BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

October 10, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Baru-baru nie Kak Sue berpeluang lagi merasa menu baru BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam. Selalunya Kak Sue dan Abang Man datang waktu makan tengahari tapi kali nie datang untuk makan malam pula. Macam biasa menu di Grand Bluewave Hotel Shah Alam memang tak pernah mengewakan dapat pula berkumpul dengan kawan-kawan yang lain memang seronok sangat tau. Jom kita tengok menu BBQ Buffet Dinner nie jom..

BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Kalau korang mencari tempat makan untuk hujung minggu bersama keluarga atau kawan-kawan Kak Sue cadangkan korang cuba menu baru BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam. Selain ada pelbagai pilihan makanan yang disediakan kat sini, hotel ini adalah pilihan tempat makan yang selesa, ruang makan yang luas dan disediakan surau juga bagi yang beragama Islam. Jadi tak perlu risau nak ke tempat lain untuk solat semua ada kat sini..

BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
Untuk BBQ Buffet Dinner nie hanya disediakan pada hari Jumaat dan Sabtu sahaja tau, dan bermula dari pukul 6.30 pm - 10.30 pm boleh makan puas-puas. Antara menu yang disediakan pilihan seafood yang segar, kambing, ayam dan bermacam pilihan lain lagi, menarik kan. Untuk pembuka selera ada pelbagai jenis salad, tossed mozzarella cheese, tomato & basil salad, rice salad  bermacam lagi. Untuk Seafood On Ice pula ada half shell NZ green mussel, ketam, tiram, udang dan black mussels


BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
Untuk Grill Section meat and seafood pula, menu berpanggang disediakan satay, chicken yakitori skewer, sirloin steak, jumbo chicken sausage, grilled seasonal squid, marinated fish fillet wrapped with banan leaf  dan pelbagi pilhan lain lagi. Makanan berpanggang nie lebih sedap dimakan dengan pilihan 5 jenis sos yang disediakan kat sini.. memang sedap!


BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam


BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
Akhir sekali untuk pencuci mulut pihak hotel menyediakan Puding Kelapa, Chocolate Panna Cotta, Baked PineApple & Cramel tart, Mixes Berry financiers, pelbagai pilihan kek, pilihan buah-buahan, pilihan asam jeruk, pilihan ais krim dan ABC. Haaa.. banyak kan pilihan yang disediakan dan berbaloi dengan harga yang ditawarkan. Kak Sue yakin korang memang akan berpuashati dengan BBQ Buffet Dinner nie tau..

BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam
BBQ Buffet Dinner di Grand Bluewave Hotel Shah Alam

Untuk lebih detail macam biasa korang boleh baca kat bawah nie ya, selamat menjamu selera..

Grand Bluewave Hotel
Shah Alam

Harga 
RM 78.00 ++ (dewasa)
RM39.00 ++ ( kanak-kanak ) 4-11 tahun

Waktu Operasi
6.30 pm - 10.30 pm
Setiap Jumaat & Sabtu

Untuk Tempahan
03 5511 8811 ext 2612 atau 2613

Alamat
Persiaran Perbandaran, Seksyen 14,
40000 Shah Alam,
Selangor

You Might Also Like

13 ulasan

  1. alamakkk pepagi tengok makanan terus perut berkeroncong la... sedap sedap semuanya

    ReplyDelete
  2. Sedapnya satay... banyak makanannya, rasanya kalau makan ni boleh terduduk tak dapat balik ni..

    ReplyDelete
  3. Alahai...kat sini plak makanan sedap..apesal hari ni semua up pasal makan sedap je ni...bila la GBW nak panggil SA ni...

    ReplyDelete
  4. Wahhh sedapnya. Banyaknya menu yg di sediakan. Puas hati makan mcm ni kak.

    ReplyDelete
  5. sedap kak makanan kat sini. nt nak bw anak-anak n husband

    ReplyDelete
  6. Berbaloi kak dgn harga yg dibyr. Dengan makanan yg sedap dan banyak pilihan. Memang puas hati.

    ReplyDelete
  7. sdpnya, terliur tgk mknn sdp2 nih.

    ReplyDelete
  8. uishh puas kalau makan ni ? tumb up

    ReplyDelete
  9. Ngences mama tgk gambar 2 ni huhuu

    ReplyDelete
  10. Leleh ailio tgk gmbr makanan..hahaha

    ReplyDelete
  11. lapar blk tgk menu buffet bbq ni

    ReplyDelete
  12. sebaik jauh kalau tak nak call booking dh haha😭 lapar tetiba tengok gambar makanan

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.