Puasa Enam

July 18, 2016

Assalamualaikum semua,setiap tahun pasti ada antara kita yang berniat berpuasa enam dalam bulan Syawal nie kan..Kak Sue pun tak terkecuali,cuma setiap kali nak cukupkan puasa tu ada aja halangannya..eceh..alasan betul kan..Patutnya buat awal-awal jadi dapat lah kita berpuasa sunat enam kan..kan..
Macam-macam cara dan niat puasa enam,yang kita boleh baca dan lihat diblog dan facebook.Ada pilihan yang kita boleh buat samada menqadakan yang wajib dulu,kemudian baru buat sunat puasa enam Syawal,kemudian puasa enam dulu kemudian baru ganti puasa bulan Ramadhan dan akhir sekali di gabungkan kedua-duanya dalam satu puasa..Mana-mana boleh kita pilih nak buat dulu dan Kak Sue pilh yang paling afdhal lah,rasa macam tak sempat dah nie..ehehe..Selamat berpuasa enam semua..semoga manfaat untuk semua atas perkongsian ini..

You Might Also Like

2 ulasan

  1. Alhamdulillah, nice info :)

    ReplyDelete
  2. lama rasanya tak jenguk sini....hihii...jaga diri mak..jgn lupa kita..hihi..nnt mjls sy jemput kut mulut
    jemput dtg & komen sini...tq :)

    http://www.yayacendana.com/2016/07/dapat-baucer-rm5-untuk-pembelian.html

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.