Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021 pula dengan korang. Bagus sangat kan Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand nie sebab banyak membantu dan memberi sokongan dalam kita menghadapi ujian pendemik yang melanda seluruh dunia sekarang nie. Sana sini sekarang nie ramai yang berkongsi Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand nie. Tahniah kepada yang terlibat..

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021


Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Pademik COVID-19 merupakan satu trmpoh yang amat mencabar kepada semua, dengan orginisasi-organisasi kebajikan merupakan antara pihak yang paling terkesan ekoran pengurangan sumbangan daripada sektor korpirat dan masyarakat awam.

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Ayam Brand™, satu jenama makanan sihat dan mudah dalam tin yang terkenal dengan kualiti, tanpa penggunaan bahan pengawet dan MSG tambahan, terus memberi sokongan kepada rakyat Malaysia dengan penganjuran semula Kempen Komuniti Penyayng Ayam Brand 2021. Bertemakan #AyamBersamaMu, ia menggalakkan pilihan gaya hidup yang lebih sihat menerusi konsep 3S dalam Pinggan Sihat Malaysia, membantu kelangsungan hidup melalui program #AyamFutureCreator, pada masa sama menyumbanf bekalan selama dua bulan produk Ayam Brand kepada rumah-rumah amal yang mengambil bahagian.

Kempen yang diadakan secara maya dan mematuhi SOP bagi memihara keselamatan dan kesihatan peserta inu membenarkan pakar pemakanan dari Hospital Pakar KPJ Damansara dan usahawan serta pemcipta kandungan terkenal berusia 18 tahun, Arianna Natasha dari Arianna Kichen untuk berinteraksi dengan kanak-kanak di seluruh negeri.

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Usaha ini akan membantu dan mendidik 1,500 kanak-kanak dari 32 rumah amal di seluruh Malaysia, selain turut menyediakan 230,000 hidangan Ayam Brand yang sihat kepada mereka. Antara penerima sumbangan berkenaan adalah 172 kanak-kanak dari Pusat Jagaan Hajjah Fatimah Abdullah, Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At Taqwa, Persatuan Rumah Sayangan, Persatuan Rumah Kanak-Kanak Di Sayangi dan Lighthouse children Welfare Home Assoc.

Menurut Pengurus Besar Ayam Brand™ , Cik Chin Lee Foon, kempen CSR yang kini memasuki tahun ke 14 itu, telah menyumbang lebih 2 jut sajian sihat kepada lebih 25,000 individu dari 539 rumah amal dan NGO.

"Terdapat penekanan lebih dalam menyediakan makanan kita sendiri, memberi tumpuan kepada kepentingan kesihatan tubuh dan mental. Pasukan Ayam Brand memberi pertimbangan terhadap faktor-faktor ini dalam membentuk kempen #AyamBrandBersamaMu agar ia bertepatan pada masanya, bersifat relevan dan berguna kepada semua peserta dengan memberikan asas dalam amalan pemakanan yang sihat dan memberikan ilham agar berupaya menjadi pencipta kandungan yang bagus pada masa hadapan dan pada masa sama menyediakan sokongan metara menerusi sumbangan bekalan selama dua bulan betupa produk Ayam Brand kepada setiap rumah amal yang mengambil bahagian. Tambahan lagi, para leserta #AyamFutureCreator berpeluang untuk memenangi RM6,000 dalam bentuk pelan simpanan SSPN Perbadanan Tabung Pendidiskn Tinggi Nasional (PTPTN)" kata Cik Chin lagi..

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Setiap rah amal yang mengambik bahagian menerima kit permulaan #AyamBersamaMu yang terdiri daripada peralatan dapur, akseziri pencahayaan dan rakaman serta produk Ayam Brand untuk membantu permulaan pengalaman mereka menjadi pencipta kandungan. Bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan turut merangkumi pilihan kegemaran kanak-kanak yang jaya dengan protein dan mengandungi Omega-3 khasnya Tuna Mild dan Pedas Ayam Brand, Saba Deli Natural Ayam Brabd serta Kacang Panggang Keju Ayam Brand. Ayam Brand™ menekankan sumbangan produk-prosuk sardin, mackerel dan tuna memandangkan kebanyakan rumah kebajikkan kekurangan sumber yang mencukupi Omega-3 iaitu asid lemak yang oenting tetapi mampu dihasilkan oleh tubuh. Omega-3 membantu mencegah penyakit berkaitan jantung, mengalakkan aktiviti saraf yang sihat, menyokong penyerapan vitamin, memihara sistem imunisasi yang baik dan menggalakkan perkembangan sel-sel di dam badan termasuk perkembangan penglihatan dan otak kanak-kanak.

