Oppo F1 Pilihan Hati

May 15, 2016

Assalamualaikum semua,sebenarnya hari nie Kak Sue plan nak tukar handphone Abang Man aja dulu.Sambil tu Kak Sue cuci-cuci mata tengok handphone apa yang menarik dan tengah top sekarang nie.Yang top haruslah yang mahal dan berkualiti,kalau harga yang ribu-ribu tak mampu lah..lagipun sayang duit rasanya..ehehehe...
Masa tengah cuci mata,sekali Kak Sue terpandang Oppo F1 yang begitu menarik minat Kak Sue.Ehhh..nie yang Nora Danish jadi model nie,tapi Kak Sue bukan kaki selpie pun..segannn!!Kak Sue pun tengok apa kelebihan Oppo F1 nie,pertama yang Kak Sue akan pastikan memori handphone itu sendiri dan jugak ram.Selalu nak simpan banyak gambar dan nak download banyak benda kat situ.Bila dah check tengok besar juga lah memori dan ram untuk kegunaan kak Sue.Bateri pun katanya tahan lama,dan tak perlu caj lama sangat.Bentuk pun menarik,ringan dan nipis dengan rekaan logam dengan pilihan warna hitam,putih dan rose gold,haruslah pilih rose gold..ehehhe..
Fikir punya fikir,dah selesai urusan Abang Man,Kak Sue ingat nak tukar lah handphone baru memandangkan yang ada nie kadang dok heng hong,nak buat kerja pun susah Kak Sue pun pilih Oppo F1 nie untuk diri Kak Sue.Harga pun dah murah sikit masa memula keluar dulu kan.Kak Sue trade in aja handphone lama Kak Sue,tambah sikit duit.Akhirnya Oppo F1 menjadi pilihan hati Kak Sue kali nie.Nanti lain kali Kak Sue kongsikan lagi kelebihan Oppo F1 nie ye..Pada korang yang berminat nak tahu lebih lanjut boleh ke www.oppo.com

Spesifikasi Oppo F1 Selfie Expert
Screen 5.0 inch / 2.5D Gorilla Glass 4
Camera 13 Mp rear / 8 Mp Front
Memori Internal 16Gb / Ram 3Gb
Bateri 2400 mAh / 9.12Wh (Min) / 2500 MAh / 9.5Wh (Typ)







                 

You Might Also Like

11 ulasan

  1. wah kak sue...henpon baru...kite geng oppo gak..2 tahun dh guna oppo..ok dan puas hati sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zatie..ehehe..puashati la setakat nie..best!

      Delete
  2. Oppo gambar cantik tak kak sue?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar cantik Nani..dia punya camera katanya guna sama macam hp sony..

      Delete
  3. Alhamdulillah...selamat berkhidmat wahai oppo f1...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdullilah..itulah,puashati rasanya.. :)

      Delete
  4. Owhhh..Mimi pun pakai oppo juga tp oppo R1..Puas hati kalau selpie..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah..kita geng ye Mimi..sep sikit,hahaha..

      Delete
  5. waaaaa...
    oppo f1.
    best tu selpi.
    heheh.
    pueh hati kak sue kalau dh s
    dpt model baru.
    snang keje nnti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehehe..terbekenan pulak Shark..itulah senang nak buat keje,nak ambik gambar..

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.