Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik

Assalamualaikum, hai semua. Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik. Macam tahun-tahun sebelum nie juga hari jadi Ibu dan Adik hanya selang sehari aja. Semalam Ibu dan hari nie giliran Adik pula. Kami tak ada buat sambutan apa-apa pun tapi plan nak buat makan-makan hujung minggu nanti. Alang-alang buat sekali ja senang kan, baru meriah sekali dua orang buat sambutan kan.. hehehe..

Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik
Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik

Hari Jadi Ibu dan Adik

Hari jadi Ibu dan Adik tahun nie tak buat sambutan juga on the date, sebab plan nak buat makan-makan kat luar sekali gus ja nanti. Cuma belikan Adik hadiah dan kek aja dulu, tapi tak sangka pula Abang Man buat kejutan tulis nama Ibu sekali atas kek tu. Bila masa entah sempat pergi beli tadi, macam ada kat rumah ja.. hehehe.. Apapun terima kasih ya sayangku. Adik pun bukan main suka ada kejutan kek dan hadiah tadi.. Seronok Ibu bila nampak Adik suka macam tu..

Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik
Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik
Rasa macam sekejap ja Adik dah besar, dah tinggi pun dari Ibu. Suara pun macam nak pecah dah tu, dah nak jadi anak teruna.. hahaha! Cuma manjanya tu masih ada, anak bongsu lah katakan. Manja tu manja lah juga tapi tak ada lah sampai tak pandai nak berdikari kan. Ada juga suruh bantu kerja rumah dan baju sekolah semua gosok sendiri dah sekarang nie, berniaga pun dah pandai tolong sikit-sikit.. Alhamdullilah. Tak nak lah manja sampai tak pandai buat kerja kan. Anak lelaki pun kena pandai juga urus diri dan buat kerja rumah tau..

Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik
Selamat Hari Jadi Ibu dan Adik
Apapun sekali lagi, Ibu nak ucapkan selamat hari jadi Adik.. semoga membesar dengan sihat, rezeki yang murah, sentiasa dalam rahmat dan lindungan Allah, cemerlang dunia, akhirat dan dipermudahkan semua urusan.. aamiin ya rabb.. Semoga bertambahnya usia kita berdua nie akan lebih bertambah dan istiqomah kita dalam perbaiki diri dan amal kita agar lebih baik dari sebelumnya ya.. love you so much Nak.. 


Keep Reading»

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda

Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue nak kongsi dengan korang kempen dari Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda. Promosi Flower Chimp nie berterusan untuk semua sambutan, tak kira lah ucapan kasih sayang, terima kasih, semoga cepat sembuh, mahupun sambutan perayaan. Bunga adalah cara paling mudah untuk kita zahirkan perasaan kita kan.. jom kita tengok apa yang menarik jom..

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda
Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 dengan Kempen Berganda

Flower Chimp mengakhiri tahun 2018 dengan kempen berganda. Semakin kita ke penghujung tahun Flower Chimp lancarkan beberapa kempen secara berterusan untuk memenuhi keperluan pelbagai sambutan yang berlangsung sepanjang suku air ini. Hasil dari kejayaan promosi dalam bulan Oktober yang menumpukan terhadap kempen kesedaran barah payudara, pelanggan pasti teruja dengan koleksi dan potongan harga terbaru yang dilancarkan untuk mereka.

Kami menerima maklumbalas yang memberasangkan daripada pelanggan kami lanjutan daripada pelanggan kami lanjutan daripada promosi Oktober ini dan kami teruja untuk melancarkan kempen terbaru sepanjang bulan November dan Disember. Tempoh ini merupakan antara jangka masa paling penting bagi perniagaan secara umumnya. Dari perspektif usahawan, kami mensasarkan pertumbuhan 100% berbanding suku akhir tahun lepas," kata Maximilian Lotz, Pengasas atau Ketua Pegawai Eksekutif, Flower Chimp. "Dari perspektif pelanggan, mereka perlu membuat perancangan awal sebelum penghujung tahun kerana kebanyakkannya akan mengambil cuti panjang sehingga awal tahun 2019".

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda
Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda

Bermula dari November, Flower Chimp akan melancarkan kempen baru yang membolehkan pelanggan untuk terus menikmati bunga-bungaan segar pada harga berpatutan dengan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara di semua pasaran Malaysia, Indonesia, Filipina dan Singapura.

Solo Pun Seronok, sambutan 11.11!

Negara : My, ID dan PH

Walaupun belum berpunya, tidak semestonnya anda tidak boleh menikmati bunga kegemaran anda untuk menceriakan suasana di rumah, tempat kerja mahupun menceriakan rakan anda. Sambutlah status solo anda penuh kegembiraan tahun ini dengan potongan harga 11% di platform kami.

