Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm

September 05, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Selalunya kan Kak Sue jarang sarapan pagi, kecuali kalau lapar sangat baru lah Kak Sue ambil sarapan. Kalau sarapan pun Kak Sue suka sarapan yang ringan ja tapi kan baru-baru nie Kak Sue berkesempatan ke pelancaran kempen sarapan pagi, sarapan lengkap dengan pilihan Susu Dutch Lady PureFarm. Dari situ baru Kak Sue tau sarapan pagi nie rupanya hidangan paling penting untuk memulakan hari kita. Kiranya kalau boleh kita jangan tinggalkan lah sarapan pagi selepas nie kan.. Nak tau kenapa, jom Kak Sue kongsikan kat bawah nie jom..

Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm

Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm

Sarapan pagi lebih lengkap dengan pilihan susu Dutch Lady PureFarm sebab mengikut kajian, bila kita minum segelas susu Dutch Lady dalam hidangan sarapan kita, dapat membantu memenuhi keperluan tenaga dan nutrien yang disyorkan untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Sarapan pagi juga adalah hidangan pertama yang kita makan selepas tempoh 8 hingga 12 jam dari hidangan terakhir yang kita makan sebelum tidur. Jadi lepas nie kalau boleh kita semua jangan skip sarapan dah tau..

Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm

Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm


Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Ada pilihan perisa susu segar iaitu yag biasa, coklat dan strawberry. Kak Sue paling suka perisa coklat, bukan setakat rasanya yang sedap tapi susu Dutch Lady PureFarm membekalkan tenaga, protein, Vitamin A, B2, D dan Kalsium yang cukup untuk tubuh badan kita..

Kebanyakan rakyat Malaysia biasanya bersarapan dengan Nasi Lemak, Mee Goreng dan Nasi Goreng tapi makanan nie tak bekalkan makro dan mikro nutrien yang cukup untuk kita memulakan hari kita dengan bertenaga. Jadi untuk bekalan nutrien yang cukup, setiap hidangan sarapan kita bagus dilengkapi debgan segelas susu dan pastinya susu dari Dutch Lady PureFarm..

Kelebihan Susu Dutch Lady PureFarm


* Mengandungi protien, membantu membina dan membaiki tisu otot supaya berfungsi dengan sempurna

* Mengandungi vitamin A, membolehkan mata berfungsi dengan sempurna dan dapat membantu kita lebih fokus di sekolah atau pejabat

* Mengandungi vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada kabohidrat, lemak dan protien

* Mengandungin vitamin D yang dapat membantu menyerapkan kalsium dan fosforus

* Mengandungi Kalsium, yang penting untuk tulang dan gigi yang kuat

Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Sarapan Lengkap Dengan Pilihan Susu Dutch Lady PureFarm
Haa.. banyak kelebihan dengan minum susu Dutch Lady PureFarm nie sebagai sarapan pagi kita kan. Selain rasa yang sedap juga dapat membekalkan tenaga dan tubuh badan yang sihat. Mulakan hari kita setiap pagi dengan minum susu Dutch Lady PureFarm..

Untuk lebih detail boleh singgah kat bawah nie ya..

Dutch Lady PureFarm

Website
www.dutchlady.com.my

Facebook
Dutch Lady Malaysia

#StrongStart


You Might Also Like

6 ulasan

  1. mmg suka minum susu dutchlady

    ReplyDelete
  2. Ana wajib mimum susu ni kak setiap pagi dan malam. Dekat rumah dh macam rak kedai runcit penuh susu Dutch Lady saja. Mak anak pakat minum.

    ReplyDelete
  3. Dutch Lady susu fav miza dan anak-anak

    ReplyDelete
  4. Susu fav Dania ni..selalu mmg ada je stock utk dia

    ReplyDelete
  5. Sedap susu ni.. klu tak minum terus pun, campur dlm kopi dan teh pun lebih sedap dari guna creamer biasa. Berkhasiat.

    ReplyDelete
  6. saya mmg suka susu kak. Dutch lady ni pun sedap. kene selera saya

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.