Acara Bergambar di Hari Raya

July 11, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Bila tiba hari raya apa acara wajib korang? Kak Sue rasa ramai yang setuju kut, antara acara wajib ialah acara bergambar di hari raya. Selalaunya sebelum atau selepas acara bersalaman sekeluarga. Ya lah dengan adanya acara bergambar di hari raya nie, dapat lah kita simpan semua gambar sebagai kenangan peribadi untuk kita kan..


Acara Wajib Bergambar di Hari Raya

Selain solat hari raya, bersalaman dan bermaafan sekeluarga di hari raya, satu lagi antara acara wajib ialah bergambar di hari raya. Kalau dulu kita kena pakai kamera kan, sekarang kebanyakan semua ambil gambar guna handphone masing-masing.. senang! Nasib baik lah kedua keluarga Kak Sue dan Abang Man sangat sporting bila di ajak bergambar. Ada lah juga sebagai kenangan anak cucu nanti kan.. hihihi..







Kalau nak lagi selamat simpan dalam pen drive atau print ke.. Sekarang macam-macam cara ada untuk simpan gambar dan boleh tengok secara terus di handphone, laptop atau slide di TV rumah kita. Setiap gambar ada cerita sendiri yang bakal kita tinggal satu hari nanti menjadi kenangan abadi pada semua keluarga kita.. Sekarang masih di bulan Syawal, masih boleh beraya dan bergambar lagi bersama keluarga. Selamat berhari raya semua dan selamat bergambar kenangan bersama keluarga ya.. papai!

You Might Also Like

9 ulasan

  1. Betulll, time raya memang wajib bergambar 😄

    ReplyDelete
  2. Acara wajib bergambar ni kak. Tak banyak at least ada lah juga sekeping dua utk simpanan kan.

    ReplyDelete
  3. photoshoot tuh penting ye di hari raya hehehehee

    ReplyDelete
  4. Masa rayalah time Kita bergambar sakan kan

    ReplyDelete
  5. beautiful femeli. selamat hari raya Kak Sue sekeluarga

    ReplyDelete
  6. wajib! sebagai kenangan masa depan.
    bila anak2 da besar.
    aida selalu tunjuk kat mak abah gambar cucu-cucu.
    gambar raya la paling mak abah sedih kalau tgk balik.
    adik beradik mak abah. dan lain-lain.
    the only time semua ada :-)

    ReplyDelete
  7. Wahh sedondon anak beranak ya kak sue..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.