Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M

Assalamualaikum, hai semua! Zaman sekarang nie semua benda mahal dan berbayar kan. Kita kena pandai-pandai nak merancang perbelanjaan kita sekeluarga. Tambah kalau pembelajaran anak-anak, kita kena bersedia lebih awal untuk anak-anak yang nak sambung belajar ke peringkat yang lebih tinggi nanti. Oleh sebab tu Kak Sue nak kongsikan dengan korang Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M Bagus juga kan kita tau serba sikit Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M nie untuk kesenangan masa depan anak-anak kita..

Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M
Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M

Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M

Sebelum Kak Sue kongsikan dengan korang Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M nie, meh Kak Sue nak kongsi info serba sikit dulu ya. SSPNIM-i nie adalah sikatan dari Skim Simpanan Pendidikan Nasional 1Malaysiadan merupakan satu skim atau instrumen simpanan yang direka khas oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) bagi tujuan pendidikan tinggi. Skim yang ditawarkan adalah patuh Syariah yang menggunakan konsep "Wakalah Bil Istithmar" di mana pendeposit melantik PTPTN mengurus deposit kita bagi tujuan pelaburan.

SSPN1M juga dijenamakan semula dari produk simpanan PTPTN. Terdiri daripada SSPN1M yang dulu dikenali sebagai SSPN-i dan SSPN1M-i Plus atau dulunya dikenali sebagai SSPN-i Pllus. Walaupun dengan penjenamaan baru nie, ciri produk masih sama dan kekal relevan untuk tabung pendidikan anak-anak. Nama ja lain tapi fungsi masih sama kan..

Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M
Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M
Haaa.. tu serba sikit info yang Kak Sue dapat kongsikan dengan korang ya. Sekarang Kak Sue nak sembang dengan korang kelebihan menyimpan dengan SSPN1M pula, jom..

Antara Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M

• Pelepasan tafsiaran cukai pendapatan

• Dividen kompetitif

• Perlindungan Takaful kimprehensif sehingga RM1,000.00 dan ke atas

• Khairat kematian pendeposit, pasangan dan tiga anak

• Pemberian geran sepadan bagi yang belajar di IPT sehingga RM10,000.00 bagi yang layak

• Simpanan di jamin oleh kerajaan

• Layak memohon pinjaman pendidikan PTPTN

Menarik kan, lepas tu korang mesti tertanya siapa yang layak nak mohon SSPN1M nie kan? Antara kelayakannya mestilah warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun sehingga 64 tahun dan juga boleh nak buka untuk akaun sendiri atau untuk anak atau anak jagaan yang sah yang berumur 1 hari hingga sebelum mencapai umur 29 tahun. Pemohon boleh buka satu akaun sahaja untuk dapat manfaat yang sama. Lagi pun senang tau bila kita buat simpanan di SSPN1M nie, kita boleh ja bank in kat bank-bank yang disenaraikan. Mudah kerja kan..

Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M
Kelebihan Menyimpan Dengan SSPN1M
Akhir sekali Kak Sue nak kongsikan dengan korang Kempen menarik Simpan RM500 Percuma RM500 bersama SSPN1M. Syarat pun mudah sangat tau korang. Simpan RM500, warganegara Malaysia dan ada anak yang berumur tujuh hingga dua belas tahun. Senang kan, jom cepat korang kita menabung dengan SSPN1M jom..

Untuk lebih detail korang boleh singgah sini www.sspn1m.com.my



16 comments

  1. Layak memohon pinjaman pendidikan PTPTN ini sangat bermanfaat untuk masa depan anak-anak. jadi semua parents jgn lepaskan peluang ini

    ReplyDelete
  2. Alaa..anak yg kecik dh lbh umur 12 tahun dah..melepas lah peluang..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Bagus ada saving plan mcm ni kan kak sue. Mujur zarra dah ada akaun SSPN so kalau nk rebut GS500 kne topup lg lah gamaknya.

    ReplyDelete
  4. kami pun dah mula simpan untuk anak-anak kak

    ReplyDelete
  5. Memang wajib buka akaun sspni ni kak. Ana dh buka utk syafi pun. Senang uyk kegunaan masa depan.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulilah el.pun dh register tabung ni utk anak2 el

    ReplyDelete
  7. memang bagus menabung dengan SSPN1 untuk masa depan anak anak

    ReplyDelete
  8. untungnya kak menyimpan dalam ssp1nm.. nak kena buka account utk syafi lah nx week

    ReplyDelete
  9. Memang banyak jelebihan kalau kita menyinpan di sspn1m-i kan kak

    ReplyDelete
  10. Marsha pun dah daftar untuk anak-anak.

    ReplyDelete
  11. Nak menabung jugak ni untuk anak2.untuk masa depan dan kesenangan kita jugak

    ReplyDelete
  12. Bagus kan angah utk masa depan anak2.

    ReplyDelete
  13. Sediakan payung sebelum hujan.. Bagus kalau simpan dgn sspn dri awal..

    ReplyDelete
  14. Dari kecil dan start menabung dan menyimpan. bagus untuk masa depan kan. kita tak tahu apa jadi masa akan datang nanti.


    www.liahasty.com

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.