Makan - Makan di Wangsa Maju Lagi

July 29, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Hari nie kami sekeluarga makan-makan di Wangsa Maju lagi. Kata Kak Jam kakak ipar Kak Sue, hanya majlis makan-makan biasa meraikan jiran, kawan dan kawan sekerja suami Kak Jam. Selalunya kalau Kak Jam ada buat makan-makan macam nie, beliau akan whatapps Kak Sue suruh datang. Laju aja lah kami datang, sapa tak mau datang makan rumah Kak Jam, dah lah sedap layanan memang tip top! Amboi.. melambung puji ya, bukan bodek tau Kak.. ini betul-betul, bukan cobaan! Hahaha.. Sampai Adik kalau datang sini, mulalah buat tak mau balik.. seronok sangat datang rumah Ibu Kak Long..


makan - makan di Wangsa Maju lagi
Makan - makan di Wangsa Maju lagi

Makan - Makan di Wangsa Maju Lagi

Nasib baik hari nie jadual memang free sangat, cuma Abang Man ada delivery order. Pepagi Abang Man dah settlekan. Ya la, rasanya Kak sue dah tanya berapa kali.. pergi ke rumah Kakak bang? Abang Man pun dah tak tau nak bagi jawapan apa, jadi selesaikan cepat urusan, dah selesai kerja baru senang hati sikit nak berjalan kan. Dapat lah kami sekeluarga makan-makan di Wangsa Maju lagi tahun nie. Kebiasaannya Kak Jam akan masak Mee Hoon Sup, Laksa atau Nasi Beriani. Tahun nie Kak Jam masak Mee Hoon dan Nasi Beriani aja, disamping tu ada makanan lain lagi .. kuih raya, kek dan buah-buahan..


makan - makan di Wangsa Maju lagi
Makan - makan di Wangsa Maju lagi - Mee Hoon Sup Kak Jam, memang sedap!
Kak Sue tak ambil banyak gambar sangat sebab tadi datang-datang ja terus makan, lapar.. hahaha!  Dah siap makan, ada tetamu yang datang terus tak sempat nak ambik gambar lagi. Yang pasti kedua-dua menu memang sedap, bertambah kami sekeluarga makan. Sampai maghrib jugalah kami melepak. Kak Sue sempat juga lah buatkan Puding Milo Oreo sebagai buah tangan. Bukan apa, segan dah.. dah macam-macam Kak Jam selalu beri dan belanja kami sekeluarga. Tak sedap pula nak datang berlenggang, nanti Kak Sue kongsikan resepi kat sini ya. Resepi dari sepupu Kak Sue sebenarnya nie, senang sangat. Anak-anak mesti suka..


makan - makan di Wangsa Maju lagi
Makan - makan di Wangsa Maju lagi - Puding Milo Oreo
Terima kasih Kak Jam dan keluarga, terima kasih dengan layanan yang baik untuk kami sekeluarga. Selamat berehat.. semoga sentiasa dalam rahmat Allah dan dimurahkan rezeki. Tahun depan jangan lupa jemput kami lagi.. papai!

You Might Also Like

5 ulasan

  1. rezeki jgn ditolak kan...hehe

    ReplyDelete
  2. sedapnya tengok puding tu...

    ReplyDelete
  3. boleh minta resepi puding milo tu ;)

    ReplyDelete
  4. Rezeki kak sue la nampaknya kan...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.