Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang - Shuhaida Kabdy

Monday, April 2, 2018

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang

Assalamualaikum, hai semua! Sekarang nie sana sini orang berkongsi tempat mana yang best untuk berbuka kan. Ya lah tak lama lagi kita bakal sambut bulan puasa dah. Kak Sue pun tak terkecuali juga, jadi Kak Sue nak kongsikan dengan korang Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang. Macam biasa, tak mau cerita panjang lagi jom lah Kak Sue nak kongsi menu Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang untuk korang..

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang

Baru-baru nie Kak Sue dan Abang Man dijemput ke Food Review Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang. Pertama kali tau Kak Sue dijemput ke sini, teruja juga nak tau apa menu yang disediakan untuk  buffet Ramadhan kat sini. Ada pelbagai pilihan menu tradisi dan tempatan kat sini tau, siap ada ulam-ulaman feveret Kak Sue. Nie yang menarik sangat nie.. 

Menurut Pengurus Besar Royale Chulan Bukit Bintang iaitu Encik Mansor Din, tema Buffet Aneka Selera dipilih pada tahun ini di mana semua orang boleh menikmati hidangan utama dan pencuci mulut yang lazat dari barisan buffet yang dihidangkan.

Selain dari tu, kat sini juga ada disediakan surau juga tau. Jadi korang tak payah risau dah bab tu ya. Jom kita tengok menu yang disediakan pula di Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang..

Menu Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang

Appertizer
Acar Rampai, Kerabu Taugeh, Kerabu Ulam, Kerabu Ayam, Kerabu Mangga, Telur Masin, Puyuh Goreng Rempah, Ulam-Ulaman Tempatan, Aneka Jenis Keropok, Aneka Jeruk, Ikan Masin, Sambal Belacan, Sambal Ikan Bilis, Sambal Tempoyak, Sambal Cili Hijau, Sambal Kelapa, Air Assam, Sambal Kicap, Budu dan Cincalok

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Sup
Sup Tulang Rawan, Seruding Daging, Seruding Ikan, Roti Benggali dan Mee Hoon Kuning

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Stall 1
Bubur Lambuk, Serunding Daging dan Serunding Ikan
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Stall 2
Pulut Kuning, Gulai Kawah dan Rendang Itik
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Stall 3
Kambing Golek dengan Sayur Butter dan Nasi Arab

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Menu Utama
Nasi putih, Nasi Hujan Panas, Ayam Percik, Daging Deng Deng, Ikan Patin Masak Tempoyak, Pajeri Nenas, Udang Masak Lemak Cili Api dan Labu Masak Lemak Putih Udang Kering

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang



Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Pencuci Mulut
Aneka Biskut Raya, Dodol, Buah Kurma, Rempeyek, Bahulu, Fruit Tart, Cream Puff, Cheese Tart, Cream Caramel, Sago Gula Melaka, Pilihan Puding, Pilihan French Pastries, Pilihan Kuih Muih Melayu dan Serawa Durian

Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Buffet Ramadhan Aneka Selera di Royale Chulan Bukit Bintang
Selain pilihan menu yang Kak Sue kongsi kat atas, sepanjang bulan Ramadhan nie Royale Chulan Bukit Bintang akan melancarkan Sumbangan Ramadhan Kasih Ramadhan. Tahun nie adalah tahun ke 4 program dijalankan dan merupakan sebahagian dari aktiviti Royale Chulan Bukit Bintang. Aktiviti nie adalah sumbangan dari pekerja hotel sendiri dan juga tetamu hotel sebanyak RM10 seorang. Semua hasil sumbangan akan diserahkan ke Rumah Anak Yatim Shifa.

Untuk lebih detail macam biasa Kak Sue kongsikan kat bawah nie..

Buffet Ramadhan Aneka Selera
Royale Chulan Bukit Bingtang 

Masa
7 petang - 10 malam

Harga
16 Mei - 14 Jun 2018
Dewasa : RM98.00
Kanak-kanak & Warga Emas : RM60.00

Harga Promosi
16 Mei - 20 Mei 2018
Dewasa : RM78.00
Kanak-kanak & Warga Emas : RM60 

Untuk Tempahan
Delia Zamir
016 - 216 7480

Email
delia@royalechulan-bukitbintang.com







15 comments:

  1. Sedap semua menu dekat sini especially sup rawan tu. Harga pun consider murah utk rate di KL ni kak.

    ReplyDelete
  2. Banyak juga menu yang menarik ya k.sue...rambang mata sal..huhuhu

    ReplyDelete
  3. aduh..terliur.banyak menu kat sini

    ReplyDelete
  4. Tahun ni makanan dia memang sedap-sedap. Harap2 ramadhan nanti leh gi lagi kat sini

    ReplyDelete
  5. menu masakan Kampung memang menarik sekali... Harga buffet boleh tahan selalu syarikat-syarikat besar memang ambil peluang masa ni nak belanja staff dinner...

    ReplyDelete
  6. wah. terasa macam dah ramadhan plak. menu nya sedap-sedap je TB tengok tu nyum2.. buat TB lapar je lah..

    ReplyDelete
  7. Sedap sedap menu buffet buka puasa kat sini. Hmm...lapo dah 😜

    ReplyDelete
  8. sedapnya tengok aneka dessert yang dihidangkan...tak sah kalau takde kambing kan..hehehe

    ReplyDelete
  9. wahh rambang mata lah nak pilih yg mana kan..

    ReplyDelete
  10. sedapnya makan kat royale chulan..

    ReplyDelete
  11. Tahun ni buffet ramadan memang meriah dengan hidangan makanan yang menyelerakan. kalau boleh cuba semua.

    ReplyDelete
  12. Banyak menu best best kat royale chulan nih kak

    ReplyDelete
  13. Nampak sedap sedap belaka menunya kak...

    ReplyDelete
  14. Banyak betul sajian untuk Ramadan yg disediakan dan terliur sbb ada sup tulang rawan tuu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.