All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam - Shuhaida Kabdy

Tuesday, February 13, 2018

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Assalamualaikum, hai semua! Sebenarnya kan Kak Sue bukan lah peminat atau pengemar makanan Jepun, tapi bila dah cuba menu All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam jadi tersuka la pula. Bukan setakat Teppanyaki, Teriyaki dan Sushi tapi ada macam-macam pilihan makanan yang lain dan boleh makan sepuas hati korang. Memang berbaloi sangat..

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Macam Kak Sue bagi tau kat atas tadi menu All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam nie, bukan setakat ada makanan Jepun, tapi lengkap dengan hidangan sampingan lain seperti pilihan salad dan desert. Lagi satu korang jangan risau nak makan kat sini, sebab Hotel Grandbluewave Shah Alam nie adalah Halal Friendy Hotel. Jadi korang tak perlu risau ya, boleh makan dengan tenang.. ehehe..

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Kak Sue pertama kali ke Restoran Agehan nie, sebab sebelum makan kat bawah je. Masa tu Restoran Agehan tengah renovation. Best juga restoran nie, ada pilihan tempat nak makan. samada nak makan dalam bilik yang tertutup, di bar atau meja luar. Ada surau juga bahagian belakang, jadi tak perlu risau kalau tiba waktu solat. Staff kat sini pun semua amat membantu dan mesra. Memang selesa sangat. Okay sekarang Kak Sue nak ajak korang tengok apa menu yang disediakan dalam menu All You Can Eat nie ya.. Jom!

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Menu All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant

Antara menu All You Can Eat yang ada di Agehan Japanese Restaurant nie ialah pilihan Sushi, Temaki, Udon (mee), Teriyaki, Makimono dan Teppanyaki. Tak lupa juga hidangan sampingan pilihan salad dan desert.

Pilihan Sushi 
Tobikko Sushi, Chuka Sushi, Tako Sushi, Salmon Sushi, Tuna Sushi, Chuka Idako Sushi dan White Tuna Sushi

Temaki
California Temaki, Ebi Temaki, Tuna Temaki dan Salmon Temaki

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Pilihan Udon (mee)
Kake Udon, Tsukimi Udon, Tanuki Udon dan Salmon Temaki

Teriyaki
Tori Tetiyaki, Saba Tetiyaki

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Makimino
Futo Maki, Tuna Mayo, Kani Maki, Kappa Maki, Salmon Maki

Teppanyaki
Daging lembu, Sotong, Sosej Ayam, Chicken Tight dan sayuran

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam


Pilihan Salad & Desert

All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam
All You Can Eat di Agehan Japanese Restaurant Hotel Grand Bluewave Shah Alam


Haa.. ada macam-macam pilihan kan, bagi peminat atau yang baru nak mencuba makanan Jepun korang kena datang sini tau. Memang puashati sangat dengan pilihan makanan dan harga pun berpatutan. Boleh makan sampai kenyang. Macam biasa Kak Sue kongsikan detail kat bawah nie nanti ya, selamat mencuba korang!

Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Harga
Dewasa RM78.00nett
Kanak-kanak (4-11 tahun) RM45.00nett

Tarikh
Jumaat & Sabtu (Diner)

Masa
6.30pm - 10.30pm

No Tel
03 - 5511 8811 ext 2723 / 2724

Email
info@bluewavehotels.com

Alamat
Agehan Japanese Restaurant, Level 1A
Persiaran Perbandaran, 
Seksyen 14,
40000 Shah Alam, 
Selangor


12 comments:

  1. Sedapnya sushi dan monomaki dia kak. Terbayang2 lagi ni. Nk kena repeat nampaknya lagi ni.

    ReplyDelete
  2. alahai sedapnya kak..terasa nak singgah ajer bila tgk gambar ni

    ReplyDelete
  3. memang puas hati ada macam2 jenis makananan pulak tu..

    Punca Dan Rawatan Gusi Berdarah

    ReplyDelete
  4. wow... bestnya kak sue... rasa terus nak p makan.... hehe...

    ReplyDelete
  5. sedap dan banyak choice makanan Jepun kat sini, puas hati macam ni, kak !

    ReplyDelete
  6. ketat perut all you can eat..yummm

    ReplyDelete
  7. belanja saya
    hahaha
    sedap tengok

    ReplyDelete
  8. Sushi tak berapa minat tapi bab dessert tu nampak menggoda sangat

    ReplyDelete
  9. Sedapnya lah kan makanan dia. Harap one day dapat dtg makan sini.

    ReplyDelete
  10. ala kak bestnya.. lainkali ajak saya tau..

    ReplyDelete
  11. Any kind of company that has a casual, market-style climate is ideal for this sort of business person. lepore's italian market

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.