Restoran Bangi Golf Resort | Ramadhan Buffet 2017

April 18, 2017

Assalamualaikum, hai semua! Kak Sue berkesempatan untuk pertama kalinya dijemput ke food review Restoran Bangi Golf Resort Ramadhan Buffet 2017.Buat pertama kalinya juga Kak Sue dapat bertemu dengan ramai blogger lain kat sini dan dapat berkenalan berbual dengan mereka semua. Memang teruja sangat tau.. makanan semua sedap-sedap dan layanan dari pihak BGR sangat mesra dan ceria.. Berbaloi datang dari jauh.. ehehe..




Buffet Ramadhan di Bangi Golf Resort


Untuk Ramadhan kali nie, Restoran Bangi Golf Resort (BGR) akan menyediakan menu untuk pengunjung dengan signature Buffet Ramadhan mereka bermula dari 29 Mei 2017 - 23 Jun 2017. Seperti tahun lalu, Restoran BGR sekali lagi menampilkan sehingga 200 jenis juadah istimewa yang bercirikan masakan popular Ala Melayu, Barat dan Timur. Harga bermula dari Rm58 bagi dewasa dan RM28 bagi kanak-kanak. Memang berbaloi sangat korang sebab memang ada bermacam pilihan juadah, dijamin puashati..

Pengunjung juga berpeluang menyaksikan demontrasi masakan yang terkenal dan diakhiri dengan sajian menu-menu popular seperti Kambing Bakar dan Sup kambing Mamak yang akan dihidangkan sendiri oleh Chef yang berpengalaman.Satay Ayam dan Daging juga dibakar segar setiap hari tau..

Menu kegemaran ala Barat Sous Vide Eggs with Mushroom Espuma salah satu makanan yang wajib korang rasa bila datang ke sini. Ia mrupakan telur separuh masak, yang dicampurkan kan dengan sejenis sos. Selain itu,menu pilihan lain Lasagna Ayam dan Golden Sand Spagetti Carbonara. Juga menu baru yang korang kena cuba Peri-Peri Chicken Drumlets yang menjanjikan rasa yang lain dari yang lain..













Selain itu beranika jenis pencuci mulut yang dihidangkan pasti memberi kepuasan kepada pengunjung. pilihan yang disediakan seperti Spanish Churros bersama sos coklat pekat dan pelbagai versi kuih muih tradisional melayu,puding,agar-agar dan buah-buahan..







Berita baik untuk pengunjung dan pengemar durian, ada promosi Durian Runtuh dimana pengunjung boleh membeli durian yang dibawa khas dari Raub,Pahang. Selain buah-buahn tempatan, pengunjung boleh dapatkan juga Gelato (ais krim) yang diproses segar oleh sweet Scoopz yang terkenal dengan Gelato berperisa Musang King dan PGA (Pasion Fruit, Guava, Asam Boi). Buah durian dan Gelato boleh dibeli dan dibawa pulang dengan diskaun yang eksklusif




Sambil kita menjamu selera, kita dihiburkan dengan persembahan muzik secara LIVE dari 6.30 petang sehingga 9.30 malam setiap hari. Korang juga tak perlu risau surau juga ada disediakan untuk pengunjung lelaki dan wanita. BGR juga ada menyediakan lebih dari 800 ruang parkir secara percuma

Pada korang yang plan nak berbuka kat luar, BGR adalah satu tempat yang Kak Sue syorkan untuk korang berbuka kat sini bersama keluarga atau kawan-kawan. Untuk lebih detail boleh intai kat bawah nie okay

Restoran Bangi Golf Resort
Alamat
No 1, Persiaran Bandar, Bandar Baru Bangi,
Selangor 43650, Malaysia
Tempahan atau pertanyaan
Nurul Adira Kamil - (60)11 1057 5088
Email
sales@bgrrest.com
Website
Facebook
Instagram

You Might Also Like

10 ulasan

  1. Suka satay dia kak sue. Lembut sgt.
    Paling best dpt jumpa kak sue dan kak nil 😍

    ReplyDelete
  2. Ish durian tu yang menggoda sangat tu kak su.

    ReplyDelete
  3. Sedapnye durian tu kak sue

    ReplyDelete
  4. tetiap tahun memang tpt kami berbuka kak

    ReplyDelete
  5. Ala Kak Sue.. Dh kepingin dh ni.. Huhu

    ReplyDelete
  6. Uishh..terliur tgk gmbr2 mknan kat sini...

    ReplyDelete
  7. sedapnya semua makanan tu.. terliur dah

    ReplyDelete
  8. Durian gak paling menggoda πŸ˜‰

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.