Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang tentang Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand pula dengan korang. Rasanya ramai antara kita kenal dengan jenama Susu Fernleaf nie kan, setanding dengan jenama susu yang lain dan yang paling penting ianya diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand. Untuk info korang, New Zealand nie tanahnya subur, dengan kadar hujan yang baik dan cahaya matahari yang banyak membuatkan ianya salah satu tempat yang terbaik di dunia untuk menghasilkan susu. Menarik kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus dari New Zealand

Sekarang jom Kak Sue nak kongsi lebih lagi dengan korang tentang Susu Fernleaf yang diperbuat secara semulajadi dan 100 peratus dari New Zealand jom. Di Fernleaf, lembu tenusu adalah jiwa dalam industri tenusu dan para peladang mereka menjaga lembu mereka  dengan penuh dedikasi. Mereka mengusahakan ladang secara semulajadi dengan memberi kebebasan untuk lembu mereka meragut di padang rumput yang subur..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand

Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam perladangan tenusu, mereka memastikan kualiti tertinggi pada setiap peringkat pengeluaran susu, bermula dari air yang bersih, rumput yang berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia untuk diedarkan kepada pengguna. Warisan dan kepakaran mereka menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam industri tenusu hari ini. Hebat kan..

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Hasilnya, susu yang dihasilkan mempunyai sumber makanan semula jadi kaya dengan kalsium yang mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan. Selain dari tu kan korang, susu Fernleaf juga ada banyak nutrien penting lain macam Protein yang berkualiti tinggi, vitamin A dan juga vitamin D yang lebih tinggi berbanding lembu tenusu lain yang terkurung dalam kandang. 

Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Susu Fernleaf Diperbuat Semulajadi dan 100 Peratus Dari New Zealand
Dengan rumput berkualiti tinggi, iklim yang selesa, udara dan air yang bersih lembu tenusu mereka menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu. Bila semua dijaga dengan baik, hasilnya pun haruslah baik kan. Kita sebagai ibu bapa pun haruslah pilih produk yang terbaik untuk keluarga kita seperti susu Fernleaf nie lah kan. Kak Sue pun tak ragu-ragu lepas nie nak bagi anak-anak Kak Sue minum susu nie nanti..

Susu Fernleaf nie ada tiga pilihan iaitu susu penuh krim, rendah lemak dan coklat. Disediakan dalam bentuk kotak 1 liter dan 200ml. Yang paling penting dijamin halal juga. Korang jangan lupa dapatkan di pasaraya terdekat tau. Susu Fernleaf 100% Mmmmm.. sedapnya! Jangan lupa cuba tau korang.. papai!







Keep Reading»

Kenangan Yang Takan Dilupakan

Assalamualaikum, hai semua. Lama juga Kak Sue menyepi kali nie kan. Mencari kekuatan diri yang hilang dengan perkara yang meluluhkan hati kami sekeluarga. Kak Sue bukan nak ulas panjang pun, tak berniat nak berkongsi secara detail. Sengaja nak kongsi kat sini sebagai kenangan yang takan dilupakan seumur hidup bagi kami sekeluarga dan sebagai panduan untuk anak-anak bila Kak Sue dah tak ada untuk depa nanti..

Kenangan Yang Takan Dilupakan
Kenangan Yang Takan Dilupakan

Kenangan Yang Takan Dilupakan

Tak tau nak mula dari mana, cuma musibah yang Kak Sue sekeluarga anggap sebagai ujian hidup yang paling perit dan luluhnya hati kami sekeluarga. Apa yang jadi buat Kak Sue musahabah diri walau hakikatnya tetap ada kesan dendam yang mendalam dalam hati. Rasa marah, tak puashati, geram akan berulang-ulang setiap kali bila terimbas cerita sedih yang luluhkan hati kami sekeluarga..

Sepanjang minggu tak dapat berfikir dan bertindak dengan baik. Penuh dengan emosi sedih, marah dan dendam. Susahnya lah hati nie nak redhakan, Allah ja maha mengetahui. Bercakap sabar dan redha tak semudah kalau kita yang merasa. Hari-hari.. setiap masa pujuk hati sendiri.. InsyaAllah tak ada apa-apa.. redhakan lah.. maafkan lah.. tapi tak boleh.. 

