Shuhaida Kabdy

Saturday, February 24, 2018

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee

February 24, 2018 1
Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue nak kongsikan cerita shopping online di Shopee lagi kali nie. Shopee, platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan akan melancarkan Kempen Hari Gaji dari 26 hingga 28 Februari 2018 - satu inisiatif yang didorong oleh tabiat membeli-belah pengguna dalam tempoh penerimaan gaji. 

Pengguna Shopee boleh menikmati pelbagai tawaran hebat dan potongan harga sepanjang kempen ini, termasuk pulangan tunai sebanyak 18% berbentuk syilling Shopee atas produk promosi. Bagi setiap pembelian RM1, pengguna akan menerima 18 syiling Shopee yang memberikan lebih ganjaran dan penjimatan.

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee Dari 26 Hingga 28 Febuari 2018

Tahun lepas, kami mendapati purata peningkatan sebanyak 25% dalam bentuk jumlah transaksi sepanjang tempih penerimaan gaji iaitu dari tarikh 25 hingga 31 setiap bulan. Aliran ini mendorong kami untuk melancarkan Kempen Hari Gaji dan skema pulangan tunai 18% yang membolehkan pengguna setia kami berjimat semasa waktu kemuncak aktiviti membeli belah", kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee

Pada masa yang sama, aktiviti membeli-belah ini menunjukkan peningkatan semasa waktu makan tengah hari dan selepas makan malam dengan rekod trafik tertinghi antara pukul 12.00 tengah hari hingga pukul 1.00 tengah hari dan dari pukul 8.00 malam hingga 9.00 malam. Bagi menyelesaikan pembelian mereka, pembayaran berbentuk pemindahan wang secara dalam talian merupakan cara pembayaran paling popular, diikuti oleh pembanyaran menggunakan kad kredit dan debit dan seteruanya, pemindahan bank

Berikut merupakan kategori popular sepanjang tempoh penerimaan

Mobil & Gajet
Sarung & Pelindung, Audio, Bank Kuasa & Bateri

Kesihatan & Kecantikan
Produk Kecantikan Kulit, Makanan Tambahan, Berus & Peralatan Solek

Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Fesyen Kanak-kanak; Permainan & Pendidikan; Perkakas untuk Makan & Penyusuan 

Pakaian Wanita
Baju, Pakaian Dalam & Pakaian Tidur, Gaun 

Perabot & Perhiasan Rumah
Hiasan Dalaman, Tempat Menyimpan untuk Dapur, Kelengkapan Bilik Tidur

Shopee akan memulakan keraian sempena hari penerimaan gaji ini dengan jualan pra-kempen bermula dari 21 Februari yang membariskan tawaran eksklusif daripada jenama terkemuka seperti Elianto, Pro Shop, Reckitt Benckiser dan banyak lagi.

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Sepanjang 3 hari kemuncak kempen (26 hingga 28 Februari) ini, pengguna boleh menikmati tawaran hebat atas lebih 5,000 produk dari kategori terpilih termasuklah Mobil & Gajet; Kesihatan & Kecantikan; Permainan, Kanak-kanak & Bayi; Perabot & Perhiasan Rumah; Perkakas Rumah; Barang Runcit & Haiwan Peliharaan; Fesyen Wanita dan Fesyen Lelaki. 

Shopee turut bekerjasama dengan jenama seperti L’Oreal, Nestle, Big Pharmacy, Bagstation, XES Shoes dan Vivo untuk memberikan penjimatan berganda untuk pengguna tegar Shopee di seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, Jualan Murah Shocking Sale akan digandakan hingga 5 kali sehari sepanjang tempoh kempen yang menawarkan pelbagai produk kegemaran ramai pada harga yang amat rendah bagi tempoh terhad, hingga kehabisan stok.

Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Nikmati 18% Pulangan Tunai Sempena Kempen Hari Gaji Shopee
Sepanjang kempen ini, Shopee turut melancarkan permainan Facebook Live: Edisi Hari Gaji pada 26 Februari pada pukul 2.00 petang yang membolehkan pengguna memenangi syiling Shopee dan hadiah utama berupa telefon bimbit Samsung Galaxy Note 8 bernilai RM3,999. Bagi menambahkan lagi keriangan kali ini, pengguna juga boleh menyertai Jualan Lelong Mobil Hari Gaji di shopee_mamak pada aplikasi Shopee sepanjang kempen dan berpeluang memenangi hadiah bernilai lebih RM4,000 termasuk sebuah Nubia M2 Lite, sebuah OPPO F5 dan sebuah Penyedut Hampagas Dyson. 

