Happy Birthday Kakak

Assalamualaikum, hai semua. Hari nie hari jadi Kakak satu-satunya anak dara Kak Sue. Happy Birthday Kakak. Tahun nie Kakak awal-awal dah pesan Ibu dengan Abah tak payah la susah-susah nak buat suprised atau beli apa-apa. Dah nama pun ibu, abah kami tetap juga ada belikan hadiah. Cuma tak ada buat makan-makan kat luar macam tahun lepas, masak kat rumah ja lah biithday Kakak kali nie..

Happy Birthday Kakak
Happy Birthday Kakak

Sambutan Birthday Kakak

Tahun nie memang tak ada plan sambutan birthday Kakak, cuma buat makan sekeluarga kat rumah ja. Kebetulan Abang Man ada kerja dan mungkin nanti rancang nak buat makan-makan kat kampung Kak Sue. Kebetulan nak balik kampung sempenan Raya Haji kan. Boleh lah buat sekali dengan Ateh dan Pak Su. 

Untuk birthday Kakak kali nie Kakak minta Kak Sue buatkan Laksa Batu Kurau dan Brownies Kedut. Gigih la kami berdua masak, birthday girl pun kena masak. Kesian lah anak ibu. Lagi pun sambil nak belajar masak kan, buat Brownies pun Kakak ada tolong juga. Cuma tadi salah step sikit tak kedut sangat.. hehehe.. Gambar pun tak ambik sebab dok kelam kabut hal lain lagi hari nie..

Apapun, Ibu, Abah dan adik-adik doakan semoga Kakak menjadi anak yang solehah,  Kakak yang baik untuk adik-adik, baik akhlaknya, sihat selalu, rezeki yang murah, sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah, cemerlang dunia dan akhirat.. aamiin ya rabb.. Ibu love you so much.. 


Keep Reading»

Rezeki di Stadium Shah Alam Lagi

Assalamualaikum, hai semua. Tahun nie Alhamdullilah kami masih diberi peluang dan Rezeki di Stadium Shah Alam Lagi. Tahun nie bahagian pentadbiran stadium diambil alih oleh Perbadanan Darul Ehsan bawah jabatan Menteri Besar. Sebelum nie semua game dibuat di Stadium Cheras, Kuala Lumpur. Ada beberapa kali Abang Man berniaga kat sana, cuma tahun nie Alhamdullilah kami berjaya dapatkan kiosk dan peluang berniaga di kiosk Stadium Shah Alam lagi..

Rezeki di Stadium Shah Alam Lagi
Stadium Shah Alam

Rezeki di Stadium Shah Alam Lagi

Sebelum nie untuk dua game kempen Piala Malaysia pun Abang Man dapat peluang berniaga di Stadium Shah Alam. Untuk game seterusnya Piala Sultan Selangor, Alhamdullilah pun terpilih juga. Masih di beri rezeki di Stadium Shah Alam dan terpilih lagi. Harap tahun nie semua berjalan lancar semua game dan pengurusan stadium..

Selalunya game besar macam nie, ada tambahan harga tapak dan ada undang-undang untuk peniaga kiosk. Nasib cuma ada penambahan harga tapak aja, undang-undang masih kekal macam game yang lain. Pengurusan baru pun nampak ramai orang baru, kecuali beberapa orang masih dikekalkan orang lama.

Harap dengan pengurusan baru lebih memahami masalah dan kehendak peniaga-peniaga kiosk. Rasanya kalau nak bagi zero budak-budak rambo dalam stadium agak mustahil. Sekurangnya harap ada pantaun dan ambil peduli pihak stadium kali nie. Korang kalau ada yang pergi tengok bola nanti jemput lah singgah kiosk kami ya. Jumpa kat sana nanti, papai!


Keep Reading»

Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi perkhidmatan penghantaran bunga istimewa dengan Flower Chimp. Haa.. sekarang nie senang dah dengan adanya perkhidmatan macam nie untuk merakam kenangan terindah bersama orang tersayang. Penghantaran bunga untuk sebarang majlis dengan Flower Chimp nie dengan hanya dihujung jari ja tau, tak payah dah kita nak kena keluar dari rumah dah. Senang kan..

Penghantaran Bungan Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp

Penghantaran Bunga Istimewa Untuk Sebarang Majlis Dengan Flower Chimp

Penghantaran bunga dengan Flower Chimp nie ada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena Hari Kekasih dan Hari Ibu dari harga serendah RM89 aja tau. Melangkah setapak ke hadapan berbanding dengan pesaing mereka, Flower Chimp menyediakan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak.

