Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Assalamualaikum, hai semua! Rasanya semua orang dah tahu tentang Traveloka, syarikat teknologi terkemuka yang menyediakan penerbangan dan perkhimatan tempahan hotel dalam talian, yang berpusat di Jakarta, Indonesia. Untuk korang yang kaki travel dan suka bercuti Traveloka adalah teknologi yang korang dapat mencari penerbangan atau hotel dengan cepat dan harga yang murah tanpa sebarang tambahan bayaran tersembunyi. Dalam pada tu Traveloka akan adakan tawaran atau promosi dari masa ke semasa dan kali nie Kak Sue nak kongsikan dengan korang Peraduan Traveloka Fly & Win CNY yang bakal diadakan tak lama lagi..

Peraduan Traveloka Fly & Win CNY
Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Sebelum Kak Sue kongsikan dengan korang Peraduan Traveloka Fly dan Win CNY nie, Kak Sue nak kongsikan sikit tentang Traveloka nie. Macam yang Kak Sue dah bagi tau kat atas tadi, Traveloka nie adalah satu website yang kita boleh guna untuk tempah hotel atau penerbangan percutian kita. Tambah pula sekarang nie zaman semua kerja hanya dihujung jari, boleh aja kita nak tempah secara online dari rumah atau di mana-mana secara serta merta pula tu.

Maksudnya kalau kita nak guna tu, boleh aja tempah on the spot! Senang kan, korang hanya perlu download aplikasi Traveloka di Playstore untuk adroid dan apstore bagi Iphone. Kemudian boleh lah korang register jadi ahli, senang kalau register nie ada banyak kelebihannya nanti dan jangan risau register jadi ahli nie percuma ja tau.. lelaju install dan register tau korang. Jom Kak Sue nak kongsi secara ringkas cara nak guna pula ya..

Peraduan Traveloka Fly & Win CNY
Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Cara Nak Guna Aplikasi Traveloka


1. Memula, lepas korang install aplikasi Traveloka, sila daftar sebagai ahli dulu. Banyak tau kelebihan bila jadi ahali nie

2. Kemudian, korang pilih aja nak tempah hotel, penerbangan atau nak tengok promosi apa yang best pun boleh

3. Lepas dah pilih, confirmkan dan isi form yang dah disediakan

4. Akhir sekali, buat pembayaran dan untuk pembayaran nie macam biasa korang boleh guna online banking. Nak guna debit atau kredit kad pun boleh.

5. Bila dah selesai buat pembayaran Traveloka akan hantar e-ticket, jadi senang dah sekarang nie korang. Nanti bila nak check in korang tunjuk ja e-ticket. Tak risau dah tiket hilag atau tertinggal. Selesai semua, korang boleh berlepas dengan senang hati..

Haaa.. senang kan! Dengan Traveloka nie kita tak payah kusut nak menempah atau nak buat pembayaran semua kat situ dah disediakan termasuk lah e-tiket. Selain dari tempah tiket penerbangan, nak tempah hotel pun cara yang sama juga tau korang. Dan bukan untuk dalam negara ja, luar negara pun korang boleh tempah juga kat Traveloka nie. Nak bandingkan harga ke, nak tengaok website penerbangan ke, semua yang kat dalam satu aplikasi nie.

Okay, selesai satu bab. Sekarang Kak Sue nak kongsikan kelebihan mengunakkan aplikasi Traveloka pula. Jom kita tengok..

Peraduan Traveloka Fly & Win CNY
Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Kelebihan Aplikasi Traveloka

1. Aplikasi Traveloka nie senang, kemas dan yang paling penting percuma

2. Boleh bandingkan harga-harga dengan pilihan yang lain

3. Tiada caj yang tersembunyi

4. Memudahkan kita membuat pembayaran secara oline banking, debit atau kredit

5. Kemudahan e-ticket untuk check in

6. Pembelian insuran perjalana

7. Selalu ada promosi, kena rajin cek lah ya korang

Akhir sekali, Kak Sue nak kongsikan promosi baru dari Traveloka macam Kak Sue bagi tahu kat atas tadi, Peraduan Traveloka Fly & Win CNY pula untuk korang ya. Peraduan  nie bermula 22 Januari sehingga 28 Febuari 2018. Terbuka kepada semua rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas. Ada beberapa step yang korang perlu lengkapkan sebelum korang layak menang peraduan Traveloka Fly & Win CNY nie tau. Hadiah pun tak kurang menarik juga, rugi kalau korang tak join. Kak Sue pun rasa macam nak join la juga.. ehehe.. mana tahu ada rezeki kan..