Untuk maklumat lanjut, layari www.shopee.com.my Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play. 

Friday, February 23, 2018

Perbaiki Niat Kita Hari Ini

February 23, 2018 6
Perbaiki Niat Kita Hari Ini
Assalamualaikum, hai semua! Kali nie Kak Sue nak kongsi kata-kata nasihat atau panduan dari group family Abah Kak Sue lagi. Kali nie tajuk Perbaiki Niat Kita Hari Ini. Semoga dengan perkongsian nie, kita semua dapat perbaiki niat kita hari ini, untuk masa hadapan yang lebih baik. InsyaAllah..

Perbaiki Niat Kita Hari Ini
Perbaiki Niat Kita Hari Ini

Perbaiki Niat Kita Hari Ini

"Setiap kali engkau memperbaiki niatmu, maka Allah akan memperbaiki keadaanmu. Dan setiap kali engkau mengharapkan kebaikan untuk orang lain, engkau akan mendapatkan kebaikan dari arah yang tidak kamu sangka..

Dan saat kita hidup untuk membahagiakan orang lain, Allah akan memberi kita rezeki berupa orang lain yang akan membahagiakan kita..

Maka berusahalah untuk memberi bukan menerima, kerana setiap kali engkau memberi, maka engkau akan menerima tanpa meminya sekalipun!"

*Syaikh Shalih Awadh Al Mughamisi

Semoga perkongsian ringkas dari Kak Sue nie memberi manfaat dan membuka hati kita semua perbaiki niat kita hari ini, seterusnya perbaiki diri kita agar lebih baik dari sebelumnya.

Terima kasih juga untuk Pak Zul, bapa saudara Kak Sue yang tak jemu-jemu berkongsi kata nasihat dan tips untuk keluarga Abah Kak Sue. Dengan perkongsian yang baik nie, Kak Sue doakan untuk beliau dan juga hamba Allah yang berkongsi kata-kata nie pahala yang berterusan selamanya.. aamiin ya rabb..





Thursday, February 22, 2018

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit

February 22, 2018 16
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Assalamualaikum, hai semua! Kak Sue kan masa sekolah dan masa dalam pantang kat Kakak habis naik panau kat tangan dan leher. Tak pasti pulak macam mana boleh ada panau tu tau. Jenuh juga nak hilangkan, pakai ubat pun sampai terbakar kulit Kak Sue. Sekarang nie senang dah, sebab ada Glow Gelenggang bantu legakan gatal dan sakit kulit. Haa.. bukan setakat boleh hilangkan panau tapi Glow Gelenggang bantu legakan gatal dan sakit kulit yang lain juga..

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal Dan Sakit Kulit

Sebelum Kak Sue kongsi dengan korang bahan apa yang ada dalam set Glow Gelenggang yang dapat membantu legakan gatal dan sakit kulit nie, Kak Sue nak kongsi bahan utama dalam set nie. Tentu-tentu lah daun gelenggag kan. Daun gelenggang nie bertindak sebagai anti bakteria dan anti kulat tau.

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Gelenggang nie adalah pokok dalam keluarga Cassia. Sejenis pokok renek yang senang kita nak jumpa dipinggir jalan dan belukar juga boleh mencapai ketinggian antara 6 hingga 25 kaki. Gelenggang juga adalah pokok ubatan dan pada masa yang sama dalam sub keluarga Caesalpinioidae, haa.. berbelit nak baca kan.. ehehe.. Selain dari daun gelenggang nie ada lima lagi bahan semulajadi yang bagus untuk kulit kita. Jom Kak Sue kongsikan kan lagi ya..

Lima Bahan Semulajadi Yang Ada Dalam Glow Gelenggang

Habbatussauda
Bertindak untuk mengurangi radang dan mempercepatkan proses luka luar

Minyak Argan
Menjadikan kulit lebih halua dan licin serta menyerap dengan baik ke dalam kulit

Minyak Zaitun
Bertindak sebagai pelembap yang kekal lama pada kulit

Susu Kambing
Berfungsi untuk mencerah, melembut, melembap dan mencegah kulit dari menjadi kasar, kering dan kusam

Crystal Menthol
Bersifat antiseptik yang membantutkan pertumbuhan bakteria serta mempunyai kesan dingin bagi memberi kelegaan pada kulit

Set Glow Gelenggang

Glow Gelenggang nie ada dua item tau, satu sabun herba organik dan satu lagi minyak herba organik. Tak macam produk lain Glow Gelenggang nie diperbuat 100% bahan semulajadi terpilih tau. Ianya homemade, paling banyak bahan aktif, lima kali lebih berkesan, selamat dan mudah digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur. Menarik kan, boleh guna untuk satu keluarga lagi. 

