Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang tentang Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand pula dengan korang. Rasanya ramai antara kita kenal dengan jenama Susu Fernleaf nie kan, setanding dengan jenama susu yang lain dan yang paling penting ianya diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand. Untuk info korang, New Zealand nie tanahnya subur, dengan kadar hujan yang baik dan cahaya matahari yang banyak membuatkan ianya salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu. Menarik kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus dari New Zealand

Sekarang jom Kak Sue nak kongsi lebih lagi dengan korang tentang Susu Fernleaf yang diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand jom. Di Fernleaf, lembu tenusu adalah jiwa dalam industri tenusu dan para peladang mereka menjaga lembu mereka  dengan penuh dedikasi. Mereka mengusahakan ladang secara semulajadi dengan memberi kebebasan untuk lembu mereka meragut di padang rumput yang subur..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu, mereka memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu, bermula dari air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna. Warisan dan kepakaran mereka menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam industri tenusu hari ini. Hebat kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Hasilnya, susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Selain dari tu kan korang, susu Fernleaf juga ada banyak nutrien penting lain macam Protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu tenusu lain yang terkurung dalam kandang. 

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Dengan rumput berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih lembu tenusu mereka menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu. Bila semua dijaga dengan baik, hasilnya pun haruslah baik kan. Kita sebagai ibu bapa pun haruslah pilih produk yang terbaik untuk keluarga kita seperti susu Fernleaf nie lah kan. Kak Sue pun tak ragu-ragu lepas nie nak bagi anak-anak Kak Sue minum susu nie nanti..

Susu Fernleaf nie ada tiga pilihan iaitu susu penuh krim, rendah lemak dan coklat. Disediakan dalam bentuk kotak 1 liter dan 200ml. Yang paling penting dijamin halal juga. Korang jangan lupa dapatkan di pasaraya terdekat tau. Susu Fernleaf 100% Mmmmm.. sedapnya! Jangan lupa cuba tau korang.. papai!






12 comments

  1. Memang sedap, segar dan 100% Mmmmm... Jom minum susu Fernleaf UHT sekarang!! Hehe..

    ReplyDelete
  2. Susu Chocolate Fernleaf sedap sekali...

    ReplyDelete
  3. Wah ni yg buat saya tterasa nak Cuba Susu fernleaf ni

    ReplyDelete
  4. sedap kak,, rasanya sama macam fresh

    ReplyDelete
  5. susu ni bgs utk tulang..bdk2 kalo ada perisa coklat sure akan minum..jrg nk minum yg perisa original yg putih

    ReplyDelete
  6. hampir tiap hari aida baca entry pasal lembu itam putih ni :)
    tgk spec mata nyer tu pun kelakar & comel hi hi hi hi....
    fernleaf ni sedap,
    mcm dutch lady juga.
    aida kerap beli milk based drink. anak2 suka minum.
    kalau full cream milk, memang ada stok dlm fridge.
    utk doh roti & pasta sos. mesti ada masukkan at least sekotak.

    ReplyDelete
  7. dari kecik suka benar ngan susu ni

    ReplyDelete
  8. Susu fernleaf memang sedap. Kaw kaw

    ReplyDelete
  9. sedap susu ni! semalam baru restock

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.