Promosi Terbaru D'Kayangan BBQ & Grill SteamBoat Shah Alam

D'Kayangan BBQ & Grill Steamboat
Assalamualaikum,hai semua..hari nie Kak Sue singgah D'Kayangan BBQ Steamboat buat kali kedua.Sebelum nie Kak Sue datang masa promosi Buffet Ramadhan.Kali nie Kak Sue singgah nak tahu promosi terbaru D'Kayangan BBQ & Steamboat pula.Sebelum tu pada korang yang tercari-cari kat mana tempat nie,korang boleh waze atau kalau korang tak jumpa juga...sebenarnya D,Kayangan Steamboat nie terletak di bangunan Acapella,Seksyen 13,Shah Alam.Tak jauh pun dari Stadium bola Shah Alam tu okay..Jomlah kita tengok apa promosi terbaru kat sini..

Promosi Terbaru Syok Sunday Family Day

Haaa..nie lah promosi terbaru di D'Kayangan BBQ & Steamboat Syok Sunday Family Day..Kak Sue dan keluarga memang peminat steamboat dan pada korang yang juga suka dengan steamboat atau ada plan nak keluar makan dengan keluarga boleh lah singgah sini pada hujung minggu.Promosi baru nie bermula dari 12 tengahari sehingga 3 petang,tapi hanya pada hari ahad sahaja tau...Untuk harga pula dewasa RM22.90 dan untuk kanak-kanak rm9.90 sahaja..murah sangat dah dengan harga nie dan berbaloi dapat makan macam-macam tau kat sini..
Untuk kali nie D'Kayangan menyediakan makanan berkonsep 2 dalam satu iaitu Steamboat dan BBQ sahaja secara buffet.Sekarang kat sini dah tak sediakan grill dah hokay,tapi macam mana pun kita masih dapat menimati hidangan yang best kat sini.Untuk steamboat kita boleh pilih antara sup ayam atau tom yam.

Kak Sue dan keluarga memang akan pilih tom yam.Mana-mana steamboat kami memang akan pilih tomyam,dan tomyam kat sini memang pekat dan sedap!Memang kena dengan tekak kami sekeluarga..Kat sini juga ada pelbagai pilihan makanan laut,bebola,sayur-sayuran dan aneka mee dengan pelbagai pilihan sos..pilih aja yang mana berkenan..ehehe
Selain Steamboat dan BBQ menu lain pun ada kat sini antaranya Nasi Goreng,Sup Tulang,Sayur Campur,Mee Goreng,Bihun Goreng dan Ayam Masak Merah..Untuk desert pula ada aneka kek,agar-agar,buah-buahan,rojak,ABC,pelbagai jenis ais krim dan juga minuman sejuk dan panas..

Menu Istimewa D'Kayangan 


Menu istimewa kat sini pula ialah Kambing Panggang.Kalau ikut selera Kak Sue memang sedap,kambing pun lembut dengan sos lada hitam yang dimasak sendiri oleh Chef Shahnizam memang sedap!Menu istimewa nie dihidangkan setiap hari tau..rugi kalau tak singgah sini..ehehe..

Bestkan..macam-macam ada kat sin,semua menu sedap-sedap!Untuk hari biasa D'Kayangan dibuka setiap hari isnin hingga ahad bermula 5 petang hingga 1 pagi dengan harga untuk dewasa Rm33.00++,kanak-kanak RM18.00++ sahaja.Kalau korang nak cari tempat makan yang best Kak Sue cadangkan singgah kat sini.Lagi senang kalau korang buat booking awal..datang semua meja dah siap tinggal makan je..ehehe..Untuk info lanjut korang boleh tengok detail kat bawah nie ya..

Facebook
Instagram
Alamat
No 1, Apartment Servis Sri Acapella
Jalan Lompat Tinggi 13/33,Sekseyn 13
Shah Alam Selangor
No Tel
012 297 1091
017 507 6274
03 5523 4979

Terima kasih Dkayangan BBQ & Steamboat...

Koleksi Buku Cerita Seram

Koleksi buku cerita seram,buku cerita seram,cerita seram
Assalamualaikum,hai semua..Koleksi buku cerita seram Kak Sue bertambah lagi.Sebelum nie kan Kak Sue pernah bagitahu kat sini koleksi buku cerita seram Kak Sue hilang tanpa dikesan,jadi Kak Sue nak mulakan balik kumpul koleksi nie.Asal nampak buku cerita seram yang berkenan kat hati Kak Sue beli lah menambah koleksi balik..ehehe..