Solo atau tidak , siapa kata anda tidak boleh membeli bunga ros merah. Hadiahkan pada diri sendiri sebagai ganjaran selepas hampir setahun bekerja keras. Jangan lupa dengan pilihan jambangan klasik Jade (Harga pasaran/RRP: RM179) TU 12 Red Roses Korean Style (RRP:RM159). Kalau korang tak suka warna merah boleh ja pilih Purple Hues (RRP:RM99) dan Pink Blush (RRP: RM129) Ingat.. sayangi diri anda..! Promosi nie sah dari 1 hingga 11 November 2018 di Malaysia dan dari 5 hingga 11 November di Indonesia dan Filiphina.

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda
Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda

Pancarkan Cahaya Sempena Deepavali


Sempena perayaan Deepavali ini, ceriakan musim sambutan ini dengan gubahan dalam pasu yang akan menyambut kedatangan tetamu sempena rumah terbuka anda.

Flower Chimp menambahkan kemanisan tawaran sempena Deepavali dengan pilihan hamper dalam anggaran RM189 hingga RM649. Korang juga boleh hantar hadiah dengan pilihan makanan vegetarian.

Promosi ini sah dari 1 hingga 7 November 2018.

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda
Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda


Keajaiban Krimas

Negara : IY, ID, PH dan SG

Tahun nie Flower Chimp mencetuskan keajaiban pada sambutan Krismas denga pilihan pokok Krimas DIY.. Dapatkan satu daripada lima pilihan pokok tersebut dan sempurnakan dengan perhiasan kegemaran anda untuk menceriakan lagi ruang tamu. Jangan lupa untuk mendapatlan sepohon yang renek untuk tempatkerja anda untuk menaaikkan semangat musim perayaan tahun nie..

Promosi ini sah dati 28 November sementara stok masih ada.

Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan  Kempen Berganda
Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 Dengan Kempen Berganda

Rakan Kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa berkata, "Menghampiri penghujung tahun, kami mahu menambah keriangan menerusi tawaran bunga kammi di rantau ini. Oleh itu, kami melancarkan kempen khas ini bagi memenuhi kehendak pelanggan yang mempunyai citarasa tersendiri. Demografi pelangggan terbesar kami adakah golongan wanita bekerjaya yang tinggal di bandar besar yang menyumbang lebih separuh daripada pesanan harian kami. Sebab itu kami cuba pendekatan spwsifik untuk mengembangkan pengkalan data pelanggan dengan mensasarkan pasaran lain termasuklah golongan lelaki yang juga mempunyai kuasa membeli yang kukuh

P/s - Menawarkan ganjaran untuk anda!

Guna kod promo : BIGBANG20 untuk mendapatkan potomgan hanya sebanyak RM20 ke atas semua pembelian tanpa had minimum. Terhad pada satu tebysan bagi setiap pelanggan. Tidak boleh digabungkan dengan promosi lain. Tawaran ini sah sehingga 31 Disember 2018

Untuk lebih detail korang boleh tengok kat bawah nie

Flower Chimp di Malaysia
Website : www.flowerchimp.com
Facebook : facebook.com/FlowerChimp
Instagram : @FlowerChimp






Keep Reading»

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0

Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue nak kongsikan dengan korang PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0. Pelancaran Kempen Zakat2U Versi 4.0 nie sebenarnya bagi memudahkan kita semua buat pembayaran zakat secara online tau. Tak payah dah susah-susah dah kan, senang kerja kita..

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0

Pelancaran Kempen Zakat2U Versi 4.0 nie memberi banyak kelebihan kepada pengguna selaras dengan perubahan teknologi pada masa sekarang nie. Dengan kemudahan nie semua urusan pembayaran zakat boleh kita buat melalui talian dengan mudah dan cepat

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
Selain dari itu laman website Zakat2U Versi 4.0 nie dah dikemas kini dan memperkenal lebih banyak fungsi dan dapat memberi perkhidmatan pembayaran zakat dengan lebih sistematik. Jom kita tengok antara fungsi yang ada dalam Zakat2U Versi 4.0 nie ya korang..

1. Pengiraan kalkulator zakat secara otomatik yang lebih ringkas

2. Melakukan beberapa jenis pembayaran zakat dalam satu masa dengan menggunakan Troli Zakat

3. Penggunaan resit rasmi bayaran online secara sepenuhnya

4. Bacaan doa untuk para muzakki setelah selesai pembayaran zakat

5. Integrasi pembayaran zakat melalui chatbox FB Messengger

Haa.. menarik dan senang ja kan dengan Zakat2U Versi 4.0 nie kan. Dah tak ada alasan untuk kita semua bagi yang layak untuk bayar zakat. Semua kat hujung jari ja sekarang nie..

