Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam

Assalamualaikum, hai semua. Baru-baru nie Kak Sue terima jemputan Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam . Kak Sue sampai...

Assalamualaikum, hai semua. Baru-baru nie Kak Sue terima jemputan Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam. Kak Sue sampai dalam pukul tujuh lebih macam tu, kemahin cantik lagi deko kat pintu masuk. Terpesona kejap tau bila nampak deko cantik dan mewah kat Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space nie, rasa tak sabar nak tengok deko sebelah dalam dewan pula..

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam

Majlis resepsi perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam nie adalah bagi meraikan pasangan sama cantik, sama padan Muhkriz dan Shieka. Bukan setakat pengantin yang cantik aja tau korang, deko dalam dewan OKAD Event Space nie pun cantik sangat dengan tema ala taman bunga dan nampak mewah. Setiap ruang dalam dewan nie penuh dengan hiasan bunga putih, rama-rama dan lampu kaca yang menarik lain dari yang lain..

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Dari pelamin, meja beradab dan juga meja tetamu semua dihias cantik dan mewah. Tambah menarik lagi bila dewan yang boleh muatkan sebanyak 500 tetamu nie dihiasi lampu biru menambahkan rasa romantik. Kalau korang yang tengah plan atau mencari tempat untuk buat sebarang majlis Kak Sue memang cadangkan OKAD Event Space nie. Memang puashati dan berbaloi sangat tau.

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Selain tu, lokasi OKAD Event Space nie senang aja nak cari tempatnya. Tak kisah korang dari highway Guthrie, Federal Highway atau NKVE terus aja susur keluar ke Bukit Jelutong. Nak senang lagi, OKAD Event Space nie dekat aja dengan Masjid Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong Shah Alam. Waze aja nanti insyaAllah korang akan jumpa tempat nie dengan jayanya, hehehe.. Bab parkir pula tak payah risau sebab luas dan percuma.. insyaAllah cukup untuk semua tetamu yang datang.

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Untuk info korang lagi.. kat sini ada disediakan surau juga di tingkat 1, jadi tak payah kita susah nak keluar dari dewan nak cari surau pula kan. Semua ada berdekatan, surau pun bersih dan selesa.  Selain tu, kalau korang datang dari jauh pun jangan risau ada kemudahan homestay Airbnb juga berdekatan dengan dewan OKAD Event Space nie. Jadi tak payah nak kelam kabut cari kat tempat lain dah..

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space nie ada tawarkan beberapa pakej tau korang. Antaranya pakej majlis perkahwinan iaitu Wedding Pakage antaranya Buffet Gold dengan 500 dan 100 tetamu, Buffet Silver pula dengan 500 dan 1000 tetamu dan akhir sekali Buffet Bronze 500 dan 1000 tetamu pada harga RM23, 900 hingga RM34,900. Harga yang berbaloi untuk majlis perkawinan dan pakej yang lengkap dengan deko yang sangat menarik plus makanan yang sedap dan banyak pilihan untuk korang. Dan kalau korang nak tau sekarang nie ada tawaran harga promosi sehingga 30 Mac 2020 nanti tau. Kena cepat-cepat grab lah ya..

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Korang yang tengah plan mencari dewan untuk apa-apa majlis tak kira lah majlis bertunang, akad nikah, resepsi perkahwinan, cukur jambul, aqiqah, corporate event dan seminar Kak Sue memang cadangkan sangat cuba dengan OKAD Event Space nie. Memang berbaloi dan puashati. Semua siap dan lengkap dalam satu pakej. Okay lah.. macam biasa untuk lebih detail Kak Sue kongsikan kat bawah nie ya untuk korang..

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam
Antara pakej promosi yang disediakan antaranya..

Pakej Promosi
* Dewan berhawa dingin
* Bilik persiapan pengantin
* Catering
* Pramusaji beruniform
* Pelamin berhias
* Meja beradab berhias
* PA System
* Parking yang luas
* Peekhidmatan RELA
* Wedding coordinator
* Kad kahwin
* Kek Tiga Tingkat
* Tempat Penginapan di hotel 5 bintang

Antara vendor yang bekerjasama kali nie..

Vendor
* Deco & Planner by @myj_by_nabies
* Dress by @myj_by_nabies
* Make-up by @nurulshukor_official @queenxenddra_
* Card Printing @th3goodman
* Video & Photography @kuppifilm
* Catering oleh @zai.srigemilang
* Selawat pengantin by @mh.hanafi
* Band oleh @lerumbaofficial
* Lighting oleh @warisanstudio_
* Hall oleh Okad Event Space

Korang juga boleh terus call atau whatapps nombor nie okay..
 012-686 4515 (Az)
 017-735 0117 (Hamidah)
017-650 3436 (Majidah)

Majlis Resepsi Perkahwinan di OKAD Event Space Shah Alam
OKAD Event Space Shah Alam

OKAD Event Space

Alamat
No 2A, Persiaran B, Seksyen U8,
Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam,
Selangor

Untuk tempahan

Az - 012 686 4515

Hamidah - 017 735 0117

Majidah - 017 650 3436


You Might Also Like

12 ulasan

  1. Dewan ni nampak memang cantik. sesuai untuk buat macam-macam majlis

    ReplyDelete
  2. Cantiknya Tempat Ni nampk ekslusif sgt

    ReplyDelete
  3. Cantiknye Pelamin dia, Pakej sangat menarik nanti bolehlah info dengan kawan-kawan yang sedang cari pakej perkahwinan macam dengan bakal pengantin tangah buat survey tu

    ReplyDelete
  4. Decoration dia cantik sangat la kak sue. Terpesona tengoknya. Erm.. Rasa macam nak tido pun depan pelamin. Sebab penuh bunga2. Rasa macam dikayangan gitu. Haha

    ReplyDelete
  5. Cantiknya tempat nie, npk grand betul..

    ReplyDelete
  6. Wow tempat ni memang best untuk kahwin and also events.

    ReplyDelete
  7. Beruntung kalau dapat buat majils kat sini, cantik dewan dia dengan deco yang nampak mewah

    ReplyDelete
  8. Cantiknya dewan dia. Teringin buat majlis kat dewan macam ni

    ReplyDelete
  9. nampak eksklusif sangat dewan ni. hiasan dia semua cantik-cantik.

    ReplyDelete
  10. cantik.. macam tema tema fairytale pun iyaa jga..

    ReplyDelete
  11. Sejak ada covid 19 ni, majlis2 perkahwinan pun dah stop

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.