Dengan rangkaian meluas itu, tak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian nie menjadi pilihan utama pelanggan yang juga menikmati penjimatan dengan penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Korang juga boleh menjadualkan pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang.. haa.. menarik tak? Last minit order pun boleh..

Penghantaran Bungan Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp


"Walaupun kami masih baru dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kamk telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhimatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas," kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telag menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik.

Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp


Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperi iMoney, Happy Fresh dan iPrice. "Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami du Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019" tambah Lotz

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk mengunakan pelaburan yang diterima mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan insfastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan seacara langsung bagi setiap pesanan

Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp


"Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baru untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuain dengan keperluan mereka", kata Frassa. 

Menurut beliau lagi, "Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkara berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina.

Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp
Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp
Penghantara Bunga Istimewa Dengan Flower Chimp



Jom kenal Lelaki Di Sebalik Flower Chimp

Flower Chimp ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang dah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka ambil keputusan untuk ceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baru dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.

Penghantaran Bunga Dengan Flower Chimp

Dengan mengutamkan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah menyediakan bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidnatan dab menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang..

Untuk lebih detail korang boleh singgah kat bawah nie ya..

Flower Chimp

Website

Facebook

Instagram






Keep Reading»

Hadiah Istimewa Dari Seorang Kawan -3

Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue terima lagi Hadiah Istimewa Dari Seorang Kawan. Kawan yang seorang nie Kak Sue anggap lebih kepada adik dan keluarga sendiri. Kawan yang Kak Sue kenal bila Kak Sue berniaga beberapa tahun dulu. Kadang kalau kami tak jumpa, cukup lah bertanya khabar. Bukan setakat ilmu niaga ja kami berkongsi tapi ilmu akhirat yang selalu beliau kongsikan juga. Terima kasih Jemahku Fara dengan Hadiah Istimewa nie ya.. suka sangat..

Hadiah Istimewa Dari Seorang Kawan
Hadiah Istimewa Dari Seorang Kawan

Hadiah Istimewa Dari Seorang Kawan

Selalunya kalau kawan Kak Sue nie pergi bercuti kemana-mana, beliau tak pernah lupa buah tangan atau hadiah istimewa untuk Kak Sue. Kadang kita tak harapkan pun hadiah istimewa dari seorang kawan, cukup lah doa dan ingatan untuk kita kan. Macam tu juga lah bila Kak Sue rungsing atau nak marah pada sesuatu perkara beliau akan beri kata nasihat yang positif. Lega dan reda sikit hati nie..

Kawan Kak Sue nie juga dah beberapa kali buat umrah bersama keluarga beliau. Seronok dan teringin nak macam beliau juga. Kata Fara, niat aja dalam hati Kak Sue nak ke sana, nak jadi tetamu Allah. InsyaAllah.. Allah akan mudahkan dan rezeki tu akan ada nanti. Semoga ada rezeki juga untuk Kak Sue sekeluarga satu hari nanti.. sebelum Kak Sue menutup mata.. aamiin..!

Terima kasih sekali lagi ya Jemahku sayang, semoga Allah kurniakan segala yang baik-baik untuk awak sekeluarga. Semoga ukhuwah kita sekeluarga nie berpanjangan selamanya. Jangan lupa Kak Sue dalam setiap doa awak ya. Sayang selalu.. dunia dan akhirat..



Keep Reading»

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru

Assalamualaikum, hai semua! Kita sebagai ibu bapa nie memang akan pentingkan kesihatan dan kebersihan anak-anak. Mula dari hujung rambut sampai lah ke hujung kaki kan. Rasa puashati bila tengok anak-anak kita sihat, bersih dan terjaga. Sebab tu kali nie Kak Sue nak kongsikan dengan korang Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru. Rasa ramai antara kita ibu bapa tau produk Carrie Junior nie kan, antara produk pilihan Kak Sue sekeluarga juga..

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru
Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru

Biasanya anak-anak bila dah bermain atau beriadah kat luar rumah, dah tentu-tentu akan berpeluh termasuk lah rambut kan. Bila macam tu mula datang bau yang tak berapa nak best kan. Biasanya bila nak mandi Kak Sue akan pastikan anak-anak akan shampoo rambut. Sekarang nie ada pula Carrie Junior Kids Shampoo Oudor Buster Terbaru lagi best, rambut kekal wangi sepanjang hari..

