Cendol Bandar Country Home Rawang

Assalamualaikum, hai semua!Kak Sue dan keluarga memang peminat cendol.Kalau ke gerai Cendol Bandar Country Home Rawang pilihan Kak Sue selalunya Cendol Kacang Merah atau Cendol Pulut.Kena pula kalau cuaca panas kan, memang sedap layan cendol.Gerai nie tepi jalan aja, bawah pokok lagi..memang best kalau lepak gerai bawah pokok nie bersantai bersama keluarga kan...relaks jaa..

cendol bandar country home rawang
Cendol Bandar Country Home Rawang - Cendol Kacang Merah


Cendol Bandar Country Home Rawang


Kadang Kak Sue dan keluarga memang suka datang lepak kat sini bila ada masa terluang atau Kak Sue cuti masak.Kalau kebetulan lalu situ tapi ada urusan lain tak dapat nak lepak kami tapau aja balik rumah.Selain cendol kat gerai nie ada jual menu lain macam laksa, mee rebus dan rojak mamak.Memang ngam kalau dilawankan dengan cendol kan.Kalau hujung minggu tu kadang sampai tak ada meja kosong sebab ramai orang yang datang

Gerai nie tepi jalan dan bersebelahan dengan kedai-kedai runcit dan tak jauh dari masjid Bandar Country Home.Kalau dari Aeon Anggun Rawang korang belok sebelah kanan dan nampak dah gerai nie dari jauh.Ada lori putih dan khemah biru..situ lah gerai cendol yang Kak Sue selalu pergi.Korang kalau ada jalan-jalan ke Bandar Country Home jangan lupa singgah sini tau.Jumpa lagi di entri jalan-jalan cari makan Kak Sue yang lain..papai!

Restoran Anjung D Tasek Biru BBQ & Steamboat Kuang

Assalamualaikum, hai semua!Hari nie Kak Sue sekeluarga jalan-jalan cari makan ke Restoran Anjung D Tasek Biru BBQ & Steamboat Kuang.Restoran nie boleh tahan besar dan ada dua tingkat.Tingkat atas ada beberapa pilihan meja kalau kita nak lepak kat atas dan bilik karoke.Sebelah bawah ada banyak pilihan meja untuk BBQ & Steamboat dan juga pilihanmasakan panas atau western.Apa yang menarik Restoran Anjung D Tasek Biru nie mengadap ke Tasik Biru.Malam-malam macam nie tak ada aktiviti apa-apa,tapi kata pembantu kat situ kalau hari ahad ada jet ski dan macam-macam lagi aktiviti kat sini tau..lain kali boleh lah datang hari ahad sebelah petang..

restoran anjung d tasek biru bbq & steamboat kuang
Restoran Anjung D Tasek Biru BBQ & Steamboat Kuang

Restoran Anjung D Tasek Biru BBQ & Steamboat Kuang

Sebelum nie Kak Sue beberapa kali lalu Restoran Anjung D Tasek Biru nie, sebab Kak Sue ke D'Manggis Steamboat.Rupanya kedua-dua restoran sama pemiliknya.Kali nie Abang Man pelawa kami sekeluarga makan kat sini pula, saja nak merasa makanan dan suasana kat sini kan..


restoran anjung d tasek biru bbq & steamboat kuang
restoran anjung d tasek biru bbq & steamboat kuang
restoran anjung d tasek biru bbq & steamboat kuang

Restoran nie ada bermacam pilihan buffet BBQ dan steamboat dari makanan laut, pilihan bebola seafood, sayuran dan pencuci mulut buah buahan dan ais krim.Dan yang istimewanya kat sini ada disediakan perapan kambing yang tak ada di restoran D'manggis.Kalau ikut selera Kak Sue perapan daging kambing agak manis, kalau dikurangkan sikit lebih sedap kut.Tapi terpulang kepada selera masing-masing kan..

Selain itu, kat sini juga ada disediakan perkhimatan untuk majlis perkahwinan, pertunangan, sambutan hari jadi, seminar, kursus, mesyuarat, aqiqah, reunion dan macam-macam lagi.Di sini juga ada disediakan kemudan surau dan tandas.Bagi korang yang berminat nak datang sini boleh lah tengok detail yang Kak sue kongsikan kan kat bawah nie ya..Selamat mencuba..papai!

Restoran Anjung D Tasek Biru Kundang
Alamat 
Komplek Pavillion, Jalan Tasek Biru 1,
Taman Tasek
48050 Kundang,Rawang, Selangor
No tel 
012 2802862 / 011 11705949
Facebook
Instagram

Kak Sue di Nami Island Korea

Assalamualaikum, hai semua!Jangan tak tau nama Kak Sue di Nami Island Korea hari nie..nama aja, bukan Kak Sue yang ada kat sana tau..hahaha..Setakat ber impian satu hari nak ke sana bercuti bersama keluarga.Terima kasih Anil Wanina sudi ambil gambar nama Kak Sue kat Nami Island.Jadi lah Kak Sue buat semangat mana tau satu hari impian menjadi kenyataan.. Kak Sue di Nami Island Korea, sapa tahu kan...

kak sue di nami island korea
Kak Sue di Nami Island Korea With Love 

Jom Cuti - Cuti ke Korea


Entah bila Kak Sue dan keluarga dapat merasa nak ke Korea.Dalam hati memang teringin juga satu hari nak ke sana bersama keluarga.Asyik tengok Anil dan kawan-kawan yang lain aja ke sana dan bercuti ke luar negara teringin juga nak merasakan.Pada hal dalam Malaysia pun tak habis jalan lagi Kak Sue nie..ada hati nak cuti luar negara ya..ehehe...

