ikan tadi, isi ikan dan tulang ikan yang dikisar tadi
Tak lupa juga masukkan cili kering kisar dan asam keping
Kemudian didihkan bahan tadi dengan api sederhana
Bila kuah dah mendidih dan mesra, masukkan bunga kantan dan daun kesum
Akhir sekali masukkan kiub ikan bilis Knorr, garam dan serbuk perasa
Biar didih sekejap, kemudian boleh tutup api

Untuk bahan utama, selain kuah laksa ialah laksa tu sendiri kan. Kak Sue guna laksa jenama Eka. Selalunya masa tengah nak sediakan kuah laksa, Kak Sue dah rendam lah laksa. Nanti bila tengah didihkan kuah boleh lah sambil rebus laksa tu sekali. Nanti bila dah lembut, biarkan kejap laksa tu terendam dan boleh lah cuci dan toskan. Siap dah resepi Laksa Batu Kurau, boleh lah dihidangkan.. Selamat mencuba korang, papai!






Keep Reading»

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang tentang Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand pula dengan korang. Rasanya ramai antara kita kenal dengan jenama Susu Fernleaf nie kan, setanding dengan jenama susu yang lain dan yang paling penting ianya diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand. Untuk info korang, New Zealand nie tanahnya subur, dengan kadar hujan yang baik dan cahaya matahari yang banyak membuatkan ianya salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu. Menarik kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus dari New Zealand

Sekarang jom Kak Sue nak kongsi lebih lagi dengan korang tentang Susu Fernleaf yang diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand jom. Di Fernleaf, lembu tenusu adalah jiwa dalam industri tenusu dan para peladang mereka menjaga lembu mereka  dengan penuh dedikasi. Mereka mengusahakan ladang secara semulajadi dengan memberi kebebasan untuk lembu mereka meragut di padang rumput yang subur..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu, mereka memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu, bermula dari air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna. Warisan dan kepakaran mereka menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam industri tenusu hari ini. Hebat kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Hasilnya, susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Selain dari tu kan korang, susu Fernleaf juga ada banyak nutrien penting lain macam Protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu tenusu lain yang terkurung dalam kandang. 

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Dengan rumput berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih lembu tenusu mereka menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu. Bila semua dijaga dengan baik, hasilnya pun haruslah baik kan. Kita sebagai ibu bapa pun haruslah pilih produk yang terbaik untuk keluarga kita seperti susu Fernleaf nie lah kan. Kak Sue pun tak ragu-ragu lepas nie nak bagi anak-anak Kak Sue minum susu nie nanti..

Susu Fernleaf nie ada tiga pilihan iaitu susu penuh krim, rendah lemak dan coklat. Disediakan dalam bentuk kotak 1 liter dan 200ml. Yang paling penting dijamin halal juga. Korang jangan lupa dapatkan di pasaraya terdekat tau. Susu Fernleaf 100% Mmmmm.. sedapnya! Jangan lupa cuba tau korang.. papai!







Keep Reading»

Kenangan Yang Takan Dilupakan

Assalamualaikum, hai semua. Lama juga Kak Sue menyepi kali nie kan. Mencari kekuatan diri yang hilang dengan perkara yang meluluhkan hati kami sekeluarga. Kak Sue bukan nak ulas panjang pun, tak berniat nak berkongsi secara detail. Sengaja nak kongsi kat sini sebagai kenangan yang takan dilupakan seumur hidup bagi kami sekeluarga dan sebagai panduan untuk anak-anak bila Kak Sue dah tak ada untuk depa nanti..

Kenangan Yang Takan Dilupakan
Kenangan Yang Takan Dilupakan

Kenangan Yang Takan Dilupakan

Tak tau nak mula dari mana, cuma musibah yang Kak Sue sekeluarga anggap sebagai ujian hidup yang paling perit dan luluhnya hati kami sekeluarga. Apa yang jadi buat Kak Sue musahabah diri walau hakikatnya tetap ada kesan dendam yang mendalam dalam hati. Rasa marah, tak puashati, geram akan berulang-ulang setiap kali bila terimbas cerita sedih yang luluhkan hati kami sekeluarga..

Sepanjang minggu tak dapat berfikir dan bertindak dengan baik. Penuh dengan emosi sedih, marah dan dendam. Susahnya lah hati nie nak redhakan, Allah ja maha mengetahui. Bercakap sabar dan redha tak semudah kalau kita yang merasa. Hari-hari.. setiap masa pujuk hati sendiri.. InsyaAllah tak ada apa-apa.. redhakan lah.. maafkan lah.. tapi tak boleh.. 

