Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga

November 20, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Baru-baru nie Kak Sue diperkenalkan dengan produk Tasneem Naturel Balm dan produk Tasneem Naturel Balm nie adalah sebuah syarkat bumiputera yang menghasilakan produk yang berasaskan Pati minyak (Essential Oil ), 100% menggunakan Minyak Pati dan Carrier Oil sepert Beeswax, Shea Butter dan Sweet Almond Oil. Aroma yang digunakan pun sangat lembut dan menenangkan, membuatkan kita merasa sangat selesa. Produk nie ada empat jenis pilihan balm sesuai untuk kegunaan sekeluarga..

Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Tasneem Naturel Balm menggunakan aroma dalam minyak balsam untuk merawat masalah pada bayi dan anak-anak kecil malah orang dewasa juga seperti batuk, asma, perut kembung, susah tidur, selsema dan macam-macam lagi. Kita hanya perlu sapu pada tempat yang menghadapi masalah

Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Terdapat empat jenis balsam yang mengikut kesuaian masalah yang Kak Sue bagi tahu tadi. Jom kita tengok..

Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
* Calm Time ( Hijau )
* Sleep Time ( Ungu )
* Tummy Time ( Kuning )
* Cough Time ( Merah Jambu )

Tasneem Naturel Calm Time
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Memberi keselesaan kepada bayi
Menggurangkan keletihan dan tekanan
Bantu anak lebih tenang

Cara guna - Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Ramuan - Lavender, naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bargamot dan akhir sekali Chamomile. Patut lah bau sedap, Kak Sue suka sangat bau dari Calm Time nie..

Taneem Naturel Sleep Time
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
* Bantu anak supaya mudah tidur lena
* Bantu anak bangun dalam mood ceria
* Membaiki kualiti tidur

Cara guna : Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

Ramuan : Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoran, Targerin fruit fermet, Ylang ylang

Tasneem Naturel Tummy Time
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
* Membuang angin dalam perut
* Bantu melegakan perut sebu dan kembung

Cara guna : Sapu pada perut dan tapak kaki

Ramuan : Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerin, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper

Tasneem Naturel Coghflu Time
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
* Bantu kurangkan selsema dan cairkan kahak
* Bantu melegakan asthma
* Mengurangkan suhu ketika demam

Cara guna : Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada

Ramuan : Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

Empat pilihan Tasneem Naturel Balm yang Kak Sue kongsikan kat atas tadi, semuanya mempunyai kelebihan tersendiri. Rasanya setiap rumah perlu ada produk Tasneem Naturel Balm nie sebab memang keperluan kan, bila anak tak sihat atau meragam tak perlu kita suasah hanya perlu sapu untuk melegakan dan meredakan suasana. Paling penting, produk nie tak ada bahan kimia dan mendapat kelulusan KKM. Meh Kak Sue nak kongsi testemoni pelanggan yang berpuashati dengan produk nie jom..

Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga - Testemoni
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga
Tasneem Naturel Balm Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Untuk lebih detail macam biasa korang boleh singgah kat bawah nie ya

Tasneem Naturel Balm

Website

Facebook

Instagram

Whatsapp
011 2096 4665




You Might Also Like

11 ulasan

  1. kak sue.. kita guna dah tau.. best!

    ReplyDelete
  2. bukan budak-budak je yang sesuai kan. kita sendiri pun boleh guna. saya memang suka jenis balm gini kak

    ReplyDelete
  3. Wah bestnya Rasa cam nak beli je semua 4 tu

    ReplyDelete
  4. miza nak cari Taneem Naturel Sleep Time untuk anak-anak mudah mudahan senang tidur lepas ne

    ReplyDelete
  5. Sesuai diguna sisi keluarga mmg bagus la kak..skrg susah nak dpt minyak angin yg betul2 bagus

    ReplyDelete
  6. Semuanya based essential oil ye bahan-bahannya

    ReplyDelete
  7. Ana dah jatuh cinta dgn balm ni kak. Sesuai utk seisi keluarga. Yg penting tiada bahan kimia.

    ReplyDelete
  8. nak kene bali untuk baby ni

    ReplyDelete
  9. bkn ank2 kecil je bole sapu ye..org dewasa pn bole

    ReplyDelete
  10. Kena ada untuk rumah. Senang kalau apa apa hal kan..

    ReplyDelete
  11. cute sgt packaging dia

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.