Sunday, June 26, 2016

Tempahan Dari Geng KBBA

Assalamualaikum semua,jumpa lagi kita.Kak Sue menerima tempahan air minuman di gerai minuman MAN JAVA untuk disedekahkan kepada pengunjung hari nie.Terima kasih kepada beliau yang sudi memilih gerai munuman kami sebagai salah satu gerai untuk menambahkan pahala pada bulan yang mulia nie.Semoga beliau sentiasa dalam rahmat Allah dan dimurahkan rezeki sentiasa,aamiin ya rabb!Untuk korang yang ada keinginan nak berbuat demikian boleh hubungi kami sehari sebelum ya.Terima kasih awak..

Saturday, June 25, 2016

Sambutan Raya ~ Karnival Mega Raya Stadium Malawati Shah Alam

Assalamualaikum semua,rasa beberapa tahun kebelakangan nie Kak Sue dah jarang ke event yang dibuat di Stadium Malawati.Kebetulan Kak Sue singgah sini selepas menghantar Adik dan Abang interview di sekolah baru mereka.Kak Sue rasa kan tahun nie mana-mana tempat yang Kak Sue singgah macam kurang meriah seperti tahun-tahun terdahulu..Kira macam kita boleh jalan relak-relak,tak ada lah bersesak sangat..atau agaknya semua orang berjimat kut memandang ekonomi negara kita yang..entah nak cakap pun buat sakit hati aja!




Kak Sue tak ada apa pun nak cari kat sini,cuma singgah jalan-jalan cuci mata.kalau ada pun untuk anak-anak aja.Tadi belikan topi Lawo untuk Abang,pakaian untuk Adik jenama tak tahu nak sebut ehehe.. dan sedikit kuih raya.Barangan lain rasanya kami semua dah selesaikan,jadi tak ada lah membeli sangat kat sini.Kak Sue doakan semua peniaga tahun nie dimurahkan rezeki ya..Episod kedua untuk sesiapa yang tak sempat singgah sini ialah pada 2 dan 3 Julai 2016 nanti.Jangan lupa singgah ya..papai!

Friday, June 24, 2016

Kelapa Laut & Kedondong Asam Boi MAN JAVA ~ Delivery Order

Assalamualaikum semua,tahun nie memang tak sempat nak update order Kelapa Laut MAN JAVA kat sini.Alhamdullilah rezeki tahun nie setiap hari ada aja order yang nak disiapkan dan perlu di hantar ke lokasi masing-masing.Kak Sue pun kadang-kadang tak sempat nak temankan Abang Man,sibuk dengan urusan rumah dan perlu ada di rumah untuk customer yang datang pick up order.
Kali nie Kak Sue berkesempatan ikut Abang Man delivery order ke Melaka.Untuk pengetahuan semua peniaga sekarang kami ada membuat delivery Kedondong Asam Boi melalui bas,tapi hendaklah sentiasa menyimpan sejuk.Kedondong Asam boi nie bukan pati atau kordial ia adalah jus buah tanpa bahan pengawet.Jadi korang semua kena pastikan sentiasa simpan sejuk.Setakat nie belum ada masalah,kalau ada masalah pun mungkin atas kecuaian tak simpan sejuk!Harap korang dapat ikut arahan cara menyimpan Jus Kedondong Asam Boi tu ya agar dapat kita atasi masalah kerugian apabila barang rosak.Terima kasih untuk semua peniaga dan pelanggan kami!Rezeki sama dikongsi..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright 2015 | All Right Reserved to ~Shuhaida kabdy~ | Design by Kiera Rashid