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
Majlis pelancaran nie telah disempurnakan oleh Ketua Pegawai Eksekutif PPZ-MAIWP, Tuan Haji Ahmad Shukri Yusoff. PPZ-MAIWP akan sentiasa meningkatkan kualiti perkhidmatan pembayaran zakat kepada umum di Wilayah Persekutuan agar tiada halangan lagi untuk kita semua menunaikan zakat bagi membantu mengurangkan kemiskinan masyarakat bandar. 

PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0
PPZ-MAIWP Lancarkan Zakat2U Versi 4.0

Untuk lebih detail korang boleh singgah kat sini ya www.zakat2u.com.my juga boleh hubungi talian zakat di 1-300-88-5757

"PPZ-MAIWP Memudahkan Anda Berzakat"



Keep Reading»

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi produk Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru dengan korang pula. Biasa lah kita orang perempuan nie harus lah kena jaga dari hujung rambut sampai lah ke hujung kaki. Salah satunya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White nie lah bagi menjaga kebersihan feminin kita orang perempuan nie..

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru

Pernah tak korang tertanya kenapa kulit di sekitar kawasan intim korang lebih gelap kalau nak banding dengan kulit badan kita yang lain? Mesti korang pernah cuba macam-macam cara dan petua kan untuk cerahkan bahagian intim tapi masih tak berkesan kan? Sampai rasa kurang keyakinan diri kan.. huhuhu..

Sebenarnya kan korang bukan korang ja rasa macam tu, ramai dikalangan wanita di seluruh dunia pun ada masalah yang sama. Ada bermacam sebab yang boleh sebabkan kegelapan bahagian intim tau korang, antaranya faktor usia, ketidakseimbangan hormon, penambahan berat badan, pemakaian baju yang ketat dan kebiasan bercukur. Dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White nie korang tak payah risau lagi hokay..

Okay jom Kak Sue nak cerita lagi.. Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White nie ada 3 ekstrak pemutih semulajadi yang dapat bantu ringankan dan cerahkan tona warna kulit. Estrak tersebut adalah licorice, bengkoang dan susu.

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru
Sejak berabad lalu, licorice dah digunakan bukan sahaja oleh masyarakat Asia tapi digunakan oleh masyarakat Yunani dan Mesir kerana keberkesanan untuk dapatkan tona kulit yang cerah. Bengkaong pula, mengandungi vitamin B1 dan C dimana dapat bantu memperlahankan proses penuaan dan memberikan kulit yang lebih sihat dan cerah bersinar. Akhir sekali susu pula, bermanfaat kurangkan perubahan warna, perbaiki tona kulit tak sekata dan sekaligus mencerahkan kulit. Haa.. menarik kan..

Dengan memilih pencuci feminin Sumber Ayu 3X Whitening Pearl White yang mengandungi tahap 3.5 yang berada dalam linkunngan PH normal feminin iaitu diantara 3.5 hingga 4.5 bagi memastikan kawasan feminin dalam keadaan selesa. Ia juga mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan  bakteria jahat, bau yang kurang menyenangkan dan kegatalan

Selain dari kayu rapet dan ekstrak manjakani sebagai ramuan tradisional, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White nie juga menggandakan kuantitinya untuk faedah yang lebih besar kepada pengguna. Kayu Rapet dan ekstrak manjakani adalah bahan semulajadi yang membantu mengetatkan kawasan feminin dan memberi keyakinan yang tinggi kepada wanita moden dan memberikan perkahwinan yang lebih mesra

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Pembersih Feminin Wanita Terbaru
Tambahan pula, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White adalah bebas alergen dengan wangian sederhana. Selain itu, juga memberi keselesaan bagi pengguna yang berkulit sensitif dan berikan kesegaran sepanjang hari. Menghargai kepentingan pengguna Islam, produk nie diikhtiraf halal tau. Jadi tak perlu risau nak gunakan ya..