Peraduan Traveloka Fly & Win CNY
Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Syarat Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan penduduk Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas ( pada Januari 2018) menetap di malaysia tidak termasuk pekerja atau ahli keluarga terdekat Traveloka Sdn Bhd

2. Peserta yang berumur 18 tahun  perlu mendapat persetujuan keluarga

3. Tempoh peraduan adalah pada 22 Januarai sehingga 28 Febuari 2018 dan pihak penganjur berhak memendekkan atau memanjangkan tempuh peraduan tanpa perlu memberi notis dahulu

4. Ikut arahan permainan yang perlu dilengkapkan

5. Peserta perlu mempunyai akaun Facebook, follow Fan Facebook Page. Peserta juga perlu sertain permainan di laman website yang disediakan juga perlu mengisi detail tentang diri mereka

6. Peserta boleh berkongsi maksimum 5 kali sehari dan perlu mencapai skor yang tertinggi. Hanya tiga pememang yang akan dipilih dan dipilih secara rawak. Kegagalan mematuhi syarat di atas akan kehilangan syarat kelayakan untuk menang hadiah

Hadiah Peraduan Traveloka Fly & Win CNY

Hadiah peraduan Traveloka Fly & Win CNY ada tiga pemenang tau korang. Meh kita tengok apa hadiah yang disedikan oleh Traveloka kali nie

Hadiah Utama ialah perjalanan 6 hari 5 malam ke Seoul, Korea untuk dua orang

Hadiah kedua pula perjalanan 5 hari 4 malam ke Phuket, Thailand untuk dua orang

Hadiah ketiga perjalanan 4 hari 3 malam ke Langkawi, Malaysia untuk dua orang

Hadiah lain, voucher Traveloka RM1000 kepada dua pemenang dan setiap pemenang hanya layak untuk satu hadiah voucher sahaja

* Hadiah pertama, kedua dan ketiga kat atas nie adalah untuk penerbangan dan penginapan sahaja tau. Semua pemilihan pemenang adalah mukatamad sebarang surat menyurat atau rayuan tidak akan dilayan.

Apalagi korang jom kita join ramai-ramai dan jangan lupa kongsi dengan kawan-kawan yang lain ya..









14 comments

  1. dkna selalu gak dapat emel dari traveloka bg diskaun tuk travel

    ReplyDelete
  2. Jom kak kita try main game ni. Untung2 ada rezeki dpt g korea. Hehe

    ReplyDelete
  3. Senang bangat kak join ni....dengan main games je. Tapi, nak berentap denagn kaki games tu. Bolehke mummy yang bukan kaki games ni berentap? Huhu

    ReplyDelete
  4. Main game pun boleh menang hadiah percutian kn sis.. seronok apps ini..

    ReplyDelete
  5. mcm lama tk jenguk traveloka..syok ni kalo menang bole fly kn

    ReplyDelete
  6. Jom la join kak sue..mana tau menang percutian kan..save budget skit..haha..

    ReplyDelete
  7. mimin pun join . sbb tak susah nak join. game dia pun best. good luck kak collect angpoww

    ReplyDelete
  8. Dh try main kak sue. Max markah 40 aje dapat haha

    ReplyDelete
  9. wow best nyer :)
    nak cuba skang...

    ReplyDelete
  10. Yeah!! Traveloka memang website pertama LeYa guna sejak penubuhan awalnya. Job travel bermalam di hotel melalui Traveloka pun dah 2-3 kali dapat..ekeke...

    ReplyDelete
  11. Dua kali je main game lepad tu stop dah. .lepas ni nak main lagi la

    ReplyDelete
  12. kami cuba jugak main ni kak.. mana tau boleh gi korea.. hehe

    ReplyDelete
  13. Wah menarik. Jum kita join sis ☺.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.