Lagi satu kita sebagai ibu bapa, penting tau untuk ambil tahu yang shampoo dewasa memang tak digalakkan untuk kanak-kanak sebab boleh buat masalah kulit kepala dan rambut terutama kanak-kanak berumur 6-12 tahun. Kanak-kanak nie rambut mereka masih halus dan sensitif, jadi cara terbaiknya gunakan syampu yang dirumus khas untuk kanak-kanak supaya kulit kepala dan rambut anak kita kekal sihat

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru
Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru
Memahami keperluan kanak-kanak pada produk yang lembut dan selesa pada kulit, CARRIE JUNIOR memperkenalkan Carrie Junior Kids Shampoo Oudor Buster Terbaru yang selamat digunakan setiap hari dan memberikan haruman pada rambut sepanjang hari. Ia merupakan syampu baharu yang dirumus khas bagi menghilangkan bau yang tak menyenangkan  secara berkesan tanpa mendatangkan kesan buruk pada rambut dan kulit kepala. Dengan aroma buah-buahan yang berkekalan selama 24 jam, anak-anak pasti akan kekal segar dan berbau wangi walaupun lepas seharian mereka bermain dan berseronok diluar. Syampu nie juga diperkayakan dengan minyak Zaitun, dapat menyuburkan dan melembutkan rambut agar senang nak urus dan disikat

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster nie dalam aroma Perky Peach Fruity Burst yang wangi dan mempunyai PH yang seimbang, lembut dan tidak menghakis kulit untuk kegunaan seharian. Syampu nie boleh didapati dengan dua size iaitu

* Pek 280g - RM10.10 (SM) / RM10.60 (SS)
* Pek 700g - RM20.70 (SM) / RM21 70 (SS)

Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru
Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster Terbaru
Macam produl Carrie Junior yang lain, Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster juga ada mainan "Sukan Ria" juga tau. Boleh lah anak-anak buat koleksi comel nanti kan. Korang yang nak cuba untuk anak-anak korang boleh dapatkan produk Carrie Junior nie di kedai runcit, pasaraya, pasaraya besar dan farmasi utama diseleuruh negara. Kini ibu bapa boleh memeluk anak-anak selepas bermain walaupun berpeluh tapi masih kekal segar dan berbau aroma buah-buahan sepanjang hari


Keep Reading»

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural

Assalamualaikum, hai semua. Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural. Rasanya semua orang tau kebaikan Aloe Vera nie kan. Macam umur Kak Sue nie nak kena lebih penjagaan diri dan kulit, sebab kulit cepat kering. Sebab tu sekarang nie Kak Sue cuba mantain gunakan setiap hari. Rasa kulit sejuk, segar dan lembapkan kulit Kak Sue.. best sangat..

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural

Memula Kakak anak dara Kak Sue yang cuba dan mantain pakai Aloe Vera Gel yang Kak Sue review produk nie tahun lepas. Bila Kak Sue pun cuba dan ada perubahan pada kulit muka, Kak Sue teruskan lah guna Aloe Vera Gel nie. Lagipun Aloe Vera nie menjaga kulit secara natural, tanpa bahan-bahan yang bayahakan kulit muka kita kan. Cumanya lepas habis Aloe Vera Gel tu, Kak Sue nampak kat Shoppe pun ada jual. Jadi Kak Sue beli kat situ, senang. Yang best kat Shopee nie murah dan barang cepat sampai.. yeay!

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Rasa seronok dan selesa tau bila kita sapu pada kulit muka.. rasa sejuk, segar dan kulit dah tak kering sangat. Nak pula kalau nak keluar kemana-mana memang Kak Sue akan sapu nipis, sebelum pakai bedak atau make up. Macam lah make up sangat ya Kak Sue nie.. hahaha! Tapi kan betul tau korang Aloe Vera nie akan melembapkan kulit kita bila kita ada aktiviti luar..

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Lagi satu, kalau kita mantain pakai setiap hari pori-pori muka pun boleh mengecil tau. Nie apa yang dah Kak Sue cuba lah, tak pasti pula pada kulit orang lain kan. Ya lah, setiap orang kan jenis kulit dan tindak balas yang berbeza. Untuk Kak Sue memang okay lah setakat nie. Untuk hilangkan parut pun boleh tau, nie pengalaman Kakak sendiri. Cuma kena rajin lah sapu kat parut tu ya..

Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Aloe Vera Menjaga Kulit Secara Natural
Macam baru-baru nie sakan Kak Sue pi shopping kat Shopee borong Aloe Vera Gel, Aloe Vera Cleanser dan Aloe Vera Mist. Dengan harga tak sampai pun RM100 Kak Sue dapat semua barang nie kat Shopee. Aloe Vera Gel tiga bekas lagi tau.. jimat kan. Korang kalau nak cuba juga guna Aloe Vera nie boleh lah cari nanti ya. Best tau pakai Aloe Vera Gel nie.. cubalah okay. Jumpa lagi nanti.. papai!

Keep Reading»
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.