Tempe Goreng Aja..

June 19, 2016

Assalamualaikum semua,hari nie dah tak tahu nak masak apa..Abang Man belikan tempe dan sayur aja.Masak simple-simple sudah Yang katanya..Hadoi..memang tak ada idea sungguh nak masak apa nie..Tempe nie pun salah satu kegemaran Abang Man dan anak dara kami.Kak Sue pula bukanlah pengemar tempe,nak buat sambal tempe Kakak anak dara Kak Sue bagi idea goreng aja Ibu..cicah dengan sambal kicap pun sedap..lagi senang..jadi resepi hari ini Tempe Goreng ajalah dengan sayur goreng,nanti beli lah sikit Masak Lemak Daging Salai kat gerai hujung..settle!ehehe..
Kalau nak goreng tempe nie jangan dibasuh pula ya,letak kunyit dan garam sikit terus aja goreng.Kalau nak sedap boleh lah gaul dengan bawang merah,bawang putih yang telah dikisar.Keluarga Kak Sue baik Ikan ke,apa ke..yang bergoreng kami lebih suka garing-garing.Dah siap goreng boleh dihidangkan bersama sambal kicap..memang terangkat!Korang masak apa pula hari nie..bagi idea sikit..ehehe..

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.