Cuti Sekolah Ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur - Shuhaida Kabdy

Thursday, April 5, 2018

Cuti Sekolah Ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur

Assalamualaikum, hai semua! Habis dah kan cuti sekolah untuk penggal yang baru nie. Kak Sue sekeluarga tak kemana pun cuma balik kampung Kak Sue ja kejap. Aktiviti lain bila Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur. Seronok Adik dapat peluang Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur hari tu, ada macam-macam juga aktiviti kat sana. Jom lah kita tengok apa aktiviti yang Adik buat jom..

Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur

Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur

Teruja Adik bila dapat peluang Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur hari tu. Walaupun agak sesak dan berbaris panjang tapi Adik tetap sabar menunggu giliran masuk ke Kidzania Go. Untuk tiket nak masuk ke dalam pun senang ja korang, macam Kak Sue kongsikan sebelum nie hanya perlu belanja RM38.00 dalam satu resit kat mana-mana outlet di Quill City Mall dah boleh tebus tiket percuma ke Kidzania Go. Memang ramai sangat hari tu tau, dekat sejam juga lah tunggu giliran..

Akhirnya sampai juga giliran Kak Sue dan Adik masuk ke Kidzania Go. Bila dah boleh masuk ke dalam, memula kena daftar nama dulu kat kaunter pintu masuk. Lepas tu anak-anak nie diberi pasport untuk dicop bila siap setiap task atau aktiviti yang diberi nanti. Jom kita tengok task dan aktiviti yang Adik buat kat sana jom..

Stesen 1 : Volvo - Stop, Look and Wave
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 2 : Court House
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 3 : Sharp Air Quality Control
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 4 : Mc. Donalds Fitness Centre
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 5 : Magic Studio
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 6 : Scoots Research Lab
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 7 : Tv Studio
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Stesen 8 : Recycling Centre
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Haa.. siap dah semua task dan aktiviti yang ada di Kidzania Go hari tu. Banyak Adik dan kawan-kawan dapat belajar dengan aktiviti yang disediakan. Bukan setakat bermain tapi belajar perkara baru.

Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Cuti Sekolah ke Kidzania Go Quill City Mall Kuala Lumpur
Tahniah Adik, berjaya siapkan dan selesaikan task yang ada di Kidzania Go. Siap dapat duit 40 Kidzos lagi. Adik sebenarnya dah pernah pergi Kidzania Kuala Lumpur dan ada kad bank kat sana. Cuma tak tau boleh guna ke tak lagi sekarang.

Selepas nie Kak Sue dan Adik akan ke Kidzania Kuala Lumpur pula. Tiket pun Kak Sue dah beli awal-awal dah. Adik pun tak sabar dah nak pergi, jumpa di sana nanti ya.. papai!

12 comments:

  1. Allah bestnya anak² dtg sni. Byk aktiviti depa blh main kan.

    ReplyDelete
  2. Kalau boleh nak berpatah balik ke zaman kanak-kanak. Banyak betul benda menarik dan aktiviti untuk kanak-kanak sekarang ni.

    ReplyDelete
  3. Seronoknye dapat jelajah Kids Zania Go

    ReplyDelete
  4. Jom kita ke kidzania kl pula kak. Mesti dorang suka kan.

    ReplyDelete
  5. banyak jugak aktiviti ye k.sue..ni kalau bawak anak2 sal sure happy

    ReplyDelete
  6. kalaulah saya ada kat sana

    ReplyDelete
  7. one day kena gak bawa budak2 pergi main kat sini

    ReplyDelete
  8. Banyak jugak aktiviti yang diadakan.kalau bawa anak anak memang seronokkan

    ReplyDelete
  9. Wah, bestnya dik. Isya xdpt join adik lah.

    ReplyDelete
  10. Bestnya banyak aktiviti memarik kat sini. Tak rugi bawak anak kesini

    ReplyDelete
  11. Bagus sangat kalau setiap kali cuti sekolah ada aktiviti macam ni. terisi masa cuti dengan something yang fun dan berfaedah

    ReplyDelete
  12. Bestnyakak...sy xsmpt nk bw ank2

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.