Doa Ketika Ditimpa Musibah

February 24, 2017

Assalamualaikum,hai semua!Salam Jumaat..setiap dari kita memang tak lari dari ujian Allah.Kadang dengan ujian itu kita jadi lebih tabah dan kuat kan..Kali nie Kak Sue nak kongsi doa yang boleh kita baca ketika ditimpa musibah.Setiap ujian atau musibah yang Allah datangkan untuk kita pasti ada hikmah dan setakat kemampuan diri kita untuk menghadapinya...

doa ketika ditimpa musibah
Doa ketika Ditimpa Musibah

Doa Ketika Ditimpa Musibah

Kadang bila Allah beri ujian pada kita,kita akan bertanya kenapa aku..? Kita merungut dan menyalahkan takdir Allah.Tapi kita tak sedar Allah uji kita sebab Allah sayang.Allah tegur kita dengan berbagai-bagai cara supaya kita dapat perbaiki kelemahan diri kita sendiri.

Dalam hidup mana manusia yang tak pernah ditimpa musibah kan..Cuma cara kita menghadapi musibah aja.Memang tak dinafikan kadang-kadang kita rasa tak mampu dah nak hadap,tapi percaya lah..di penghujungnya pasti ada kemanisannya..

Bersangka baik dengan Allah dan semoga yang baik- baik aja yang datang dalam hidup kita ya..Semoga bermafaat untuk semua perkongsian dari Kak Sue kali nie..papai!

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.