Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018

Assalamualaikum, hai semua. Kali nie Kak Sue nak kongsi dengan korang Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018 untuk yang kaki travel atau yang tengah plan nak bercuti nanti. Korang mesti nak tau kan apa yang menarik dengan Traveloka Sales dan Matta Fair Salebration 2018 kali nie kan. Okay jom Kak Sue nak kongsi dengan korang apa yang menarik jom..

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018

Rasanya ramai dah tau dan kenal dengan Traveloka nie kan. Syarikat teknologi terkemuka yang sediakan penerbangan dan perkhidmatan tempahan hotel secara online yang berpusat di Jakarta, Indonesia. Dan yang menariknya kali nie Traveloka Saleabration nie ada tawaran kupon diskaun tambahan untuk pembelian segera tau korang. Haa.. ada diskaun lagi tau, boleh jimat sambil bercuti lagi kan. Sekarang nie kita kena bijak berbelanja tau..

Untuk info korang juga, tawaran kupon diskaun nie atas promosi penerbangan dari syarikat yang terlibat sahaja. Lebih menarik lagi tak ada caj untuk booking dan diskaun kupon 8% atau sehingga RM40 untuk tiket penerbangan tau korang.  Dan macam biasa lah tertakluk pada terma dan syarat. Korang boleh tempah dalam masa promosi Traveloka Saleabration dan Matta Fair nie untuk penerbangan bila-bila masa dan kemana-mana destinasi! Wow sangat kan.. mana nak dapat kat tempat lain korang..

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Cumanya untuk dapat kelebihan yang Kak Sue bagi tau tadi, kena lah buat tempahan awal dalam tempoh yang dah ditetapkan oleh Traveloka. Tempoh tempahan bermula dari 4 September hingga 10 September 2018 aja tau korang. Dan tempoh perjalanan pula bila-bila masa aja. Juga penjimatan dengan penerbangan domestik dengan Malaysia Airlines, Malindo Air, Air Asia atau Firefly dan nikmati rebat segera sebanyak RM10. Senang kan kita nak rancang percutian, kena cecepat lah buat tempahan tau korang. Takut nanti dah habis tempoh Traveloka Saleabration nie, harga pun dah tak ada diskaun kan, rugi lah..

Bagi korang yang belum pernah buat tempahan kat Traveloka nie boleh download aplikasi Traveloka di Playstore untuk Android dan Appstore bagi Iphone. Lepas tu korang boleh lah register jadi ahli juga, senang kalau dah jadi ahli nie banyak kelebihannya tau. Lagi satu nak register sebagai ahli nie percuma ja korang, senang kita boleh tempah secara online ja dari rumah atau mana-mana. Boleh nak buat tempahan bila-bila masa, di hujung jari ja. Senang kan jimat masa dan tenaga..

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Selain dari tempah tiket penerbangan, dengan Traveloka nie boleh juga kalau korang nak tempah hotel. Bukan dalam negara aja, luar negara pun boleh tau. Nak banding harga ke, nak tengok website penerbangan ke, semua ada dalam aplikasi Traveloka nie. Senang kerja, sekarang semua nak cepat, jimat duit dan masa. Dengan ada aplikasi Traveloka nie memang membantu sangat lah kan. Boleh terus tempah on the spot..

Bagi korang yang pertama kali guna aplikasi Traveloka nie Kak Sue akan kongsi cara nak tebus diskaun kupon juga tau. Jom kita tengok caranya, senang ja korang macam biasa kita buat pembayaran yang lain cuma kena tambah kod kupon aja nanti. Jom kita tengok jom..

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018

Cara Tebus Diskaun Kupon Traveloka

1. Muat turun versi terkini aplikasi Traveloka di Play Store atau App Store

2. Cari dan tempah tiket penerbangan di laman web atau Traveloka App

3. Pilih cara pembayaran korang

4. Klik apply pada halaman pembayaran

5. Masukkan kod kupon dan klik apply lagi

6. Akhir sekali, hotel voucher akan dihantar ke App Traveloka dan email korang 

Haa.. siap dah. Korang hanya perlu tunggu hotel voucher yang akan dihantar pada korang nanti. Lepas tu boleh lah bercuti dengan jimat. Ada lagi yang Kak Sue nak kongsi dengan korang nie, sekarang nie kaki travel tak payah tunggu lama nak kumpul duit ke, apa ke sebab Traveloka ada buat plan ansuran terbaru 0% Maybank eksklusif dengan Traveloka tau. Korang boleh pilih 6 atau 12 bulan plan ansuran. Plan nie untuk pemegang kredit kad Maybank sahaja dan tanpa faedah

Traveloka Salebration dan Matta Fair 2018
Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018
Sekarang nie senang korang, semua dihujung jari. Tambah dengan adanya Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2018 nie korang boleh jimat dengan diskaun yang ditawarkan. Memang berbaloi tau kalau tempah dalam waktu sekarang nie macam Matta Fair, dapat harga yang lebih murah dalam waktu yang ditetapkan. Paling penting tak ada caj tersembunyi tau. Selain tu dengan pembelian tiket penerbangan korang juga menyumbang sebanyak RM1 ke Tabung Harapan Malaysia. Apa lagi jom tempah sekarang..




16 comments

  1. booking dgn traveloka best ni sbb ada coupon bole dpt diskaun..mmg dh byk kali booking thru traveloka

    ReplyDelete
  2. Jom kak usya percutian. Hehehe menarik sgt ni. Murah dan penerbangan bila² masa saja kan. Tq sharing kak.

    ReplyDelete
  3. memang berbaloi2 dengan traveloka ni kan.. bestnya ada sale macam ni mmg boleh jimat

    ReplyDelete
  4. Tengah tgk2 jugak offer traveloka ni, dpt kupon lg ...boleh bwk ank2 jln2 sbb harganya mmg murah dan berbaloi kan kak su...

    ReplyDelete
  5. Dah boleh dah plan nak bercuti mana.. Anyway, ekin singgah follow blog ni ya..

    Jemput singgah ke blog ekin :) https://asyiqinroslee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Senang ada Traveloka ni kak. Senang nk tempah hotel dan flight. Harga pun murah sebab selalu ada kupon diskaun.

    ReplyDelete
  7. Sangat menarik offer Traveloka Sale-abration kali ni kan

    ReplyDelete
  8. Bestnye Kak Sue Bonde plan nak melancong dengan family tahun depan. bolehlah beli pakej dekat traveloka ni yahoooo

    ReplyDelete
  9. Bolehlah nak rancang cuti.. Survey-survey di Traveloka..

    ReplyDelete
  10. berbaloi sangat kalau guna apps traveloka ni

    ReplyDelete
  11. seronoknya kalau dpt bercutiii

    ReplyDelete
  12. Traveloka ni suka sgt buat sale tauuu... serba salah tgk harga dia.. rugi xbooking

    ReplyDelete
  13. Bagus traveloka ni buat offer macam ni. Memang kaki travel kena grab

    ReplyDelete
  14. mudah kan kalau guna traveloka ni

    ReplyDelete
  15. Da donlon dah apps traveloka. Tapi ntah bila nyer nak travel :-)

    ReplyDelete
  16. Senang kan ada traveloka ni.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.