Minyak Organik Herba Glow Geleggang

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Mengandungi habbatus sauda, minyak zaitun, minyak argan, susu kambing dan crystal menthol.

Minyak nie adalah minyak homemade, tak ada bahan kimia merbahaya dan ada banyak positif feedback tau. Kak Sue dan Abang anak teruna Kak Sue memang guna minyak nie sebelum tidur kat muka, sebab muka Kak Sue kering sangat. Dalam masa tiga hari macam tu, Kak Sue nampak kulit muka sedikit lembab dan pori-pori muka mengecil tau. Abang pula sebab ada naik panau sikit kat pipi dia kan..

Harga Minyak Organik Herba nie 30ml - 1 botol RM47

Cara simpan pula, simpan ditempat kering dan tak panas untuk elakkan ketidaberkesanan minyak organik herba nie.

Sabun Herba Organik Glow Gelenggang

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Sabun nie wangi sangat tau korang, macam bau coco butter ja. Sabun herba nie seelok-eloknya dipakai sebelum menggunakan Minyak Organik Herba Glow Gelenggang

Sabun herba nie sesuai untuk masalah gatal, eczema, bisul, kurap, panau, resdung dan kudia buta.

Sabun nie tak payah nak potong-potong tau, sebab sabun nie tak mudah cair, tak mudah putih dan tak mudah lembik. Teksturnya bersifar skrub, best ja bila buat mandi dan gosokkan dibadan.

Untuk keberkesanan yang optimum, sabun nie hendaklah di pakai dua kali sehai sebelum memakai minyak organik herba tu tau. Dah siap pakai simpan sabun ditempat kering.

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Harga Sabun Herba 50gm
1 ketul RM47
2 ketul RM70
4 ketul RM140 + free 1 ketul

Harga Set Sabun Herba dan Minyak Organik Herba
1 set RM70
2 set RM140 + free 1 sabun herba
Free post + free gift

Berita baik untuk korang pembaca blog Kak Sue, korang boleh dapatkan DISKAUN RM10 bagi pembelian produk Glow Gelenggang dengan memasukkan KOD DISKAUN KSUE10 semasa order nanti ya..

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Untuk lebih detail atau yang berminat dengan produk nie macam biasa Kak Sue kongsikan kat bawah nie ya..

Website

Fb Page

Whatapps
014-544 5951





Wednesday, February 21, 2018

Syurga Kak Sue

February 21, 2018 24
Syurga Kak Sue
Assalamualaikum, hai semua. Dalam kehidupan kita sehari-hari mesti ada pahit manis kan. Macam tu juga lah alam perkahwinan. Akan datang berbagai ujian nak uji kemampuan sabar dalam diri kita. Kak Sue bersyukur ditemukan jodoh dengan Abang Man, Syurga Kak Sue.  Sentiasa terima apa adanya tentang Kak Sue. Sekarang nie bila dah jadi isteri, Syurga Kak Sue adalah Abang Man, wajib taat selagi tak melanggar hukum syarak. Walaupun sebenarnya kadang ada juga lah ingkarnya.. ehehe..

Syurga Kak Sue
Syurga Kak Sue

Syurga Kak Sue

Sebenarnya Kak Sue nak kongsi kata-kata menarik nie khas untuk Syurga Kak Sue, Abang Man.. Lupa ambil kat mana, tapi semoga yang berkongsi kata-kata nie Allah berikan kebahagian untuk beliau dunia dan akhirat. Kadang kita selalu terlepas pandang kan benda-benda macam nie. Jadi Kak Sue kongsikan kat sini, bila Kak Sue tak ada nanti boleh lah jadi panduan untuk anak-anak Kak Sue dan juga luahan hati untuk Abang Man tersayang.. chewah!

Suami.. lelaki itu yang kita kasihi, yang kita cintai. Insan yang paling tahu susuk tubuh kita, yang paling tahu buruk kerenah kita. Namun seringkali memilih untuk menerima seadanya. Dia milik Ilahi, dia akan pergi satu hari nanti..

Syurga Kak Sue
Syurga Kak Sue
Adakah saat itu kita akan tersenyum mengenang kebahagian kita mengharungi susah payah dengannya atau menangis mengenang kegagalan kita memanfaatkan masa-masa yang ada.. Hargai lah seorang insan bernama suami. Biar siapa pun mereka, terima seadanya. Mereka lubuk pahala kita.. setiap masa...

