Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya - Shuhaida Kabdy

Thursday, June 14, 2018

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya

Assalamualaikum, hai semua. Kak Sue dan keluarga memang antara pengguna Dettol. Satu jenama yang memang dah dikenali sejak dulu lagi kan. Tahun nie kempen Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya dengan hasrat mendidik dan melinndungi 1,000,000 warga Malaysia di jalan raya sepanjang musim perayaan ini

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya

Kak Sue memang jenis yang sangat pentingkan kebersihan, tak kira lah di dalam atau luar rumah. Kak Sue yakin korang juga macam tu kan. Umpama seorang ibu yang mahu berikan perlindungan sepenuhnya pada anak-anak kita, jenama nie komited untuk menjaga kebersihan keluarga sepanjang musim perayaan agar kita boleh berkongsi kasih sayang tanpa rasa risau. Bak kata Adik anak bongsu Kak Sue, Ibu jangan lah jadi Ibu paranoid.. jadilah Ibu Dettol.. amboi sangat kan..

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Ketika kebanyakan warga Malaysia menggunakan lebuh raya utama untuk pulang beraya, Dettol akan menjalankan kempen kesedaran kebersihan tangan di 20 buah kawasan Rehat & Rawat (R&R) di seluruh Semenanjung Malaysia. Bagus kan kempen macam nie, Kak Sue memang sokong sangat tau..

Apabila pengguna berhenti di kawasan R&R untuk ke bilik air, mereka akan dibimbing untuk membersihkan tangan secara betkesan dengan tujuh langkah mudah. Cecair Pencuci Tangan Dettol juga akan disediakan di sinki supaya pengguna boleh mempratikkan cara yang betul untuk mencuci tangan mereka.

Wakil-wakil Dettol juga akan berada di kawasan R&R pada tarikh tertentu untuk memberi sampel produk dan mendidik pengguna tentang kepentingan amalan kebersihan yang baik di rumah. Sampel yang ringan dan dibungkuas secara mudah senang kalau kita nak letak kat dalam bag nanti. Boleh juga kita guna sample bila kat kampung nanti untuk lindung kita dan juga keluarga daripada kuman kuman kan..

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
"Hari Raya adalah hari untuk bertemu dan berkumpul dengan sanak saudara dan sahabat handai. Itulah sebabnya penting untuk Dettol melindungi rakyat Malaysia daripada kuman supaya mereka boleh menikmati sepenuhnya pertemuan mereka", kata Kim Minyoung, Pengarah Pemasaran Dettol Malaysia dan Singapura.

Menurut Kim, bagi memenuhi hasrat ini, Dettol melancarkan kempen ini untuk mengingatkan warga Malaysia supaya menjaga  kebersihan dan kesihatan mereka walaupun sewaktu menikmati kemeriahan perayaan

"Sebagai jenama perlindungan kuman No.1 di negara ini*, Dettol sentiasa mendidik warga Malaysia tentang amalan kebersihan tangan bagi melawan kuman yang wujyd dalam persekitaran kita setiap hari. Kami turut bekerjasama dengan para ibu untuk menyokong mereka dalam menyediakan perlindungan yang sepenuhnya kepada keluarga di mana sahaja mereka betada", tambah beliau

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Ena Abas, Pengurus Jenama Dettol Malaysia dan Singapura, berkongsi pengalaman peribadi beliau dan menekankan bahaea mengekalkan tangan yang bersig membantu menjauhi kuman

"Pulang kampung untuk beraya perlu melalui perjalanan yang jauh dan orang ramai selalunya akan berhenti sebentar di kawasan R&R. Saya tahu bahawa sesebuah keluarga mungkin perlu melalui perjalanan sejauh 6 hingga 12 jam menaiki kereta jika hendak ke kampung mereka di Pantai Timur dari Kuala Lumpur. Meluangkan masa beberapa minit untuk membasuh tangan dapat melindungi pengguna serta keluarga dari kuman. Dettol berharap untuk membawa mesej ini kepada seberapa ramai warga Malaysia dalam usaha kami untuk menggalakkan mereka mengamalkan tabiat kebersihan yang baik bagi menikmati Hari Raya dan berkongsi saat kegembiraan tanpa sebarang keriasauan"

"Bagi yang meraikan Hari Raya dan mungkin akan berhenti di kawasan R&R dalam perjalanan pulang ke kampung masing-masing kempen ini akan mendidik mereka temtang langkah penting dalam kebersihan seperti membasuh dan mengekalkan kebersihan tangan ke mana sahaja mereka pergi. Dalam erti kata lain, lebih ramai warga Malaysia yang mendapat perlindungan daripada kuma," jelas Ena

Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
Dettol Kekal Dilindungi Ketika Berkongsi Kemeriahan Hari Raya
"Kami berharap orang ramai sentiasa berada di dalam keadaan sihat dan dilindungi sepanjang musim perayaan ini supaya Hari Raya boleh disambut dengan meriah bersama keluarga dan sahabat handai. Dettol Malaysia mengucapkan Selamat Hari Raya kepada semua rakyat Malaysia yang menyambutnya dan selamat pulang ke kampung masing-masing!" kata Kim

Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, Dettol Malaysia akan turut memberi sumbangan kepada para pengguna serta mereka yang memerlukan. Slogan kempen. adalah "Kekal Dilindungi, Kebaikan Dikongsi!" dan para pembeli boleh melakukan kedua-duanya dengan hanya membeli produk Dettol bernilai RM25 dalam satu resit. Bukan sahaja setiap pembellian menerima baucar ganjaran bernilai RM5, malah sebahagian daripada jualan akan disumbangkan kepada pertubuhan kebajikan terpilih

Promosi ini berlangsung mulai 1 Mei 2018 hingga 30 Jun 2018. 'Like' dan jom klik Facebook Dettol Malaysia di Dettol Malaysia @DettolMalaysia




13 comments:

  1. dulu guna jugak sabun dettol. but now suke guna the squeez one je. sbb senang nak bawak.

    ReplyDelete
  2. memang segar guna Dettol. kat rumah ada few choices sebab kadang2 ekot mood. tapi kalo hari panas n peloh banyak sure pilih Dettol..

    ReplyDelete
  3. raya ni memang sesuai sangat letak wipes dan hand wash dettol

    ReplyDelete
  4. dulu selalu jgk guna dettol tp skrg dah tukar selera hehe

    ReplyDelete
  5. Bonde memang suka produk detol ni... kat rumah memang guna detol.

    ReplyDelete
  6. Best kan dettol kak sue. Saya pakai wangi dan fresh jer

    ReplyDelete
  7. suka juga guna dettol..nk2 skarang ada mcm2 wangian tu

    ReplyDelete
  8. memang penting menjaga hygiene di zaman beraya ni. ye lah kita kan bergaul dgn mcm2 org

    ReplyDelete
  9. Dettol ni mmg jenama yg diyakini sejak sekian lama lg.
    Salam Aidilfitri kak Sue. Maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  10. tengok dettol rasa geram, sbb anak suka pakai. Dah nak abes kak mandian ni ha

    ReplyDelete
  11. Ana guna dettol dari kecik lagi. Cuma sekarang ni dettol dah ada pelbagai pilihan. Suka sgt.

    ReplyDelete
  12. dok hostel dulu kwn2 suka guna sabun munge2.. kite pilih dettol biarla bau ubat pun. fresh je rasa and suka yang ada coooling tu..

    ReplyDelete
  13. wife ejulz suka guna dettol :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.