Jom Layan Abang Long Fadil 2

September 20, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Baru-baru nie sempat juga Kak Sue dan keluarga layan movie Abang Long Fadil 2 di Aeon Anggun Rawang. Adik dah berapa kali mengajak tengok Abang Long Fadil 2 nie, tapi belum berkesempatan lagi. Kebetulan hari minggu sebelum mula sekolah, kami sekeluarga menonton bersama, family time katanya. Filem nie mula ditayankan pada 24 Ogos 2017 hari tu dah dan diarahkan oleh pengarah muda sapa yang tak kenal kan Syafiq Yusuf anak kepada pengarah terkenal Yusuf Haslam. Dengar cerita filem nie dapat kutipan juta-juta jugak kan.. hebat!

Jom Layan Abang Long Fadil 2
Jom Layan Abang Long Fadil 2

Abang Long Fadil 2 Best Ke Tak ?

Selalunya macam kita semua tau kalau filem dari anak-anak Yusuf Haslam nie memang best kan. Aksi-aksi dari arahan mereka memang buat kita teruja untuk menonton sehingga akhir cerita. Adik paling teruja lah nak menonton filem nie, tersenyum lebar bila Kak Sue bagi tau nak pergi menonton Abang Long Fadil hujung minggu hari tu. Korang dah layan belum filem nie? 

Pada pendapat Kak Sue filem nie boleh tahan lah, ada elemen kelakar dan pengajaran. Rasanya satu panggung asyik ketawa berdekah aja sepanjang menonoton filem nie.. Sesuai lah untuk menonton seisi keluarga. Keseluruhan filem nie menghiburkan, tapi tak seperti yang Kak Sue jangkakan lah. Ada beberapa babak yang Kak Sue rasa macam tak kena, tapi tak ada lah membosankan. Kak Sue malas nak cerita lebih-lebih kat sini, nak tau korang kena pergi tengok sendiri nanti lah ya.. papai!

You Might Also Like

6 ulasan

  1. cita abang long fadil 2 memang sgt best! tgk kat wyg juga, tak rugi langsung..

    ReplyDelete
  2. tak sabar nk tengok movie ni..tapi biasa tunggu astro first la :)

    ReplyDelete
  3. Banyak kutipan abang long fadil 2 ni kak. Ramai yg kata best cerita dia. Ana belum tgk lg.

    ReplyDelete
  4. zizan kan. aida suka dia.
    dulu kala, awal2 dia dlm industri, aida x minat.
    but, dah bertahun ni, zizan sgt meningkat semua segi.
    berlakon best.
    melawak pun spontan and nice.
    hensem.
    tu kot tarikan utama ALF2 ni.
    other than that, pelakon lain sgt support kot. wak doyok!!!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.