Cabaran 7 Hari Sarapan Bersama Dutch Lady Malaysia ~ Jom Sarapan Sihat

September 29, 2016

DUTCH LADY
Assalamualaikum,hai semua...Minggu lepas Kak Sue menerima satu kotak susu sempena Cabaran 7 Hari Sarapan Bersama Dutch Lady Malaysia.Kak Sue sebenarnya tak boleh sarapan dengan makanan berat sangat,cukup lah dengan sedikit kuih dan secawan air..Kadang ambik cornflake dengan susu pun dah cukup untuk Kak Sue..
DUTCH LADY

Sarapan Sihat Bersama Dutch Lady Malaysia

Sebenarnya kan sarapan pagi penting untuk aktiviti harian kita kerana ia membantu badan mengawal diri selepas kita tidak makan semalaman waktu kita tidur kan..Jadi segelas susu Dutch Lady PureFarm pada waktu pagi dapat membantu kita memenuhi keperluan kalsium harian kita.Susu juga ada pelbagai kebaikan lain iaitu seperti nutrien enssential,fosforus,selenium,kalsium,protin dan vitamin C,D,A dan B..

Kajian juga menunjukkan dengan satu cawan susu ia lebih mudah mencerna bila kita makan dengan makanan lain.Selain itu susu mengandungi kira-kira 85% air dan menjadikan ai berkesan untuk hilangkan dahaga selepas lapan jam kita tidur..Dengan sarapan seimbang menjadikan kita sekeluarga lebih sihat dan bertenaga.

Jom kita tengok sarapan yang Kak Sue sediakan sempena Cabaran 7 Hari Sarapan bersama Dutch Lady Malaysia nie ya..
DUTCH LADY
Day 1 Sarapan Susu Dutch Lady bersama Sandwich dan Oat campur Strawberi
DUTCH LADY
Day 2 Sarapan Susu Dutch Lady bersama Roti Bakar dan Telur Mata
DUTCH LADY
Day 3 Sarapan Susu Dutch Lady bersama Cornflake dan Buah Kiwi
DUTCH LADY
Day 4 Sarapan Susu Dutch Lady bersama Buah Kiwi dan Chia Seed
DUTCH LADY
Day 5 Sarapan Susu Dutch Lady bersama Roti dan Telur Hancur
DUTCH LADY
Day 6 Sarapan Susu Dutch lady bersama Roti dan butter serta sedikit tomato yang comel
DUTCH LADY
Day 7  Sarapan Susu Dutch Lady bersama Murtabak Sardin
DUTCH LADY
Jom kita mulakan pagi kita dengan sarapan sihat dengan Susu Dutch Lady Malaysia sebagai rutin harian pemakanan kita..Terima kasih Dutch Lady!

Dutch Lady Malaysia
Web
Facebook
Instagram





You Might Also Like

6 ulasan

  1. Kak sue nil terjah sini kak sue..
    thanks sgt muach he

    ReplyDelete
  2. Fav dulu, kini n selamanya InsyaAllah <3

    ReplyDelete
  3. always the best dutch lady ni kan :)

    ReplyDelete
  4. sedapnya sarapan yang kak sue sediakan..terliur kite menengok nya..hehe

    ReplyDelete
  5. Menarik breakfast yang kak sue sediakan..

    ReplyDelete
  6. tak pernah x gemokan dutck lady !!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.