Birthday Giveaway By MamaPipie - Shuhaida Kabdy

Tuesday, January 16, 2018

Birthday Giveaway By MamaPipie

Assalamualaikum, hai semua! Untuk tahun nie Birthday Giveaway By MamaPipie adalah giveaway atau segmen pertama yang Kak Sue join. Agak lama juga Kak Sue tak join mana-mana aktiviti dari rakan blogger nie. Jadi apa salahnya sesekali kita support kawan-kawan blogger yang buat aktiviti macam nie kan. Sebelum join Birthday Giveaway By MamaPipie nie, jom kita tengok syarat-syaratnya dulu jom..


Birthday Giveaway By MamaPipie

Antara syarat-syarat Birthday Giveaway By MamaPipie ialah

1. Add Blog MamaPipie dalam bloglist
2. Follow Blog MamaPipie
3. Masukkan Blog MamaPipie dalam bloglist korang
4. Follow Instagram MamaPipie dan like FB Page MamaPipie
5. Buat satu entry dan letakkan banner kat atas dan backlink ke entri MamaPipie
6. Dalam entry tu pilih satu post MamaPipie yang korang suka baca dan juga sebabnya. Jangan lupa letak link post yang korang pilih tau. Cerita serba ringkas  aja. Saja MamaPipie nak tau topik menarik dalam blog nie yang korang suka
7. Selepas siap semuanya tinggalkan komen di post ini berserta link korang

Entri Blog MamaPipie Yang Kak Sue Suka

Dalam banyak-banyak entry Blog MamaPipie yang Kak Sue suka, Kak Sue pilih entry Apa Perlu Dibuat Jika Terjumpa Barang Berharga sebab Kak Sue kadang tertanya-tanya apa perlu kita buat, atau apa hukumnya kita gunakan barang yang kita jumpa. Takut juga kan nak guna barang orang lain punya yang bukan hak kita. Korang nak tau lebih lanjut kena lah baca entri MamaPipie nie tau..

Hadiah Birthday Giveaway By MamaPipie

Hadiah yang disediakan adalah 2 hadiah utama dan 3 hadiah saguhati. Pemenang hadiah utama akan berpeluang memilih buku/majalah/novel/Al-Quran yang berharga RM50 terbitan Krangkraf. Korang boleh pilih mana-mana tajuk yang korang suka. Bagi hadiah saguhati pula, hadiah buku juga tapi tak boleh pilih tajuk tau. Pemenang pula akan dipilih melalui Encik Random.org.

Cepat tau korang join, giveaway nie sampai 25 Januari pukul 9.10 malam ( MamaPipie pilih waktu kelahiran beliau) Good luck semua!


12 comments:

  1. Good luck kak sue. Ana dah join dah. Semoga ada rezeki kita semua. InsyaAllah.

    ReplyDelete
  2. waa.. bestnya kak sue !! good luck tau..

    ReplyDelete
  3. TQ kak sue sudi join GA saya. Good luck ye.. Saya ambil entry tu pun sebab nak tau juga kena buat apa bila terjumpa brg berharga. bila dah jumpa tu jadi serba salah pula kan

    ReplyDelete
  4. singgah dari giveaway yang sama :D goodluck kak sue. hihi. http://zaza96.blogspot.my/2018/01/birthday-giveaway-by-mamapipie.html

    ReplyDelete
  5. goodluck tau. segment dah ditutup so tunggu pemenang je skrg. ray singgah dr segmen yg sama

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com


[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini. Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri. Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.