Alhamdullilah, selesai kami sekeluarga jumpa kaunseling lebih tenang dan redha sikit rasa hati. Anak-anak pun nampak dah macam biasa balik, harap dapat redhakan semua perlahan-lahan. Kami bertemu dan terjadi perkara yang tak kami duga dengan orang yang salah. Harapnya lepas nie kami sekeluarga lebih berhati-hati dengan orang sekeliling. Biasa lah, kita manusia nie tak lari dari khilaf kan.. ada hikmahnya..

Untuk anak-anak Ibu, semua ibu bapa kat dunia nie mahukan yang terbaik untuk anak depa. Nasihat dan marah ibu bapa tu tanda sayang, redha ibu bapa tu tanda berkat hidup anak. Musibah yang datang untuk kita, anggap saja sebagai ujian. Kita sama-sama musahabah diri. Dalam setiap ujian pasti ada hikmah. InsyaAllah yang datang lepas nie semua baik-baik aja.. aamiin ya rabb.. Ibu nak kongsikan kata-kata yang Ibu ambil dari Facebook Acik untuk renungan kita bersama..

Apa-apa yang buatkan kita bersedih hari nie.. semoga Allah mengantikan ia dengan sesuatu yang lebih baik. InsyaAllah.. Walaupun airmata tu harus tangan kita sendiri yang mengusapnya. Walaupun hati tu hanya kita sendiri yang memujuknya. Semoga digantikan kesedihan kita, dengan sesuatu yang lebih baik..

Tidak lah Allah mengambil sesuatu dan mentakdirkan sesuatu, melainkan Allah Tahu, tu yang terbaik..

Ibu doakan semoga Allah sentiasa lindung anak-anak Ibu dari segala malapetaka, dari segala niat jahat manusia atau makhluk lain. Hidup kita nie biarlah berlandaskan Allah semata-mata ya nak.. Bila Ibu dan Abah tak ada nanti untuk anak-anak Ibu ingat Allah ya, Allah ada untuk kita dalam keadaan apa sekali pun. Ingat tu.. Semoga Allah pelihara hati kita. Kasih sayang Ibu untuk Abah dan anak-anak Ibu hingga ke syurga Allah.. 





Keep Reading»

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang yang tengah merancang nak buat majlis perkahwinan atau pada bakal-bakal pengantin satu pakej  yang menarik iaitu H Garden Cafe tawarkan majlis berkonsepkan taman. Kak Sue pun sebenarnya suka juga dengab tema yang H Garden Cafe tawarkan majlis berkonsepkan taman nie. Ya lah ada bunga-bungaan ala-ala kat taman cantik dan menarik ja kan. Lain sikit dari majlis-majlia yang dah biasa orang buat..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman

Sekarang nie boleh dikatakan ramai suka buat majlis macam H Garden Cafe tawarkan nie kan, majlis berkonsepkan taman. Dengan adanya perkhidmatan macam nie korang yang merancang nak adakan majlis konsep macam nie dah tak payah risau dah, sebab semua lengkap dalam satu pakej nie. Bukan setakat majlis perkahwinan aja tau, ada pilihan majlis lain yang boleh korang buat kat cafe nie juga antaranya majlis pertunangan, sambutan harijadi atau majlis-majlis lain..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo by Ana Suhana
Untuk info korang juga, H Garden Cafe nie berada di bawah syarikat Wedding Studio Sdn Bhd. Syarikat nie memang sediakan pakej dan juga tempat untuk majlis perkahwinan. Korang boleh ja nak pilih yang mana dan kat mana nanti. Selain dari tu syarikat nie juga dah lama berada dalam bidang nie sejak dari tahun 2009 lagi tau. Bertempat di Plaza Jelutong, Persiaaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, Shah Alam. Jadi korang tak perlu risau, sebab dah lama berada dalam bidang nie kan..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo By Ana Suhana
Sekarang, jom Kak Sue nak kongsi pakej yang ada kat H Garden Cafe nie pula. Pakej perkahwinan yang disediakan di cafe nie ada satu pilihan ja tau korang. Pakej yang disediakan ialah untuk 500 tetamu  dengan harga RM21,000. Korang akan dihidangkan dengan menu buffet, 4 buah dome VIP, 25 buah meja dan 250 kerusi termasuk 10 orang pelayan. Kalau tak cukup korang jangan risau, sebab boleh tambah khemah kat bahagian luar cafe nie juga.

