Doa Kalau Ditimpa Fitnah - Shuhaida Kabdy

Friday, March 2, 2018

Doa Kalau Ditimpa Fitnah

Assalamualaikum, hai semua! Hari nie Kak Sue nak kongsikan Doa kalau ditimpa fitnah. Kak Sue nie kan kalau nampak ada orang kongsikan doa, ilmu atau kata-kata yang bermanfaat Kak Sue akan simpan kat satu tempat nie dalam handphone. Cuma Kak Sue lupa lah pula ambik dari mana, kadang tu mungkin dari facebook atau whatapps. Apa pun terima kasih tau pada yang berkongsi doa kalau ditimpa fitnah nie. Semoga pahala terus berjalan selamanya.. aamiin ya rabb... Jom kita tengok doanya jom..

Doa Kalau Ditimpa Fitnah
Doa Kalau Ditimpa Fitnah - Gambar sumber Google

Doa Kalau Ditimpa Fitnah

Doa kalau ditimpa fitnah nie dipetik dari surah Al Mumtahannah ayat lima. Berikut lafaz ayatnya

رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلَّذِينَ كَفَرُوا وَاغْفِرْ لَنَا رَبَّنَا ۖ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ

Robbanaa laa taj'alnaa fitnatalladzi nakafaruu waghfirlanaa, robbanaa innaka antal 'aziizul hakim

Maksudnya, Ya Tuhan kami, janganlah Engkau jadikan kami sasaran fitnah bagi orang-orang yang kufur, dan ampunilah kami Ya Tuhan kami, sesungguhnya Engaku Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana

Haa, tu lah doa yang boleh kita semua amalkan kalau kita ditimpa fitnah. InsyaAllah, semoga kita terlindung dari fitnah dan semoga kita sentiasa dalam peliharaan Allah.. aamiin ya rabb..


9 comments:

  1. Aaminnn Ya Rabbal Alaamiin...

    Terima kasih Kak Sue kongsikan doa ini

    ReplyDelete
  2. Amin...amin...amin...terima kasih Kak Sue perkongsian doa...moga terhindar kita semua dari fitnah...lebih-lebih akhir zaman...

    ReplyDelete
  3. terima kasih diatas perkongsian ini... sentiasa berdoa... Ingat Allah sentiasa ada.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah
    terima kasih atas perkongsian terbaik nih

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah. Nice sharing. Thanks ^^

    ReplyDelete
  6. Tq kak.. dah baca dah dia ni masa baca entry ni. Mmg selalu .daya doa dijauhkan Dari fitnah maklumat org keliling Kita x tau Hati diorg

    ReplyDelete
  7. perkongsian yang bagus

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.