Apabila ramuan-ramuan nie dibentuk dalam Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White dapat membantu mengurangkan kegelapan kulit dengan cara mengurangkan pembentukan melamin dan seterusnya dapat membantu pertumbuhan semula kulit serta mengetatkan kawasan feminin dan mengawal kandungan PH disekitarnya

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White nie dengan pembungkusan klasik diilhamkan mengikut bentuk badan wanita dan ada penambahbaikan dengan tekstur yang lebih lembut dan pekat. Produk nie korang boleh dapatkan dengan harga mampu milik dan didatangkan dengan 2 saiz berbeza iaitu 90ml dengan harga RM9.20 dan 200ml dengan harga RM15.50

Untuk info korang, Sumber Ayu rangkaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawa untuk korang semua oleh Wipro Unza. Rangkaian produk Sumber Ayu nie juga korang boleh dapatkan di pasaraya besar, pasar raya dan juga farmasi



Keep Reading»

Pemenang Top Komentator Bulan Oktober

Assalamualaikum, hai semua. Macam biasa bila dah masuk bulan baru nie Kak Sue nak umumkan siapa yang rajin komen kat blog Kak Sue nie sebagai Pemenang Top Komentator Bulan Oktober pula. Bulan nie Kak Sue tak banyak entri pun ditambahkan lagi macam-macam hal dan ujian yang datang buat keluarga Kak Sue. Mood nak update blog ke laut dalam.. Apapun terima kasih dan tahniah untuk Pemenang Top Komentator Bulan Oktober nie ya..

Pemenang Top Komentator Bulan Oktober
Pemenang Top Komentator Bulan Oktober


Pemenang Top Komentator Bulan Oktober

Tahniah Shahidah Dzukifli terpilih lagi sebagai pemenang Top Komentator Bulan Oktober pula. Rajin beliau datang singgah dan komen blog Kak Sue. Hadiah bulan nie rasanya Kak Sue nak cash juga lah sebab tak sempat nak keluar cari hadiah, kira aci lah kan.. hehehe..

Untuk pemenang Top Komentator Blog Kak Sue boleh lah email nama penuh dan no akaun  di skabdy@yahoo.com ya. Kak Sue buka balik contest Top Komentator Blog Kak Sue untuk bulan November. Hadiah masih sama untuk bulan depan samada cash atau hadiah lain. Jangan jemu singgah dan komen blog Kak Sue ya.. papai!

Keep Reading»

Resepi Kari Daging Kerisik

Assalamualaikum, hai semua. Sekarang nie memang Kak Sue dan keluarga lebih suka masakan rumah dari makan luar. Cumanya kadang tu asyik masak menu yang sama ja jadi tak ada nak kongsi resepi baru kat sini. Cuma baru-baru nie Kak Sue cuba Resepi  Kari Daging Kerisik yang Kak Sue dapat dari Tok Pah. Sedap juga Kari Daging Kerisik nie tau.. kuah pun macam pekat sikit..

Resepi Kari Daging Kerisik
Kari Daging Kerisik

Resepi Kari Daging Kerisik

Sebenarnya resepi Kari Daging Kerisik nie Kak Sue pertama kali cuba masak. Kakak anak dara Kak Sue minta masakkan Kari Daging, kebetulan hari tu sebelum masak sempat telefon Tok Pah tanya khabar. Biasa lah bila dah sembang tu, mesti tanya buat apa.. masak apa.. Kak Sue pun tanya lah cara nak masak macam mana. Tok Pah bagi tau kalau nak sedap letak kerisik sikit. Tu yang Kak Sue cuba letak kerisik tu, sedap pulak. Resepinya sama ja macam masak kari yang lain cuma tambah kerisik ja sikit. Jom kita tengok resepinya ya..

Kari Daging Kerisik

Bahan-bahan :

Bahan Untuk Menumis
1 biji bawang besar yang size kecil - dihiris nipis
4 biji bawang putih - dihiris nipis
1 inci halia - dihiris nipis
3 tangkai daun kari
Minyak untuk menumis

Bahan Untuk Kari :
1 mangkuk daging batang pinang - dipotong kecil
1 biji bawang besar - dikisar
4 biji bawang putih - dikisar
1 inci halia - dikisar
1 peket kari daging Adabi

Bahan lain :
1 biji kentang - dipotong lapan
1 batang lobak merah - dipotong memanjang
1 kotak santan Kara
1 keping asam keping
1 kiub Ayam Knor
1 sudu besar kerisik
Garam secukup rasa

Cara-cara :
Tumis bahan untuk menumis tadi sampai naik bau
Kemudian masukkan bahan untuk kari tadi, tumis sampai kari masak atau pecah minyak
Kemudian masukkan asam keping, kacau mesra
Masukkan daging yang dipotong kecil tadi
Masak sampai daging lembut, masukkan pula kentang dan lobak merah tadi
Kemudian masukkan santan, masak sehingga mendidih dan kentang dan lobak merah tadi empuk
Bila dah mendidih, masukkan kiub ayam Knorr
Akhir sekali perasakan dengan garam, kacau sekejap
Tutup api, kacau lagi beberapa minit nak elak kuah jadi pecah lemak
Sedia untuk dihidangkan








Keep Reading»
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.