Zespri SunGold KiwiFest Kempen Sarapan Bertemakan WakeUpWithZespri

May 29, 2016

Assalamualaikum,hai jumpa lagi semua.Hari nie Kak Sue nak kongsikan sikit info mengenai buah kiwi Zespri SunGold.Bersempena dengan Zespri SunGold KiwiFest dengan kempen WakeUpWithZespri pada pagi tadi yang menekankan kepentingan sarapan pagi dengan buah kiwi memberi kesan yang baik pada kita sekeluarga sepanjang hari.Korang tahu tak buah kiwi mendahului carta pemakanan buah-buahan yang paling berkhasiat dan sebiji buah kiwi Zespri SunGold melebihi tiga kali vitamin C yang terdapat pada buah oren dan 100g daging yang kita makan!Haaaa..menarik kan..


"Sarapan pagi merupakan hidangan penting setiap hari kerana keperluan nutrin untuk badan kita ke tahap optimum dan sarapan bersama buah kiwi Zespri SunGold setiap pagi cukup untuk memenuhi 100% keperluan vitamin C harian kita" menurut kata Cik Tee Lai Kim Pengurus Pemasaran Zespri Malaysia.Selain dari itu pengambilan vitamin C harian yang mencukupi akan menguatkan sistem imun,melindungi kerosakan tisu otot,mengurangkan keletihan,meningkatkan tenaga juga membantu meningkatkan mood.Kak Sue pun siap beli dua bekas pagi tadi untuk stok di rumah..ehehehe..

Zespri SunGold KiwiFest


Zespri SunGold KiwiFest akan bermula di Malaysia,Singapura seterusnya ke Australia.Majlis nie terbuka kepada semua tanpa bayaran dan berbagai aktiviti bersama keluarga disediakan.Hari nie Zespri SunGold menjemput Cassey Ho seleberiti fitnes yang terkenal dengan lebih tiga juta penonton di Youtube dari Los Angeles yang juga pengasas Blogilates istimewa untuk peminat dimajlis ini dan ada kelas secara langsung oleh beliau..






LeelaPass pusat pengayaan kanak-kanak menjalankan 15 minit penyertaan aktiviti fizikal permainan termasuk permainan Bola,'Full Body' Rock,permainan gunting kertas,seni dan kraf dan Finger Painting.500 pertama menyertai permainan ini juga akan menerima Zespri KiwiFruit World tee oleh artis illlustarator yang terkenal dari London,Harry Malt.





Aktiviti menarik yang lain ialah 'Smoothie Bike' kita boleh buat smoothies kita sendiri dengan menaiki basikal yang disediakan,Colouring Wall,Giant Twister,Kiwi Dartboard,Zorb Ball dan sarapan pagi berasaskan buah kiwi secara percuma,punyalah beratur panjang...tak sempat nak rasa jus kiwi..huhuhu..

Sementara itu,untuk 1500 pertama pengunjung yang datang hari ini yang bawa resit dalam setiap bekas Zespri SunGold yang dijual di pusat runcit utama akan menjadi pemilik botol air percuma edisi terhad Zespri.Ramai juga yang datang untuk menebus botol air tadi,Kak Sue pun tak ketinggalan juga.Rupanya ada booth kat sini yang menjual buah kiwi Zespri SunGold dengan harga yang istimewa lagi..


Aktiviti bersama keluarag yang menyeronokkan ini harap dapat memupuk tabiat harian kita bermula dengan sarapan setiap hari dengan buah kiwi Zespri SunGold untuk kesihatan,kecergasan dan sentiasa bersemangat seperti Zespri!Terima kasih ZespriGold..

You Might Also Like

3 ulasan

  1. salam ..
    menarik jugak kan buat aktiviti dengan family

    ReplyDelete
  2. pendrive ke tu? cute giler

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.