Buat Baik Berpada-pada..

January 14, 2016

Assalamualaikum semua,salam malam jumaat.Dah baca Al-Kahfi?Dah Baca Yassin?Kita nie kalau tak boleh buat benda baik,kita ajak orang buat benda baik pun dapat pahala.Kita niat nak buat baik,tapi belum buat,pun dapat dah pahala.Apatah lagi kalau kita buat baik,lagi la dapat pahala...kan..kan..
Senang aja sebenarnya nak dapat pahala,tapi pesan orang tua,buat baik berpada-pada,buat jahat jangan sekali.Yang nie lain pulak,kadang kita punya lah buat baik dengan orang,tapi orang sikit pun tak hargai kebaikan kita.Lagi dia nak pijak kepala kita adalah!Kadang Kak Sue rasa serik nak layan baik sangat kat orang nie tau,sebab nanti akhirnya Kak Sue yang sakit hati dan kecewa.Abang Man selalu pesan berpada-pada dalam berkawan,berpada-pada dalam berbuat baik pada orang..
Bukan kita mintak depa balas pun apa yang kita dah buat,cukup la kalau depa hargai.Sebenarnya mengikhlaskan apa yang kita dah buat baik pada orang,tapi tidak di hargai bukan lah senang.Kalau tak,tak ada la kita rasa kecewa kalau orang buat macam tu kan.Untuk masa yang akan datang,rasanya elok lah bersederhana dalam berbuat baik kat orang nie ye..Semoga kita sentiasa berubah untuk jadi lebih baik!!Papai..!!

You Might Also Like

4 ulasan

  1. Memang makan hati kalau nak mengharapkan manusia ni kak. Usahlah berharap pada manusia, bersandar pada Allah je insyaallah. Akak yang baik hati dan manis dan comel dan pandai masak ; kite doakan akak dipermudah urusan dan sentiasa diberi kelegaan hati . Aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin ya rab..Betul tu Farah adik akak yang comel dan baik hati..Tq tau,berserah pada Allah aja,Allah maha mendengar dan mengatahui.. :)

      Delete
    2. Aamiin ya rab..Betul tu Farah adik akak yang comel dan baik hati..Tq tau,berserah pada Allah aja,Allah maha mendengar dan mengatahui.. :)

      Delete
    3. Aamiin ya rab..Betul tu Farah adik akak yang comel dan baik hati..Tq tau,berserah pada Allah aja,Allah maha mendengar dan mengatahui.. :)

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.