New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

December 06, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Tak lama lagi kita semua dah nak sambut tahun baru kan, mesti korang plan nak keluar makan-makan atau bercuti bersama keluarga dan kawan-kawan. Kalau korang mencari tempat makan-makan meh Kak Sue nak kongsikan tempat makan yang harus pergi untuk makan malam iaitu New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluwave Shah Alam. Apa yang lebih menarik korang boleh makan malam sambil layan pancuran bunga api dari tingkat 18 di Hotel Grand Bluewave Shah Alam nie tau. Menarik kan, lain dari yang lain..

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Sempena New Year Eve Dinner yang bakal diadakan di Hotel Grand Bluwave Shah Alam nanti pihak hotel hanya mengadakan pada tarikh 31 Disember 2017 sahaja. Dah nama pun New Year Eve Dinner kan. Korang boleh mula menikmati dinner korang seawal 6.30 petang hingga 1 pagi, haa panjang masa tu kan. Korang boleh pilih waktu mana yang sesuai dan selesa tapi kalau nak tengok bunga api kena la datang lewat sikit kan..

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Menu baru untuk New Year Eve Dinner nie akan disediakan oleh Chef Al Hafiz bin Ridzuan dengan berbagai pilihan menu yang menarik terdiri daripada appertizer, carving sation, main dish,western dan juga desert. Semua memang sedap-sedap tau, berbaloi sangat kalau korang datang makan kat sini. Macam Kak Sue kongsikan sebelum nie korang tak payah risau makan kat sini sebab Hotel Grand Bluewave Shah Alam telah mendapat sijil halal dari JAKIM. Jom kita tengok menu yang disediakan jom..

Appertizer
Parade of cold Seafood on Ice, Cold Vut Display, Italian Seafood Salad, Orzo Pasta Salad with Roated Baby Roma dan banyak pilihan lain lagi

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam


Carving Station
Braised Ribs, Roasted Lamb Leg, Roasted Chicken Whole Italian Seasoning, Beef Wellington dan lain-lain

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam


New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Main Dish
Spicy Prawn with Cracker, Percik chicken, beef cozy, mixed Vegetables dan banyak lagi

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Western
Chicken Teriyake Sesame, mussel Au Gratin, Smoke Salmon Quiche dan lain-lain

New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam


Desert
Pudding, Cookies, Christmas Stollen, Yule Log, Assorte French Pastries, tartlets, Caramael Popcorn dan Chocolate Fountain


New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
New Year Eve Dinner di Hotel Grand Bluewave Shah Alam
Bagi korang yang berminat nak bawa keluarga atau kawan-kawan keluar makan pada malam tahun baru boleh cepet-cepat booking tau. Hanya ada tempat untuk 50 orang sahaja. Special sangat kan, jangan lepaskan peluang tau. Selamat menjamu selera korang..

Untuk lebih detail macam biasa korang boleh baca kat bawah nie okay

Hotel Grand Bluewave Shah Alam

Harga
Dewasa - RM90.00 nett
Kanak-kanak - RM43.45 nett (4-11 tahun)

Telefon
03 5511 8811 ext 2612 / 2613

Alamat
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14
40000 Shah Alam,
Selangor

Website

Facebook

Instagram



You Might Also Like

25 ulasan

  1. Adoilah.. Menarik betul menu-menunya.. Meleleh air liur nengok kan gambar-gambar tu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Next time bawak SA makan kat sini kak...kenapa la Grand Blue Wave ni x panggil SA..kalau panggil kan best

    ReplyDelete
  3. wah meriahnya menu lapar balik tengok post kak su ne

    ReplyDelete
  4. sedapnya.. ye lah kan hotel 5*

    ReplyDelete
  5. wah untuk 50 orang je ye kak? privacy betul tu..

    ReplyDelete
  6. tringat macaroni with braised lamb yg sedap tu...skali sethn je kata chef...

    ReplyDelete
  7. Meriahnya menu2 dia. Nampak sedap & menyelerakan.

    ReplyDelete
  8. roasted chicken dengan spicy prawn tu tak menahan...

    ReplyDelete
  9. Nampak semuanya sedap-sedap belaka..harga pun not bad

    ReplyDelete
  10. meleleh ailio tengok gambar makanan kat sini..ada rezeki boleh tru menu tahun baru ni

    ReplyDelete
  11. Beef wellington dia memang terbaik kak. Terbayang2 sampai hari ni. Jom repeat. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow.menu yang agak menarik boleh makan puas puas.. paling best sampai 1 pagi tu tak tahan

      Delete
  12. Bestnya menu eve dinner ni. Semuanya menyelerakan. Mesti ramai yg join nt

    ReplyDelete
  13. Tgok time2 ni memang buat perut bergelora...acaner ni

    ReplyDelete
  14. Grand Bluewave adalah salah satu lokasi pilihan kita untuk dinner atau lunch sebab banak pilihan dan makanan yang sedap serta harga yang sesuai kita dah pernah pergi hehehehe..

    ReplyDelete
  15. Memang mngiurkan betul makanan2 yg dihidangkan tu...aduhh berbunyi plak perut ni

    ReplyDelete
  16. wow sedap2 dekorasi dan menu dinner new year kat hotel bluewave ni...terliur tgok memalam..heheh..

    ReplyDelete
  17. Sedapnya. HArga pon not too bad. Apa yang dibayar ,makanan yang disediakan lebih berbaloi .

    ReplyDelete
  18. Sedapnya. Banyak pilihan menu. Mesti berbaloi dengan bayaran.

    ReplyDelete
  19. The food decoration is nice and clean. Food look tempting.

    ReplyDelete
  20. Terliur sat melihat beberapa jenis hidangan yang disajikan disini... Tak pernah lagi menginap di grand bluewave shah alam...

    ReplyDelete
  21. Rawlins nie ketinggalan sesangat sebab belum pernah lagi merasa jamuan di Grand Blue Wave. Adakah Rawlins akan pergi pada sambutan tahun baru kelak? hahaha

    ReplyDelete
  22. Sedapnya tengok. Mmg tgh mencari tmpt makan utk new year ni..nanti boleh lah survey2 nnti

    ReplyDelete
  23. Kecur ailio tengok makanan-makanan tu. Semua nampak sedap.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.