Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam - Shuhaida Kabdy

Wednesday, May 2, 2018

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam

Assalamualaikum, hai semua! Haa.. ada lagi entri makan-makan, hahaha! Biasa lah korang dekat-dekat nak puasa nie kan, sana sini hotel dan restoran akan iklankan apa yang istimewa akan disedikan untuk pelanggan depa kan. Jadi tanpa bercerita panjang, kali nie Kak Sue nak kongsi satu lagi pilihan untuk korang Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam. Dengan 300 juadah makanan termasuk 24 buah gerai makanan ada disediakan dalam Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam..

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam

Untuk tahun nie, Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam nie akan mula ditawarkan dari 17 Mei 2018 hingga 13 Jun 2018 nanti. Peka tentang selera kita orang Melayu yang suka pada makanan yang ringkas dan pelbagai pilihan yang ada di bazaar atau Pasar Malam setiap kali tiba bulan puasa, jadi PWTC mengambil pendekatan dengan menyediakan menu-menu khas Pasar Malam dengan suasana yang selesa dan berhawa dingin. Dengan itu, korang tak payah dah bersesak dan berpanas sebab nak dapatkan menu-menu dari Pasar Malam.. Haa, menarik kan..

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC

Malah, PWTC juga ada menyelitkan elemen-elemen pasar malam dalam hiasan gerai, pakaian pelayan dan Chef selain cara makanan yang akan dihidangkan nanti. Korang juga akan dihiburkan dengan alunan muzik dan nyanyian oleh Kumpulan Picha-Picha Featuring Linda Eva sepanjang bulan Ramadhan nanti. Sambil makan boleh relaks-relaks dengan lagu kan..

Sekarang, jom kita tengok menu-menu pasar malam yang disediakan di 24 gerai makanan Selera Ramadhan di PWTC nie pula jom. Antara menu-menunya ada Apam Balik, Char KueTiau, Putu Piring, Nasi Kerabu, Nasi Dagang, Burger, Roti John, pelbagai pilihan kuih Melayu, Roti Canai dan Murtabak, Pisang Goreng, Cempedak Goreng, Keropok Lekor, Cucur Udang, Cucur Pisang, Satay, Yong Tauhu, Cakoi, Tauhu Bakar, Rojak dan Rojak buah serta Air Tebu dan Air Mata Kucing. Haaa.. menarik tak pilihan menu kat sini, lain dari yang lain kan..

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Selain menu pasar malam nie kan, Chef PWTC yang diketuai oleh Chef Eksekutif, Suzaini Mohamed Salih juga menghidangkan pelbagai menu istimewa masakan ala kampung yang akan bertukar setiap hari. Tak ada lah jemu kan dengan menu yang sama setiap hari, best!
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWT
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Jom kita tengok gambar desert pulak jom..

Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC Berkonsepkan Pasar Malam
Ramadhan Buffet Restoran Riverside di PWTC
Korang juga tak perlu risau dan boleh menjamu selera dengan tenang, sebab ada surau disediakan kat sini juga. Boleh solat Maghrib, Isyak dan Tarawikh berjemaah sekali dengan Imam di Surau Ar-Rahman, aras 3 PWTC. Untuk muslimah telekung pun ada disediakan tau..

Untuk korang yang berminat nak datang sini, macam biasa Kak Sue kongsikan detail kat bawah nie..
Restoran Riverside PWTC

Harga
Dewasa - RM88.00 nett
Warga Emas - RM75.00
Kanak-kanak - RM45.00
(7-12 tahun)

Harga Early Bird sebelum 16 Mei 2018
RM75.00 nett







18 comments:

  1. saya nampak sambal petaiiiiiiii sedapnyaaaa

    ReplyDelete
  2. Kak Sue.. Sambal tempe macam sedap je.. Lagi bagua kalau ada tarawih sekali kat mesjid kan.

    ReplyDelete
  3. Kalau tema pasar malam ni,pelbagai jenis makananlah ada kan..rasa tak sabar je nak puasa

    ReplyDelete
  4. harga berbaloi .. menu pun banyak sangat pilihan

    ReplyDelete
  5. laparrr tgk menu2 tu....sbb tk lunch td

    ReplyDelete
  6. Nak berbuka dekat sini nanti sebab selesa dan harga berpatutan.

    ReplyDelete
  7. Nak berbuka dekat sini nanti. Tempat selesa, menu meriah dan harga berpatutan.

    ReplyDelete
  8. Terbayang bayang kesedapannya tu kak sue. 😍

    Alhamdulillah ada kemudahan surau, senang nak pergi solat kan lepas berbuka.

    ReplyDelete
  9. bestnya mcm2 ada..konsep pasar mlm ni mcm best je kan

    ReplyDelete
  10. Adui....bermacam jenis menu...sedappp

    ReplyDelete
  11. wah
    macam2 konsep
    janji sedap
    hehehe

    ReplyDelete
  12. Wah pelbagai pilihan makanan dan harga pun berpatutan. Yang penting ada pencuci mulut tapai tu susah nak cari.

    ReplyDelete
  13. sedapnya semua menu dia. harga pun berpatutan!

    ReplyDelete
  14. Wahhh.... Nampak menarik dan makanannya pun nampak sedap. Orang kita ni memang laju betul kalau nak ke Bazar Ramadhan kan. Jadi, dengan adanya buka puasa berkonsepkan Pasar Malam di Riverside PWTC ni pasti ramai terpesona dan suka. Jom3x... LeYa pun nak book tempat la bulan puasa ni..hehehe...

    ReplyDelete
  15. Jamuman yg unik, & ada special price utk early bird pulak tu.

    ReplyDelete
  16. banyaknya sampai 300 juadah.fuhh semua sedap-sedap.
    Janji Kita

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.