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu di H Garden Cafe 
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
Menu H Garden Cafe
Untuk pengantin pula, ada disediakan sepasang baju sanding, make up, pelamin ala taman, kek pengantin tiga tingkat dan bilik hotel untuk bermalam. Bukan tu aja tau, ada kompang secara live lagi. Tak lupa juga set PA system dan emcee juga ada khidmat photography dan videography siap dengan CD sekali. Haa.. tak payah risau dah bab pelamin, make up, nak upah photoq lain kan semua siap sekali dalam pakej nie. Senang dah, dari bab makan sampai lah bab persiapan pengantin semua lengkap dah..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe - Photo By Ana Suhana
Kak Sue juga nak kongsi, istimewa untuk korang yang nak menempah pakej nie bermula dari sekarang sehingga 31 Oktober 2018 nanti korang akan dapat tambahan dua ekor Kambing Golek atau persembahan live band tau. Menarik kan.. kena cepat-cepat lah tempah sebelum tarikh tamat. Jimat dah tak payah nak tambah duit lagi untuk salah satu pilihan istimewa yang pihak Wedding Studio tawarkan nie..

H Garden Cafe Tawarkan Majlis Berkonsepkan Taman
H Garden Cafe
Akhir sekali, kalau korang nak datang makan dan melepak kat sini pun boleh tau. Cafe nie ada sediakan beberapa menu ala carte juga. Boleh lah nak datang dengan keluarga atau kawan-kawan kan. Tempat pun selesa dan cantik. Macam biasa kalau korang nak tau lebih detail Kak Sue kongsi kat bawah nie ya..

Wedding Studio Sdn Bhd

Alamat
Lot HG88A
Ground Floor, Plaza Jelutong,
Persiaran Gerbang Utama, Bukit Jelutong, 
40150 Shah Alam

Waktu Operasi
Selasa - Ahad
12 tengahari - 9 malam

Telefon
012 - 4292806
012 - 4978827
017 - 2377449

Facebook

Instagram





Keep Reading»

Happy Anniversary Sayangku

Assalamualaikum, hai semua. Hari nie genap 20 tahun Kak Sue dan Abang Man hidup bersama sebagai suami isteri. Happy Anniversary Sayangku.. terima kasih sebab sentiasa menerima orang seadanya, sentiasa menegur dan membimbing dengan kasih sayang pada orang dan anak-anak kita. Semoga kita dan keluarga kita berbahagia dunia dan akhirat. Love you forever Yang.. aamiin ya rabb.. Orang tu memang Kak Sue bahasakan diri dengan keluarga dan Abang Man.. hehehe..

Happy Anniversary Sayangku
Happy Anniversary Sayangku

Happy Anniversary Sayangku

Selama 20 tahun kami hidup sebagai suami isteri memang datang pelbagai ujian buat kami. Biasa lah kan dalam rumahtangga nie mesti ada pasang surutnya. Cuma Kak Sue besyukur ada suami macam Abang Man yang sentiasa tenang dalam apa juga keadaan. Bukan lah nak memuji suami sendiri macam tak ada khilaf kan, tapi kalau korang kenal dekat dengan Abang Man mesti tau macam mana orangnya.. 

Diri Kak Sue yang sekarang nie banyak dibentuk oleh Abang Man dengan izin Allah. Sentiasa bersabar dalam mendidik dan menegur Kak Sue dan anak-anak. Tak pernah sekali pun mengungkit tiap kesalahan, bagi Abang Man benda yang dah lepas tu kita tutup buku. Kita mula buku baru.. Tak pernah nak marah-marah dan rajin menolong kerja kat rumah nie haa.. Kalau tak sibuk dengan hal niaga, memang lebih suka habiskan masa kat rumah..

Rasanya untuk Kak Sue sebagai isteri Abang Man semua dah cukup lengkap untuk kami sekeluarga. Kak Sue cuma berharap kami terus istiqamah perbaiki diri dan amal kami agar lebih baik dari sebelumnya. Alhamdullilah untuk 20 tahun hidup bersama, rasanya banyak perubahan bagi diri Kak Sue dan rumahtangga kami. Tahun nie tak tahu lah ada sambutan makan-makan atau hadiah, Kak Sue ada juga nak plan tapi macam jadi tak jadi ja nie haa.. hehehe.. Apapun Kak Sue berdoa semoga kami sekeluarga berbahagia hingga ke Jannah.. aamiin ya rabb..


