Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit - Shuhaida Kabdy

Thursday, February 22, 2018

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit

Assalamualaikum, hai semua! Kak Sue kan masa sekolah dan masa dalam pantang kat Kakak habis naik panau kat tangan dan leher. Tak pasti pulak macam mana boleh ada panau tu tau. Jenuh juga nak hilangkan, pakai ubat pun sampai terbakar kulit Kak Sue. Sekarang nie senang dah, sebab ada Glow Gelenggang bantu legakan gatal dan sakit kulit. Haa.. bukan setakat boleh hilangkan panau tapi Glow Gelenggang bantu legakan gatal dan sakit kulit yang lain juga..

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal Dan Sakit Kulit

Sebelum Kak Sue kongsi dengan korang bahan apa yang ada dalam set Glow Gelenggang yang dapat membantu legakan gatal dan sakit kulit nie, Kak Sue nak kongsi bahan utama dalam set nie. Tentu-tentu lah daun gelenggag kan. Daun gelenggang nie bertindak sebagai anti bakteria dan anti kulat tau.

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Gelenggang nie adalah pokok dalam keluarga Cassia. Sejenis pokok renek yang senang kita nak jumpa dipinggir jalan dan belukar juga boleh mencapai ketinggian antara 6 hingga 25 kaki. Gelenggang juga adalah pokok ubatan dan pada masa yang sama dalam sub keluarga Caesalpinioidae, haa.. berbelit nak baca kan.. ehehe.. Selain dari daun gelenggang nie ada lima lagi bahan semulajadi yang bagus untuk kulit kita. Jom Kak Sue kongsikan kan lagi ya..

Lima Bahan Semulajadi Yang Ada Dalam Glow Gelenggang

Habbatussauda
Bertindak untuk mengurangi radang dan mempercepatkan proses luka luar

Minyak Argan
Menjadikan kulit lebih halua dan licin serta menyerap dengan baik ke dalam kulit

Minyak Zaitun
Bertindak sebagai pelembap yang kekal lama pada kulit

Susu Kambing
Berfungsi untuk mencerah, melembut, melembap dan mencegah kulit dari menjadi kasar, kering dan kusam

Crystal Menthol
Bersifat antiseptik yang membantutkan pertumbuhan bakteria serta mempunyai kesan dingin bagi memberi kelegaan pada kulit

Set Glow Gelenggang

Glow Gelenggang nie ada dua item tau, satu sabun herba organik dan satu lagi minyak herba organik. Tak macam produk lain Glow Gelenggang nie diperbuat 100% bahan semulajadi terpilih tau. Ianya homemade, paling banyak bahan aktif, lima kali lebih berkesan, selamat dan mudah digunakan oleh semua jantina dan peringkat umur. Menarik kan, boleh guna untuk satu keluarga lagi. 

Minyak Organik Herba Glow Geleggang

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Mengandungi habbatus sauda, minyak zaitun, minyak argan, susu kambing dan crystal menthol.

Minyak nie adalah minyak homemade, tak ada bahan kimia merbahaya dan ada banyak positif feedback tau. Kak Sue dan Abang anak teruna Kak Sue memang guna minyak nie sebelum tidur kat muka, sebab muka Kak Sue kering sangat. Dalam masa tiga hari macam tu, Kak Sue nampak kulit muka sedikit lembab dan pori-pori muka mengecil tau. Abang pula sebab ada naik panau sikit kat pipi dia kan..

Harga Minyak Organik Herba nie 30ml - 1 botol RM47

Cara simpan pula, simpan ditempat kering dan tak panas untuk elakkan ketidaberkesanan minyak organik herba nie.

Sabun Herba Organik Glow Gelenggang

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Sabun nie wangi sangat tau korang, macam bau coco butter ja. Sabun herba nie seelok-eloknya dipakai sebelum menggunakan Minyak Organik Herba Glow Gelenggang

Sabun herba nie sesuai untuk masalah gatal, eczema, bisul, kurap, panau, resdung dan kudia buta.

Sabun nie tak payah nak potong-potong tau, sebab sabun nie tak mudah cair, tak mudah putih dan tak mudah lembik. Teksturnya bersifar skrub, best ja bila buat mandi dan gosokkan dibadan.

Untuk keberkesanan yang optimum, sabun nie hendaklah di pakai dua kali sehai sebelum memakai minyak organik herba tu tau. Dah siap pakai simpan sabun ditempat kering.

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Harga Sabun Herba 50gm
1 ketul RM47
2 ketul RM70
4 ketul RM140 + free 1 ketul

Harga Set Sabun Herba dan Minyak Organik Herba
1 set RM70
2 set RM140 + free 1 sabun herba
Free post + free gift

Berita baik untuk korang pembaca blog Kak Sue, korang boleh dapatkan DISKAUN RM10 bagi pembelian produk Glow Gelenggang dengan memasukkan KOD DISKAUN KSUE10 semasa order nanti ya..

Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Glow Gelenggang Bantu Legakan Gatal dan Sakit Kulit
Untuk lebih detail atau yang berminat dengan produk nie macam biasa Kak Sue kongsikan kat bawah nie ya..

Website

Fb Page

Whatapps
014-544 5951





18 comments:

  1. Memang menarik... LeYa dan keluarga memang ade penyakit keturunan.. Kulit sensitif.. gatal-gatal... Boleh lah disyorkan kepada semua ahli keluarga untuk cuba menggunakannya..

    ReplyDelete
  2. Kalau dulu penggunaannya secara tradisional...tapi sekarang lebih mudah dek kepelbagaiannya..

    ReplyDelete
  3. serious menarik ... dulu tau daun gelenggang untuk nyahkan gatal-gatal ...la ni dah ada produk . terbaik !!

    ReplyDelete
  4. Macam bagus je produk ni. Anak memang kulit dia mak datuk..kudis sana sini..pakai mcm2 dah..lps tu naik balik..geram betoi, ngalahkan org main kat bendang. Bolehlah try nanti

    ReplyDelete
  5. Ana nk order minyak herba dia lagi kak. Gatal kulit ana makin berkurang. Alhamdulillah sgt.

    ReplyDelete
  6. Ni kali kedua dengar pasal Glow gelenggang ni. Nanti boleh cuba. Tq kaksue sudi share info.😘

    ReplyDelete
  7. Okay nanti nak try usha & cuba..😊

    ReplyDelete
  8. Produk glow gelenggang ni best kak su...bau pun wangi kan kak sue

    ReplyDelete
  9. Macam best jer produk ni. Sebab dari bahan semulajadi kan. Packaging pon cute.

    ReplyDelete
  10. Beli set lagi untung kan.. mmg bestlah guna glowgelenggang

    ReplyDelete
  11. Alamak.. TB tengah guna sabun tu.. ni terlekat wangi je kat muka.. sedap baunya kan! gatal2 pun hilang ..

    ReplyDelete
  12. Serious Glow Gelenggang dapat hilangkan panau. Ingatkan gatal-gatal jer. Nak cuba lah. Menarik ni.

    ReplyDelete
  13. pelik namanya gelenggang 🙈😂

    ReplyDelete
  14. Memang best pakai.selain kulit gatal gatal,kulit melecet pun saya sapu kak.elok

    ReplyDelete
  15. senang macam ni..tak yah susah2 nak cari daun gelenggang..dh dipattern macam ni..sediakan ongkos je..

    ReplyDelete
  16. aah sabun dia. tu tahan kak.. abah guna dah 2 minggu elok je lagi

    ReplyDelete
  17. sesuai ke utk yang ada allergic kulit eh?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.