Pasukan Perkhidmatan Pemakanan KPJ Damansara mengelolakan bengkel maya berkenaan Pinggan Sihat Malysia atau lebih dikeni sebagai #SukuSukuSeparuh, yang mengesyorkan setiap sajian terdiri daripada suku bahagian protein, suka bahagian karbohudrat kompleks dan separuh bahagian sayur-sayuran serta buah-buahan berdasarkan saiz tangan, genggaman dan tapak tangan. Panduan mudah dilihat ini boleh membantu amalan pemakanan sihat individu sepanjang hayatnya.

Kami sentiasa percaya bahawa pencegahan adalah lebih baik daripada mengubati. Oleh itu, kami komited dalam mendekati komuniti dan berkongsi pengetahuan kesihatan yang penting. Kita perlu mula mengajar golongan muda berkenaaan amalan kehidupan yang sihat, khususnya ketika pandemik. #SukuSukuSeparuh mudah difahami dan diikuti golongan dewasa mahupun kanak-kanak untuk mereka menjalani hidup yang lebih baik kata Cik Rusha Adiba Ismail, Pakar Pemakanan Kanan di Hospital Pakar KPJ Damansara.

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Pertandingan Pamerkan Pinggan Sihat Anda telah memperlihatkan pasukan-pasukan dari setiap rumah amal menyediakan hidangan sihat berpandukan konsep #SukuSukuSeparuh. Satu pasukan akan dinibatkan sebagau johan setiap negeri dan akan menerima trofi kemenangan, sijil penyertaan dan cenderahati dari Ayam Brand. Rumah kebajikan lain juga akan menerima sijil penyertaan dan cenderahati.

Arianna Natasha, Pengasas Arianna Kitchen dan pencipta kandungan terkenal yang berusia 18 tahun, dan mempunyai hampir 4,000 pengimut atau followers di instagram telah memastikan bengkel #AyamFutureCreator menarik dan mudah diikuti para peserta muda.

Saya harap program seumpama ini ada ketika saya mula menjadi pencipta kandungan. Membentuk kandungan yang menarik melibatkan usaha keras yang memerlukan kemahiran, kesabaran dan kreativiti. Program #AyamFutureCreator boleh menjadi permulaan kerjaya dan perniagaan bagi kanak-kanak ini, sekali gus membantu menjana pendapatan kepada mereka. Kata Arinna sambil memaklumkan bahawa sandwic Ayam Brand merupakan antara snek terawal beliau pelajari semasa kecil.

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Ianya amat mengagumkan kerana saya dapat bekerjasama dengan salah satu jenama kegemaran saya dan dapat membimbing yang lain..

Peraduan #AyamFutureCreator memerlukan kumpulan kanak-kanak menghasilkan sebuah video masakan selama 1 hingga 3 minit dengan menggunakan rangkaian produk Ayam Brand dan prisnsip Pinggan Sihat Malaysia #SukuSukuSeparuh, berdasarkan tutorial oleh Arianna. Kanak-kanak terlibat perlu merakam, edit, tag, meletakkan tanda pagar dan mempromosikan video mereka di laman sosial untuk mengasah kemahiran sebagau pencipta kandungan. Arianna, pasukan Ayam Brabd dan Pakar Pemakanan KPJ Damansara akan menentukan para pemenang yang berpeluang memenangu pelan simpanan SSPN PTPTN yang berjumlah RM6,000.

Sebagau langkah mematuhu SOP yang ditetapkan, kami tidak menganjurkan sebarang acara sejak tercetusnya pandemik Covid-19. Tentunya kanak-kanak amat gembira apabila kami mengaturkan acara maya #AyamBersamaMu. Mereka amat menyukai bengkel #SukuSukuSeparuh kerana dapat mempelajari perancangan pemakanan, para dewasa juga menyukai ya. Mereka sukakan bengkel #AyamFutureCreator kerana semuanya ingin menjadi pencipta kandungan yang terkenal suatu hari nanti. Kami berterima kasih kepada Ayam Brand™ kerana menyoking pihak NGO bertahun-tahun lamanya. Kami amat gembira kerana terpilih menerima bekalan produk Ayam Brand selama dua bulan, khasnya pada ketika ini sumbangan adalah amat terhad. Kami amat menghargai Ayam Brand™ kerana sentiasa bersama kami dan menjaga kebaikkan komuniti kata Puan Norhayati dari Pertubuhan Kebajikan dan Bimbingan At Taqwa..

Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021
Kempen Komuniti Penyayang Ayam Brand 2021

Saya perlu makan lebih sayur, buah-buahan, protein dan Omega-3 untuk jadi lebih sihat, tinggi dan kuat. Saya rasa saya mampu menang pertandinfan #AyamFutureCreator dan memulakan perniagaan mecam Kak Ary. Terima kasih Ayam Brand kerana membantu saya menjadi pencipta kandungan, kata salah seorang peserta..

Haaa.. korang yang mana nak tau lebih detail tentang Kempen CSR Ayam Brand BersamaMu dan program Ayam Future Creator nie boleh singgah kat bawah nie ya.

Ayam Brand MalaysiaPost a Comment

1 Comments

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