Kak Sue sebenarnya penakut orangnya tapi memang dari dulu minat sangat dengan cerita seram.Kalau ada kawan atau keluarga bercerita pasal cerita seram memang kusyuk aja mendengar,tak toleh mana dah..lepas tu mulalah takut dan terbayang - bayang..Tambah kalau baca buku dari koleksi Tamar Jalis ..mak haiii.. dia punya seram tu macam kita yang melalui kisah dalam cerita beliau tu kan..Siap meremang bulu roma tau kadang-kadang..

Koleksi buku cerita seram nie Kak Sue beli online aja.Terjumpa tanpa sengaja,tengah belek- belek di satu Instagram nie berkenan pula dengan tajuk bukunya.Kak Sue beli dua buah buku yang bertajuk Hospital dan Lebuh Raya.Dalam buku nie ada berbagai kisah seram mengenai kedua-dua tajuk yang dikongsi oleh berlainan individu..

Kak Sue belum mula baca lagi buku nie,tengah cari masa yang sesuai..kalau sorang-sorang kat rumah,tak beranilah Kak Sue..hahaha..Tunggu ada orang kat rumah baru baca atau temankan Abang Man hantar order,boring menunggu boleh lah isi masa dengan membaca buku nie kan..Kalau korang berminat nak beli buku - buku cerita seram boleh lah tengok kat Instagram @nurdillazaini nie ya..atau ke mana-mana kedai buku berdekatan.Selamat membaca,jangan biarkan diri anda diselubungi misteriiii...papai!

Ezbuy.my ~ Jom Shopping Online...!

ezbuy.my
Assalamualaikum,hai semua..sekarang nie zaman teknologi semua benda hanya di hujung jari.Nak bayar bil,nak shopping atau bertanya khabar keluarga dan sahabat semua secara online pun boleh kan..Paling teruja dapat shopping secara online,betul tak..tak perlu bersesak,beratur dan kita boleh shopping secara tenang dan membuat pilihan sampai kita rasa puashati..ehehe..


ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
Terbaru Kak Sue cuci mata di satu laman web terbaru ezbuy.my ...Macam-macam pilihan ada kat sini tau..Barangan murah dan best sangat,Kak Sue pun register dah.Korang pun jangan lupa register kat sini http://bit.ly/2b0n1Ua boleh dapat RM15 voucher tau.Okay jom kita tengok macam mana cara nak shopping kat sini ya..senang sangat!

Cara Membeli Belah di Ezbuy.my


ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
1. Login ke Ezbuy.my - lepas tu pilih barang yang kita berkenan,mesti rambang mata nak pilih yang mana kan..ehehe..kemudian masaukkan dalam shopping chart
ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
2. Bila dah habis shopping dan habis fikir..kira keputusan dah muktamad lah kan,hihihi biasa la kita orang pompuan nie kan..korang klik ke shopping fee pilih nak penghantaran yang macam mana dan kalau ada voucher boleh lah masukkan kod kat use kredit and coupon code..
ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
3. Dah selesai masukkan kod,korang akan nampak jumlah yang perlu dibayar kemudian klik check out
ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
4. Step seterusnya masukkan alamat kita,pastikan betul dan lengkap tau,nanti salah alamat ke lain pula perginya..kemudian klik next
ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
5. Step terakhir korang,bolah lah buat bayaran macam biasa,klik aja pay now tu dan ikut arahan seterusnya okay..Mudah aja kan..
ezbuy.my,ezbuy.my shopping online
Haa..siap dah shoping kan.Tak payah susah nak ke shoping mall kat Ezbuy.my pun boleh kan.Daripada pakaian sehingga lah ke perkakas rumah,ada pilihan untuk seisi keluarga,lengkap dah semua kat sini..Jimat masa dan tenaga.Lagi satu Kak Sue nak kongsi dengan korang,untuk penjimatan shipping fee korang boleh mendaftar kat PRIME.Harga cuma RM8.80 aja untuk semua barang selama setahun.Untuk info lanjut korang boleh klik kat sini tau PRIME
Apalagi Jom Shopping di Ezbuy.my ...berbaloi sangat..papai!

Tiba - Tiba Sampai Ke PD..

kelapa laut man java,kelapa laut,pembekal kelapa laut
Assalamualaikum,hai semua..Hari nie Abang Man ada delivery order untuk beberapa tempat tapi kami pos mengunakan bas aja macam selalu di Terminal Bas Bersepadu (TBS).Dari rumah pun agak lewat,biasa lah bila anak-anak cuti nie masing-masing siapkan barang sekolah dan kerja rumah dulu sebelum keluar.Nanti balik penat-penat rumah semua dah siap kemas kan tak ada la kita rasa serabut tengok rumah kan..huhuhu..
Selesai buat delivery order kalau sempat kami sekeluarga plan nak ke majlis kenduri kawin kawan niaga Abang Man.Tengok waktu dah agak lewat,tapi kata Abang Man kita pegi ajalah tunjuk muka dah orang jemput kan..jadi kami pun ke Dengkil,Selangor.Sampai kat sana majlis pun dah selesai tapi pihak tuan rumah tetap melayan kami dengan baik dan mesra siap ada door gift lagi,terima kasih ya tuan rumah.Dah selesai makan kat sana,kami dah tak tau mana arah tuju,nak balik rumah rasa macam boring aja.Kata Abang Man kita ikut ajalah mana rasa hati nak pergi..eceh boleh pulak gitu ya..hahaha..