Alhamdullilah, selesai kami sekeluarga jumpa kaunseling lebih tenang dan redha sikit rasa hati. Anak-anak pun nampak dah macam biasa balik, harap dapat redhakan semua perlahan-lahan. Kami bertemu dan terjadi perkara yang tak kami duga dengan orang yang salah. Harapnya lepas nie kami sekeluarga lebih berhati-hati dengan orang sekeliling. Biasa lah, kita manusia nie tak lari dari khilaf kan.. ada hikmahnya..

Untuk anak-anak Ibu, semua ibu bapa kat dunia nie mahukan yang terbaik untuk anak depa. Nasihat dan marah ibu bapa tu tanda sayang, redha ibu bapa tu tanda berkat hidup anak. Musibah yang datang untuk kita, anggap saja sebagai ujian. Kita sama-sama musahabah diri. Dalam setiap ujian pasti ada hikmah. InsyaAllah yang datang lepas nie semua baik-baik aja.. aamiin ya rabb.. Ibu nak kongsikan kata-kata yang Ibu ambil dari Facebook Acik untuk renungan kita bersama..

Apa-apa yang buatkan kita bersedih hari nie.. semoga Allah mengantikan ia dengan sesuatu yang lebih baik. InsyaAllah.. Walaupun airmata tu harus tangan kita sendiri yang mengusapnya. Walaupun hati tu hanya kita sendiri yang memujuknya. Semoga digantikan kesedihan kita, dengan sesuatu yang lebih baik..

Tidak lah Allah mengambil sesuatu dan mentakdirkan sesuatu, melainkan Allah Tahu, tu yang terbaik..

Ibu doakan semoga Allah sentiasa lindung anak-anak Ibu dari segala malapetaka, dari segala niat jahat manusia atau makhluk lain. Hidup kita nie biarlah berlandaskan Allah semata-mata ya nak.. Bila Ibu dan Abah tak ada nanti untuk anak-anak Ibu ingat Allah ya, Allah ada untuk kita dalam keadaan apa sekali pun. Ingat tu.. Semoga Allah pelihara hati kita. Kasih sayang Ibu untuk Abah dan anak-anak Ibu hingga ke syurga Allah.. 





Keep Reading»

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang yang tengah merancang nak buat majlis perkahwinan atau pada bakal-bakal pengantin satu pakej  yang menarik iaitu H Garden Cafe tawarkan majlis berkonsepkan taman. Kak Sue pun sebenarnya suka juga dengab tema yang H Garden Cafe tawarkan majlis berkonsepkan taman nie. Ya lah ada bunga-bungaan ala-ala kat taman cantik dan menarik ja kan. Lain sikit dari majlis-majlia yang dah biasa orang buat..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

Sekarang nie boleh dikatakan ramai suka buat majlis macam H Garden Cafe tawarkan nie kan, majlis berkonsepkan taman. Dengan adanya perkhidmatan macam nie korang yang merancang nak adakan majlis konsep macam nie dah tak payah risau dah, sebab semua lengkap dalam satu pakej nie. Bukan setakat majlis perkahwinan aja tau, ada pilihan majlis lain yang boleh korang buat kat cafe nie juga antaranya majlis pertunangan, sambutan harijadi atau majlis-majlis lain..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo by Ana Suhana
Untuk info korang juga, H Garden Cafe nie berada di bawah syarikat Wedding Studio Sdn Bhd. Syarikat nie memang sediakan pakej dan juga tempat untuk majlis perkahwinan. Korang boleh ja nak pilih yang mana dan kat mana nanti. Selain dari tu syarikat nie juga dah lama berada dalam bidang nie sejak dari tahun 2009 lagi tau. Bertempat di Plaza Jelutong, Persiaaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, Shah Alam. Jadi korang tak perlu risau, sebab dah lama berada dalam bidang nie kan..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo By Ana Suhana
Sekarang, jom Kak Sue nak kongsi pakej yang ada kat H Garden Cafe nie pula. Pakej perkahwinan yang disediakan di cafe nie ada satu pilihan ja tau korang. Pakej yang disediakan ialah untuk 500 tetamu  dengan harga RM21,000. Korang akan dihidangkan dengan menu buffet, 4 buah dome VIP, 25 buah meja dan 250 kerusi termasuk 10 orang pelayan. Kalau tak cukup korang jangan risau, sebab boleh tambah khemah kat bahagian luar cafe nie juga.