Semoga perkongsian ringkas Kak Sue nie beri manfaat untuk semua ya. Istimewa untuk Abang Man.. Me, love you so much Abang, terima kasih atas segalanya tau. Semoga kita bertemu di Syurga Allah nanti, aamiin ya rabb..

Tuesday, February 20, 2018

Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

February 20, 2018 28
Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina
Assalamualaikum, hai semua! Sempena perayaan Tahun Baharu Cina akan datang ini dan trend e-Dagang yang semakin popular di Malaysia, Shopee; platform e-Dagang terkemuka di Asia Tenggara dan Taiwan, telah menyaksikan peningkatan sebanyak 32% dalam jumlah carian produk di Shopee dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang tempoh perayaan ini. Sejak pelancaran Kempen Wang Bersama Shopee pada 15 Januari yang menawarkan potongan harga sehingga 90% dan hadiah kemenangan berjumlah lebih daripada RM1 juta, semakin ramai rakyat Malaysia memilih untuk membeli-belah di Shopee dalam membuat persiapan sempena Tahun Baharu Cina.

Aktiviti membeli-belah selalunya meningkat semasa musim perayaan, dan Tahun Baharu Cina tidak ketinggalan. tahun ini, kami menyedari lonjakan dalam bilangan carian dalam talian di Shopee apabila kita menghampiri Tahun Baharu Cina, yang menunjukkan peningkatan trend pengguna yang memilih untuk membeli-belah secara dalam talian bagi musim perayaan. Inu petanda baik yang sejajar dengan inisiatif kerajaan untuk memacu sektor e-Dagang di Malaysia. Shopee menyediakan platform yang pantas, mudah dan selamat untuk membeli belah dan dengan insentif Penghabtaran Percuma ke Seluruh Malaysia dan Komisyen Sifar (0), rakyat Malaysia boleh menikmati aktiviti beli-belah di Shopee yang mudah dan menjimatkan," kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee

Carian paling popular sempena Tahun Baharu Cina bagi tahun 2018 adalah bagi kategori berikut : Pakaian Wanita, Mobile & Gajet, Permaian, Kanak-kanak dan bayi, Kasut Wanita dan Beg Wanita

Kategori Carian Tertinggi Di Shopee Menggunakan Kata Kunci


Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baru Cina
Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

1. Pakaian Wanita
Blaus, Jeans, Gaun Panjang, Gaun Pendek, Cheongsam

2. Mobil & Gajet
iphone, Samsung, Jam Pintar, Xiaomi

3. Permainan, Kanak-kanak dan Bayi
Pakaian Budak Perempuan, Pakaian Budak Lelaki, Pakaian Bayi, Tommee Tippee

4. Kasut Wanita
Kasut, Kasut Sukan, Kasut Jenis Wedges, Sandal

5. Beg Wanita
Beg Sangkut, Beg, Dompet, Beg Galas

Pembelian paling popular dalam kalangan rakyat Malaysia sepanjang musim perayaan ini

Kategori dan produk paling popular terjual di Shopee ialah :

Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32℅ Sempena Perayaan Tahun Baru Cina
Carian Dalam Talian Di Platform Shopee Meningkat Sebanyak 32% Sempena Perayaan Tahun Baharu Cina

1. Kasut Wanita
Kasut Terbuka

2. Permainan, Kanak-kanak & Bayi
Set Pakaian Bayi

3. Perhiasan Rumah
 Set Hadiah Tupperware 

4. Kesihatan & Kecantikan
 Set Solekan Mata Tahun Baharu Cina

5. Runcit & Haiwan Peliharaan
 KitKat Edisi Khas 

Nikmati potongan harga dan promosi hebat atas pelbagai produk sempena Kempen Wang Bersama Shopee yang berlanjutan sehingga 25 Februari. Dengan pilihan lebih daripada 6 juta produk yang ditawarkan oleh lebih 200,000 usahawan di Shopee Malaysia, pelanggan boleh memenuhi keperluan membeli-belah sempena musim perayaan ini. Tambahan lagi, pengguna boleh terus bermain permainan Fortune Ang Pao untuk memenangi Tiket Emas dan hadiah utama berbentuk wang tunai berjumlah RM8,888.

Seterusnya, Shopee akan melancarkan Kempen Hari Gaji daripada 26 hingga 28 Februari yang akan membariskan pelbagai tawaran hebat bagi pelbagai jenama terkemuka termasuklah Jualan Murah Komputer Riba Shopee dengan jenama popular seperti Acer, ASUS, Dell dan Lenovo. 

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.

#WangWithShopee

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.shopee.com.my
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.