Minuman Pilihan Per'l Kacip Fatimah

February 28, 2017

Assalamualaikum,hai semua!Nak tahu tak minuman pilihan Kak Sue setiap hari... haa tak lain tak bukan Per'l Kacip Fatimah.Sebenarnya kan Abang Man yang memula perkenalkan Per'l Kacip Fatimah nie kat Kak Sue sebab selalu Kak Sue merungut letih badan.Bila rasa sedap pula sebab campur kurma kan,pastu memang elok tau..hilang rasa letih badan.Jadi sekarang dah jadi minuman pilihan Kak Sue setiap hari..


Minuman Per'l Kacip Fatimah nie kan ada dua perasa satu Kacip Fatimah dengan kurma dan satu lagi Kacip Fatimah dengan kopi.Yang kopi tu Kak Sue tak boleh minum sebab nanti jadi sakit kepala.Kak Sue lebih serasi dengan yang kurma..

Kelebihan minuman Per'l Kacip Fatimah nie untuk diri Kak Sue sendiri la kan menghilangkan keletihan,mengeluarkan angin dari badan dan kesihatan dalaman.Sebab tu Kak Sue suka sangat minum walaupun kandungan gula agak tinggi juga nie rasanya..

Kira kalau dah minum air nie nanti kena banyakkan minum air kosong lah ye..Kira cover lah kita minum manis tadi kan.Takut juga nanti kena penyakit lain pulak kan.. huhuhu..Apa pilihan minuman korang pulak meh la kongsi dengan Kak Sue kat sini nanti ya..Jumpa lagi, papai!



You Might Also Like

7 ulasan

  1. dah lama tak minum. kalo nyusu baby boleh minum tak huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jue pun minum ya..rasa Kak Sue boleh kut sebab Kacip Fatimah dengan kurma kan..tapi baik Jue tanya pada yang lebih pakar.. :)

      Delete
  2. Wife selalu juga pesan benda ni... masa saya beli orang pandang lain macam... haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suami Kak Sue pun selalu juga belikan untuk Kak Sue..ehehe..

      Delete
  3. hahaha~ hamboi kak sue !!! patut la awet muda semacam.. maintain kacip fatimah ghopenye..

    ReplyDelete
  4. Lelaki boleh minum tak ni? Ada kesan sampingan tak?

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.