Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon

11:49:00 PM Kak Sue 14 Comments

Assalamualaikum,hai semua!Hujung minggu lepas Kak Sue dan anak-anak berpeluang ke majlis Chewies Malaysia Boof Of Records di Sunway Lagoon yang turut dihadiri lebih dari 1.800 kanak-kanak dari sekolah rendah di lembah Klang bersama-sama ibu bapa dan guru mereka.Dengan mengunyah 3,000 Chewies mereka cuba mencipta rekod untuk penyertaan paling ramai bagi sesi pengambilan Chewies untuk mencipta Chewies Malaysia Book of Records

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Adik di majlis Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon

Chewies Menyertai Malaysia Book Of Records


Tahniah Chewies kerana berjaya menyertai Malaysia Book of Records di bawah kategori Pencapaian Manusia Malaysia Book Of Records!Cubaan menyertai Malaysia Book Of Records nie adalah satu cara Chewies untuk mendidik ibu bapa mengenai cara melindungi anak-anak dan diri kita daripada kuman dengan membina sistem imun yang kuat.Bak kata pepatah mencegah lebih baik dari mengubati kan..Chewies nie juga sesuai untuk orang dewasa juga tau dan kanak-kanak.Nanti boleh kongsi dengan anak-anak kan..


chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Adik di majlis Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon
chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Penyerahan sijil  Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon
Untuk kekal sihat kita perlu lengkapkan rutin harian kita dan anak kita dengan meningkatan sistem imun dengan tablet kunyah Chewies yang sedap dan semulajadi.Diperkayakan dengan Wellmune sejenis gluco polysaccharide daripada penapisan yis yang cukup baik.Ada tiga jenis pilihan perisa yang pasti anak-anak suka iaitu Super Strwaberi, Mega Mangga dan Ultra Oren.Kak Sue dan anak-anak pun dah rasa, memang sedap

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon
Untuk pengambilan dos pula, bagi kanak-kanak dua biji tablet Chewies dan untuk dewasa empat biji.Chewies juga terbukti secara klinikal selain dari meningkatkan sistem imun dengan selamat juga mengurangkan demam dan selsema.Menarikkan..lepas nie setiap rumah kena ada sebotol Chewies tau..Diluluskan GRAS dibawah peraturan US FDA dan kelulusan peraturan negara-negara lain, tanpa alahan dan bebas GMO

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon
Selepas mencipta rekod bersama Chewies di Amphitheather Sunway Kak Sue dan anak-anak juga semua yang hadir diberi ganjaran menyertai aktiviti di Sunway Lagoon.Penyerahan sijil  Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Adik bergambar kenangan Chewies Malaysia Book Of Records di Sunway Lagoon
chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Aktiviti di Sunway Lagoon
chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Mandi manda di Sunway Lagoon
chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Aktiviti di Sunway Lagoon

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Jalan-jalan di Nickelodeon Lost Lagoon
chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Adik sempat bergambar dengan Sponge Box dan Patrick

chewies malaysia book of records di sunway lagoon
Sempat lagi bergambar sebelum balik..terima kasih Chewies & Sunway Lagoon
Terima kasih Cheewies dan Sunway Lagoon, Kak Sue dan anak-anak seronok sangat hari tu dapat menghabiskan masa bersama-sama menjelajah Sunway Lagoon..Jumpa lagi di lain kali ya..papai!

Anda Juga Mungkin Meminati

14 comments:

  1. Tersenyum anak kak sue... mesti dia happy je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..suka sangat Adik, baru pertama kali ke sana..

      Delete
  2. Kak sue ! Best kan Sunway lagoon...aduyaiii teringat2 nak pi lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Juju..nanti lain kali pergi lagi kan.. ehehe..

      Delete
  3. oh menarik juga chewies ni ye. rasa macam first time dengar. x sangka orang dewasa pun boleh makan. hahaha. selalu ingat rasa macam vitamin untuk budak ni x jadi dekat orang besar. boleh rupanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Amy.. sedap macam jelly tu, anak-anak mesti suka..

      Delete
  4. wow..Chewies dah keluarkan supplemen jenis jelly...senang lah nak suruh budak-budak makan supplemen ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..ada pilihan perisa lagi, boleh pilih mana yang anak kita suka..

      Delete
  5. Wahhhh.... syok betul si adik dapat pergi sunway lagoon ye.. Chewies ade supplement baru... Terbaiiikkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah.. seronok habis Adik hari tu..

      Delete
  6. Belum pernah cuba suplemen ni..insyaallah nt nk try

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sue baru pertama kali cuba juga..sedap Linda anak-anak mesti suka :)

      Delete
  7. Replies
    1. Sedap Nad..si comel tu mesti suka :)

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.