Rutin Sambut Bulan Ramadhan

Assalamualaikum, hai semua. Tak berapa hari lagi dah kita nak sambut bulan Ramadhan kan. Macam-macam persiapan kita buat nak sambut bulan R...

Assalamualaikum, hai semua. Tak berapa hari lagi dah kita nak sambut bulan Ramadhan kan. Macam-macam persiapan kita buat nak sambut bulan Ramadhan bulan yang mulia penuh rahmat nie. Antara Rutin Sambut Bulan Ramadhan Kak Sue ialah tambah stok kurma dan makanan sunnah yang lain. Selalunya Kak Sue lebih suka beli awal memandang seminggu lagi nak sambut puasa macam sekarang nie, Abang Man memang sibuk sangat dengan order peniaga-peniaga pasar Ramadhan..

Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan

Rutin Sambut Bulan Ramadhan

Biasanya rutin sambut bulan Ramadhan nie kami buat awal sebab senang nanti nak hantar dan berbagi-bagi untuk keluarga Abang Man dan keluarga Kak Sue. Biasanya Abang Man akan beli beberapa jenis kurma, buah kering dan kekacang untuk kami. Tahun nie pun sama, cuma bezanya tahun nie tak ada bahagian untuk Mak Kak Sue.. tu yang sedih ja bila lagi nak dekat bulan Ramadhan, lagi macam-macam rasa datang.. Masih tak dapat nak move on sepenuhnya Kak Sue.. huhuhu..

Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan

Kak Sue beli semua stok kurma dan makanan sumnah nie di Mahnaz Food Shah Alam. Kalau ke sini memang rambang mata sebab memang banyak pilihan. Daripada jenis kurma, kismis, buah-buahan kering, kekacang, coklat, jus dan macam-macam lagi lah. Korang boleh pilih nak beli pack kecil atau kotak besar. Nak buat hadiah untuk keluarga dan kawan pun boleh sebab ada disediakan dalam packaging yang menarik, pelbagai saiz dan pelbagai pilihan. 

Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan
Rutin Sambut Bulan Ramadhan

Korang kalau nak beli juga boleh lah datang ke Mahnaz Food nie ya. Kalau tak silap Kak Sue ada cawangan lain juga kat kawasan dan negeri lain cuma Kak Sue tak pasti kat mana. Memang puashati dan berbaloi beli kat sini sebab dapat harga borong dan lebih murah. Kesempatan nie juga Kak Sue nak ucapkan selamat menyambut puasa untuk semua. Semoga tahun nie Ramadhan yang lebih baik dan diberkati untuk kita semua ya.. jumpa lagi nanti..

Korang boleh juga baca kat sini Mahnaz Food Shah Alam


You Might Also Like

16 ulasan

  1. i actually can't wait for ramadhan

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah...geram tengok buah kering tu kak Sue..PC pun dah siapkan stok kurma..nak tengoklah kot ada cawangan Mahnaz Food kan.

    ReplyDelete
  3. Sha pun macam kak sue.. belum move on lagi.. selalu dah cari kurma.. kali ini beli online je.. hati tertinggal tak tahu dimana.. Sama-sama kita kuatkan semangat ye kak..

    ReplyDelete
  4. dah siapkan kurma je,ingat nak cari buah kering gak tapi tak sempat plak huhuu...kuatkan semangat ye kak.

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah dapat kita sambut ramadhan tahun ini selamat berpuasa kak

    ReplyDelete
  6. I love kurma! Always enjoy when I have it at waktu berbuka. It feels so special

    ReplyDelete
  7. kurma bulan puasa tak pernah tak ada..tp ada certain2 kurma yang sedap dimakan yg jenis lemak2 tu hihi terlampau byk sangat tak tau nak pilih

    ReplyDelete
  8. Punya lama plan nk ke mahnaz ni tapi tak pergi2 juga. Mama syahmi pun dah sampai. Best katanya.

    ReplyDelete
  9. Selamat berpuasa kak.. Biasa kurma mmg wajib klu time bln puasa ni kan

    ReplyDelete
  10. yesss kurma kena ada.. suka beli lain-lain jenis kurma.. :)

    ReplyDelete
  11. Wow mcm2 kurma ade la.. Kita suka kurma Ajwa... Nseb buka Najwa heheh

    ReplyDelete
  12. Wah mcam-macam kurma ada.. Nad pun masa nak bulan puasa kene sediakan kurma..

    ReplyDelete
  13. Bagusnya cara kak sue n abg man buat. Boleh ikut cara ni.

    ReplyDelete
  14. Ni memang wajib kan kak su...rutin setiap tahun. Bermacam jenis kurma yang ada kat Mahnaz Food ni ye...paling suka kurma ajwa.

    ReplyDelete
  15. Bonde pon selalu kirim jer dengan kawan kalau dia pergi mahnaz shah alam nih, paling suka beli kismis besar dgn kacang tumbuk tu sedap sgt.

    ReplyDelete
  16. Harga kurma kat sana murah tak? Mesti rasanya lain sikit kan

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.