Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Assalamualaikum, hai semua! Kak Sue nak kongsi dengan korang yang mana peminat ketam macam Kak Sue nie boleh lah datang cuba Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam tau. Memang sedap, menarik dan berbaloi sangat untuk makan dengan keluarga atau kawan-kawan. Lagi satu kan, set menu Crab Yummy Combo Menu Baru di Tumg Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam ada desert lain dari yang lain tau, jom kita sembang lagi jom..

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Kak Sue memang suka makan ketam, bila ada kesempatan merasa Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam nie apalagi tak lepaskan peluang lah kan. Untuk Crab Yummy Combo nie kan ada dua cara masakan yang korang boleh pilih tau. Pilihan yang dusedikan ialah Baked Spicy Mud Crab atau Pan Fried Hot dan Sour Mud Crab with Mantau. Dalam set menu Crab Yummy Combo nie ada juga hidangan lain yang dihidangkan. Jom kita tengok jom..

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
1. Crab Meat Sup

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
2. Kailan with Crab Meat

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
3. Mud Crab

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
4. Yee Mee

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
5. Chicken Pei Pa

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
6. Desert - Pamelo Mango Pudding

Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Crab Yummy Combo Menu Baru di Tung Yuen Chinese Restaurant, Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Haa.. tu antara hidangan yang disediakan dalam Crab Yumy Combo set menu dan harga bagi semua nie  ialah RM95.00nett seorang (minima untuk lima orang semeja). Bagi Kak Sue berbaloi sangat dengan piliha makanan yang disediakan, memang puashati. Crab Yummy Combo nie bermula dari 1 Mac hingga 30 April 2018 nanti, ada masa lagi nie. Cepat tau, dan lagi satu macam Kak Sue pernah kongsikan sebelum nie, Tung Yuen Chinese Restaurant nie telah diiktiraf halal oleh JAKIM. Jadi korang jangan risau nak menjamu selera kat sini ya..

Untuk korang yang berminat nak cuba Crab Yummy Combo nie, macam biasa Kak Sue kongsikan detail kat bawah nie ya..

Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Tung Yuen Chinese Restaurant
Level 1

Buka
Isnin - Ahad ( 7 hari seminggu )

Waktu
Lunch - 11.30 hingga 2.30pm
Dinner - 6.30pm hingga 10.30pm

No Tel
03-5511 8811 ext 2616

Website





20 comments

  1. Chicken Pei Pa mcm sedap je kak..terliur tgk

    ReplyDelete
  2. Tapi kan crab tuh merah menyala sungguhlah...sedap makan dgn nasi panas2

    ReplyDelete
  3. perghhh
    semua nampak sedap2

    ReplyDelete
  4. wah sedap-sedap menu kat sana...ketam tu mengancam

    ReplyDelete
  5. Sedap sangat kak especially crab dan puding mangga tu. Aish macam nak repeat pula.

    ReplyDelete
  6. Sedapnya ketam tu..teringat2 lg kak.

    ReplyDelete
  7. Memang nampak sedap. Pasti Kak Sue pun terliur dan habis makan hidangan ni. Hehe..

    ReplyDelete
  8. Jarang nak jumpa menu masakan ketam yang sedap ni. Nampak enak. Kena cuba ni.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  9. Mak aiii menu2 semua mmg marveleslahh...sabo jelahhh tgok..

    ReplyDelete
  10. Sedapnya semua menu dia kak sue. Terliur tengok.fav betul masakan chinese macamni

    ReplyDelete
  11. Ya Allah mengoda sungguh Mud Crab tu.. Teringgin nak makan. .

    ReplyDelete
  12. TB pernah pi hotel Hotel Grand Bluewave Shah Alam ni tapi dah tak ingat makan macam mana.. rasanya memang tip top.. rasa nak pi lagi hotel ni..

    ReplyDelete
  13. Terliur tengok ketam tu....sedapppp

    ReplyDelete
  14. Wahh..semuanya crab..rasa nak try pulak makan kat sini

    ReplyDelete
  15. Kecur ailio nengok semua makanan ni. Sedap nya

    ReplyDelete
  16. Ketammmm... Sedapnya. Semua pon sedap. Kecur ailio tau.

    ReplyDelete
  17. uzu pernah p food review kan hotel ni. eaktu tu memang tak dinafikan lah semua menu sedap2. tapi tak pernah lah nak rasa chinese food n seafood ni hehe mesti sedap

    ReplyDelete
  18. nampak menyelerakan kak makanan ni

    ReplyDelete
  19. Wow, semua nampak sedap. Terliuq tengok.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.