Tak ada plan,tak ada apa..tetiba ja kami dah sampai ke Port Dickson.Dalam perjalanan tadi suasana jalan pun agak sesak lah jugak,Kami berhenti kejap solat jamak di masjid area situ,Kak Sue pun tak pasti kat mana.Selesai solat,kami berpusing-pusing ikut Waze tak tau nak kemana..dah la malam kan tak nampak sangat papan tanda ke apa campur lagi dengan letih dalam perjalanan yang agak lama tadi..lost world jadinya ehehe..
Port Dickson,Pantai Saujana
Kami ke kedai makan Cowboy seperti yang dicadangkan oleh kawan-kawan,sekali tutup lah pulak walau masih awal lagi waktu tu.Dah putus asa mencari sana sini kami singgah ke Pantai Saujana ramai juga orang kat situ.Kebetulan pasar malam pula,jalan agak sesak dengan kereta yang parking di tepi-tepi jalan.Kami berehat sekejap kat sini,suasana memang meriah dengan khemah-khemah pengujung yang membawa keluarga masing-masing sempena cuti sekolah...Abang Man plan nanti bila anak-anak cuti sekolah hujung tahun nie,boleh lah bercamping kat sini..tentu seronok..

Sebenarnya banyak tempat tempat menarik kat PD nie,cuma mungkin dah lewat malam dan kami sekeluarga keletihan.Nak bermalam pun Kak Sue rasa tak selesa sebab sehelai sepinggang aja kan.Tak sangka pulak tiba-tiba sampai ke PD nie hari nie...Mungkin lain kali Kak Sue dan keluarga plan cantik-cantik untuk datang bercuti ke sini lagi..Papai!

Berbakti Kepada Orang Tua ~ Ziarah Tok Eton

Assalamaualaikum,hai semua..Hari nie Tok Eton dah boleh keluar dari Hospital Sungai Buluh.Alhamdullilah Tok Eton tak ada masalah kesihatan yang kronik cuma mungkin kekurangan air dan tenaga yang membuatkan Tok terpaksa di masukkan wad semalam.Kelam kabut juga bila Tok Eton tak respond apa pun bila dipanggil semalam.Tok Eton nie nenek saudara Abang Man yang tinggal berdekatan rumah Kak Sue cuma blok aja berlainan.Dah jadi tanggungjawab Abang Man sesekali menziarah bertanya khabar Tok Eton bagi pihak keluarga Abang Man..

Alhamdullilah kali nie rumah kami menjadi tempat keluarga besar sebelah Abang man berkumpul sambil ziarah Tok Eton.Keluarga Abang Man minta Tok Eton berehat sekejap kat rumah kami sebelum balik ke rumah anaknya.Tok Eton pun nampak ceria dan dah mula ada selera nak makan..Tok Eton nie walau usia hampir 100 tahun tapi masih terang mata dan kuat untuk mengerjakan puasa sunat tau..Orang dulu-dulu banyak mengamalkan petua tradisional sebab tu mereka sentiasa sihat-sihat dan jarang dapat penyakit yang kronik.Setakat demam biasa atau sakit orang tua aja..

Abang Man dan Kak Sue nak ucapkan,terima kasih kepada semua keluarga dan jiran di kawasan rumah Tok Eton yang ambil berat dan sudi datang melawat Tok Eton.Semoga Allah sahaja yang membalas jasa kalian..Kita semua satu hari pun akan tua dan sakit,jadi tak salah kita menolong apa yang patut kan sesama kita..Tak perlu tunggu orang yang akan kita tolong tu ada kena mengena dengan kita,orang luar pun kalau mampu kita tolong wajib kita tolong kan..apatah lah lagi keluarga sendiri..

Kita kena selalu ingat,apa yang kita buat hari nie samada yang baik atau buruk akan mendapat balasan,tak kira di dunia atau di sana nanti.Kita pun akan menjadi contoh teladan kepada anak-anak kita.Sepeti yang pernah kita dengar sebelum nie Jagalah Ibubapamu,Nescaya anak-anakmu akan menjaga kamu - dari Saidina Ali Bin Abi Talib.Semoga kita dan keluarga kita menjadi anak-anak yang soleh dan solehah berbakti kepada orang tua dan keluarga kita yang lain...aamiin ya rabb..

Shoplinks.Asia