Keep Reading»

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Assalamualaikum, hai semua. Sempena bulan baru nie, Kak Sue nak umumkan Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September. Terima kasih kepada kawan blogger yang support, datang singgah dan komen ya. Untuk Pemenang Top komentator Blog Kak Sue bulan September nie kita ada pemenang baru. Jom kita tengok siapa gerangannya jom.. hehehe..

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September
Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Pemenang Top Komentator Blog Kak Sue Bulan September

Tahniah kepada pemenang Top Komentator Blog Kak Sue bulan September nie Blogger Cuya Terima kasih sudi support, singgah dan komen blog Kak Sue ya. Macam yang Kak Sue janjikan hadiah untuk bulan nie samada cash atau hadiah lain. Kak Sue tak sempat nak cari hadiah lain jadi hadiah untuk kali nie Kak Sue bagi cash aja lah ya..

Pemenang Top Komentator untuk bulan September nie boleh lah emailkan no akaun dan nama penuh pada Kak Sue di skabdy@yahoo.com ya. Kak Sue buka balik contest Top Komentator Blog Kak Sue untuk bulan Oktober. Hadiah untuk bulan Oktober nanti masih sama cash atau hadiah lain. Jemput singgah dan komen tau korang.. papai!

Keep Reading»

Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia

Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue nak ajak korang Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia. Baru-baru nie Kak Sue cuba candle meltz nie, bau wangi satu rumah tau.. best sangat. Sebelum nie Kak Sue tengok kat Instagram Eeya, salah seorang kenalan yang Kak Sue suka intai Instagram beliau deko-deko rumah. Cantik, kemas dan bersih tau rumah Eeya. Bila ternampak Eeya kongsi Candle Meltz dari Candel Nuts By Nadia nie Kak Sue macam teringin pula nak cuba. Tambah pula bab nak bagi rumah wangi-wangi nie memang suka lah Kak Sue..

Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia,Candle Nuts By Nadia
Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia

Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia

Apa yang menarik dengan Candle Meltz dari Candle Nuts By Nadia nie, selain dengan pilihan scent, korang juga boleh mula dengan Combo Pack. Dalam Combo Pack nie ada dua scent, kita boleh pilih nak yang mana tau, ada satu packet lilin dan bunner jugak. Kak Sue pilih scent Sea Spray dan Lovely Lace untuk memula nie..

Masa Kak Sue order tu Kak Sue terlepas pandang lah pulak boleh pilih bunner jugak. Boleh pilih nak macam mana n warna apa, tapi tak apa lah kan. Okay ja dengan bunner yang Kak Sue dapat nie. Menarik ja pun.. nanti kalau rasa nak tukar boleh beli asing dengan Nadia. Ada beberapa pilihan bunner juga tau korang.. ada juga lah yang berkenan kat hati Kak Sue nie.. hehehe..

Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia, Candle Nuts By Nadia
Candle Nuts By Nadia - Sea Spray
Jom Wangikan Rumah Dengan Candle Nuts By Nadia
Candle Nuts By Nadia - Lovely Lace
Bagi Kak Sue tak salah kalau kita nak laburkan duit sikit untuk keselesaan rumah kita. Ya lah, nak bagi rumah wangi-wangi kan, sambil rehat-rehat tu. Kak Sue suka pasang bila kami sekeluarga berkumpul kat ruang tamu, bau best ja. Ya lah seharian dengan rutin masing-masing dapat berehat dengan bau wangi-wangi nie buat mood kita pun happy dan tenang kan.

Cuma Kak Sue nak ingatkan kena hati-hati juga lah ya dengan candle semua nie. Tambah yang ada anak kecik tu, takut kan terbalik ke apa lain pula jadinya kan. Korang kalau berminat nak cuba juga boleh lah lelaju cari Nadia kat sini CandelNutsByNadia tau. Nak tau lebih detail semua boleh je tanya nanti. Jom korang kita wangi-wangikan rumah kita jom..












Keep Reading»
[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.