Kalau korang berminat nak bercuti ke Korea atau luar negara korang boleh intai kat Blog Anil tau.Beliau ada share tips nak bercuti dan macam-macam lagi.Boleh katakan Korea tu dah jadi macam kampung halaman kedua Anil dah..hahaha..amboi sangat!Sebab rasa Kak Sue dah beberapa kali beliau ke sana.Rasanya Anil ada buat trip berkumpulan kesana lagi dalam bulan sembilan nanti.Sempat lagi kalau korang nak join..Jom cuti - cuti ke Korea jom..sampai sini aja kali nie, papai!

Durian lagi...

Assalamualaikum,hai semua!Orang kata tetamu bawa rezeki dan keberkatan pada kita sekeluarga.Hari nie ada tetamu istimewa, keluarga mertua nak datang rumah Kak Sue dari kampung.Biasalah bila orang tua datang menziarah, macam-macam barang makanan yang dibawa.Keluarga mertua Kak Sue memang macam nie, kalau kita balik menziarah pun dibekalkan macam-macam, kalau mereka datang menziarah pun sama.Tapi yang paling istimewa ada durian lagi..ehehe..

durian lagi
Durian lagi..siap kopek dah tinggal makan ja..

Bukan Musim Durian


Pagi - pagi Kak Sue dah sibuk siapkan makanan tengahari.Takut tetamu sampai apa pun tak siap lagi kan..Kak Sue kalau boleh bila tetamu datang, semua dah siap sedia.Tak mau kelam kabut, tinggal hidangkan aja.Lagi pun mereka dari jauh kan..tentu letih dan lapar.Sebenarnya bukan musim durian pun sekarang.Tapi nak jadi rezeki kami semua, satu pokok dirumah mertua Kak Sue berbuah.Ingatkan dah habis dah buahnya, sekali tengok ada lagi sikit.Katanya buah hujung..jadilah kan..yang penting dapat makan durian lagi..

Kali nie durian semua dah dikopek dan dimasukkan dalam bekas tinggal makan ja.Banyak pula tu..kalau tak dapat habiskan nanti nak sedekah sikit dekat kawan niaga atau buat bubur lagi macam hari tu.Makan ramai-ramai seronok kan..Kata orang rezeki sama dikongsi, kalau korang nak juga meh la datang sini tau..Jumpa lagi, papai!





Durian Dari Tanjung Keramat

Assalamualaikum, hai semua!Rezeki kami sekeluarga dapat makan Durian dari Tanjung Keramat.Minggu lepas Kak Sue ada event di Sunway Lagoon dengan Adik dan Kakak.Abang Man dan Abang pula plan balik kampung sebab ada kenduri kahwin kat kampung sambil nak jumpa kawan-kawan.Ngam-ngam balik kampung durian dah luruh memang rezeki lah kan nak merasa durian dari Tanjung Keramat.. tau-tau masa jemput kami balik dari event tu kereta kuat dah bau durian..pening sat rasa kepala nie..


Rezeki Balik Kampung Dapat Durian


Sekarang sebenarnya bukan musim durian pun.Kat kampung Abang Man satu pokok aja berbuah, rezeki untuk keluarga aja merasa.Rezeki Abang Man balik kampung dapat durian hari tu.Pokok nie isi memang best tebal dan sedap melekat!Kak Sue makan empat ulas dah stop kang makan banyak-banyak takut sakit kepala pula.Anak dara Kak Sue memang kaki durian entah berapa ulas Kakak tibai.Ada lebih sedekah kat kawan dua biji pastu buat bubur durian..makan dengan pulut, memang puas makan kan bila buat bubur..


Bubur durian Kak Sue guna sebiji durian aja.Cukuplah untuk sekeluarga makan.Siap aja masak dua mangkuk juga Kak Sue makan, Kak Sue memang suka bubur durian makan dengan pulut.Rasa puas makan..kalau beli kat pasar malam sebungkus RM6 seulas durian aja..ya lah durian kan mahal sekarang.Nie buat sendiri, pokok sendiri memang puas la juga makan kan..

Tak tau masih ada lagi ka durian kat kampung sebab buah tak banyak kan.Tapi Alhamdullilah dapat lah kami semua sekeluarga dapat merasa seorang sikit.Tunggu musim buah durian kat kampung Kak Sue pula, Batu Kurau yang terkenal dengan buah durian yang sedap tu..Jumpa lagi..papai!

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.