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu di H Garden Cafe 
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
Untuk pengantin pula, ada disediakan sepasang baju sanding, make up, pelamin ala taman, kek pengantin tiga tingkat dan bilik hotel untuk bermalam. Bukan tu aja tau, ada kompang secara live lagi. Tak lupa juga set PA system dan emcee juga ada khidmat photography dan videography siap dengan CD sekali. Haa.. tak payah risau dah bab pelamin, make up, nak upah photoq lain kan semua siap sekali dalam pakej nie. Senang dah, dari bab makan sampai lah bab persiapan pengantin semua lengkap dah..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo By Ana Suhana
Kak Sue juga nak kongsi, istimewa untuk korang yang nak menempah pakej nie bermula dari sekarang sehingga 31 Oktober 2018 nanti korang akan dapat tambahan dua ekor Kambing Golek atau persembahan live band tau. Menarik kan.. kena cepat-cepat lah tempah sebelum tarikh tamat. Jimat dah tak payah nak tambah duit lagi untuk salah satu pilihan istimewa yang pihak Wedding Studio tawarkan nie..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe
Akhir sekali, kalau korang nak datang makan dan melepak kat sini pun boleh tau. Cafe nie ada sediakan beberapa menu ala carte juga. Boleh lah nak datang dengan keluarga atau kawan-kawan kan. Tempat pun selesa dan cantik. Macam biasa kalau korang nak tau lebih detail Kak Sue kongsi kat bawah nie ya..

Wedding Studio Sdn Bhd

Alamat
Lot HG88A
Ground Floor, Plaza Jelutong,
Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, 
40150 Shah Alam

Waktu Operasi
Selasa - Ahad
12 tengahari - 9 malam

Telefon
012 - 4292806
012 - 4978827
017 - 2377449

Facebook

Instagram





Keep Reading»

Happy Anniversary Sayangku

Assalamualaikum, hai semua. Hari nie genap 20 tahun Kak Sue dan Abang Man hidup bersama sebagai suami isteri. Happy Anniversary Sayangku.. terima kasih sebab sentiasa menerima orang seadanya, sentiasa menegur dan membimbing dengan kasih sayang pada orang dan anak-anak kita. Semoga kita dan keluarga kita berbahagia dunia dan akhirat. Love you forever Yang.. aamiin ya rabb.. Orang tu memang Kak Sue bahasakan diri dengan keluarga dan Abang Man.. hehehe..

Happy Anniversary Sayangku
Happy Anniversary Sayangku

Happy Anniversary Sayangku

Selama 20 tahun kami hidup sebagai suami isteri memang datang pelbagai ujian buat kami. Biasa lah kan dalam rumahtangga nie mesti ada pasang surutnya. Cuma Kak Sue besyukur ada suami macam Abang Man yang sentiasa tenang dalam apa juga keadaan. Bukan lah nak memuji suami sendiri macam tak ada khilaf kan, tapi kalau korang kenal dekat dengan Abang Man mesti tau macam mana orangnya.. 

Diri Kak Sue yang sekarang nie banyak dibentuk oleh Abang Man dengan izin Allah. Sentiasa bersabar dalam mendidik dan menegur Kak Sue dan anak-anak. Tak pernah sekali pun mengungkit tiap kesalahan, bagi Abang Man benda yang dah lepas tu kita tutup buku. Kita mula buku baru.. Tak pernah nak marah-marah dan rajin menolong kerja kat rumah nie haa.. Kalau tak sibuk dengan hal niaga, memang lebih suka habiskan masa kat rumah..

Rasanya untuk Kak Sue sebagai isteri Abang Man semua dah cukup lengkap untuk kami sekeluarga. Kak Sue cuma berharap kami terus istiqamah perbaiki diri dan amal kami agar lebih baik dari sebelumnya. Alhamdullilah untuk 20 tahun hidup bersama, rasanya banyak perubahan bagi diri Kak Sue dan rumahtangga kami. Tahun nie tak tahu lah ada sambutan makan-makan atau hadiah, Kak Sue ada juga nak plan tapi macam jadi tak jadi ja nie haa.. hehehe.. Apapun Kak Sue berdoa semoga kami sekeluarga berbahagia hingga ke Jannah.. aamiin ya rabb..


Keep Reading»

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Assalamualaikum, hai semua. Sempena bulan baru nie, Kak Sue nak umumkan Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September. Terima kasih kepada kawan blogger yang support, datang singgah dan komen ya. Untuk Pemenang Top komentator Blog Kak Sue bulan September nie kita ada pemenang baru. Jom kita tengok siapa gerangannya jom.. hehehe..

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September
Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Tahniah kepada pemenang Top Komentator Blog Kak Sue bulan September nie Blogger Cuya Terima kasih sudi support, singgah dan komen blog Kak Sue ya. Macam yang Kak Sue janjikan hadiah untuk bulan nie samada cash atau hadiah lain. Kak Sue tak sempat nak cari hadiah lain jadi hadiah untuk kali nie Kak Sue bagi cash aja lah ya..

Pemenang Top Komentator untuk bulan September nie boleh lah emailkan no akaun dan nama penuh pada Kak Sue di skabdy@yahoo.com ya. Kak Sue buka balik contest Top Komentator Blog Kak Sue untuk bulan Oktober. Hadiah untuk bulan Oktober nanti masih sama cash atau hadiah lain. Jemput singgah dan komen tau korang.. papai!

Keep Reading»
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.