Sanah Helwah Kakak Sayang

Assalamualaikum, hai semua. Masih macam biasa setiap tahun tarikh yang sama dan penting dalam hidup keluarga Kak Sue mesti datang lagi. Biasalah bila datang aja bulan Merdeka nie tiba lah giliran hari lahir Kakak anak dara Kak Sue yang sorang tu. Sanah Helwah Kakak Sayang.. semoga untuk tahun nie semuanya lebih baik untuk Kakak dunia dan akhirat..

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang

Sanah Helwah Kakak Sayang

Alhamdullilah, tahun nie kita semua dah boleh buat aktiviti macam biasa dah. Tak macam tahun lepas, bila hari lahir Kakak sekatan PKP diperketatkan sebab tiba-tiba kes naik tinggi pula. Jadi kami buat sambutan hari lahir Kakak kat rumah aja..

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang - Kesayangan Ibu

Cuma tahun nie bila dah boleh buat aktiviti macam biasa, sehari sebelum hari lahir Kakak, kami semua plan makan kat luar kali nie. Nak keluar betul-betul hari tarikh lahir Kakak, Abang Tihie pula kerja. Jadi nak semua ahli keluarga ada, buat lah sehari awal sebab kebetulan Abang Tihie cuti..

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang - Kekasih Hati Ibu

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang - Buah Hati Ibu

Kakak awal-awal dah pesan tak payah beli apa-apa, tak payah susah-susah. Jadi kami cuma makan-makan aja pada hari sebelumnya tu. Selesai makan tepat aja 12 malam rutin kami sekeluarga kalau ada yang sambut hari lahir akan nyanyi sama-sama lagu birthday dengan kek atau hadiah. Cuma kali nie kek tak sempat nak ambil sebab balik lewat dari makan-makan dah malas nak ganggu ambil kek tu..

Esoknya pada tarikh hari lahir Kakak barulah kami ambil kek Kakak. Tu pun Kakak siap pesan juga, beli kek yang semua orang suka makan Ibu, tak nak membazir nanti. Jadi Kak Sue order dari kawan satu taman nie Kek Brownies aja. Hadiah yang Kak Sue order pun nasib baik sampai ngam-ngam tarikh lahir Kakak. Alhamdullilah, lega sangat bila semua yang Kak Sue plan berjalan dengan lancar.

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang - Browniess

Sanah Helwah Kakak Sayang
Sanah Helwah Kakak Sayang - Alhamdullilah

Akhir sekali, untuk sekali lagi Ibu nak ucapkan Sanah Helwah Kakak Sayang, semoga Kakak sentiasa dalam rahmat dan jagaan Allah dan dikurniakan semua perkara yang paling terbaik untuk Kakak dan dipermudahkan semua urusan Kakak dunia dan akhirat.. Aamiin Ya Rabb.. Me love you, We love you Kakak Sayang.. ❤️

Cerita hari lahir Kakak tahun lepas boleh baca kat sini Sanah Helwah Kakak Sayang 2021

Post a Comment

6 Comments

  1. Sanah helwah buat anak Kak Sue! Semoga berjaya dunia akhirat...

    ReplyDelete
  2. Selamat ulangtahun kelahiran kakak. Acik PC doakan semoga kakak selalu dipermudahkan segenap urusan ya.

    ReplyDelete
  3. sanah helwah kakak sayang .. bertambah manis seiring usia semoga sentiasa murah rezeki, panjang umur dan disayangi semua amin

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