Air Buah - Buahan Detox

May 24, 2016

Assalamualaikum semua,rasanya ada yang dah tahu resepi kombinasi air buah-buahan dan bahan lain untuk detox kan.Apa itu detox?Detox ialah merupakan satu proses membersih segala macam kotoran atau racun yang secara tak sengaja atau tanpa kita sedar telah berada dalam badan dalam jangka masa yang lama..Jadi hari nie Kak Sue kongsikan lah resepi yang boleh kita buat sendiri di rumah untuk membersih dalaman badan kita,agar lebih sihat dan ceria....Jom kita tengok resepinya..

Carrot + Halia + Epal
Membersihkan sistem dalaman badan kita

Epal + Timun + Saderi
Mencegah kanser,mengurangkan kolestrol dan menghilangkan sakit perut dan sakit kepala

Tomato + Carrot + Epal
Meningkatkan komplekasi kulit dan menghilangkan nafas berbau

Peria + Epal + Susu
Mengelakkan nafas berbau dan mengurangkan haba dalaman badan

Oren + Halia + Timun
Meningkatkan tekstur kulit dan kelembapan serta mengurangkan panas badan

Nenas + Epal + Tembikai
Untuk menghilangkan garam berlebihan,membersihakn pundi kencing dan buah pingga

Pear + Pisang
Mengawal kandungan gula

Carrot + Epal + Pear + Mangga
Meredakan panas badan,nyah toksik,menurunkan tekanan darah dan melawan pengosksidaan..awet muda!!ehehe..

Tembikai Susu + Anggur + Tembikai + Susu
Kaya dengan vitamin C dan vitamin B2,menghilangkan aktiviti sel dan menguatkan imuniti badan

Betik + Nenas + Susu
Kaya dengan vitamin C,E,Zat Besi,mencerahkan kulit dan metabolisme

Pisang + Nenas + Susu
Kaya dengan vitamin yang berkhasiat dan mengelakkan sembelit

Selamat mencuba dan semoga bermafaat untuk semua ya..papai!


*Sumber info dari group family Kak Sue :)
*Sumber gambar dari Google

You Might Also Like

1 ulasan

  1. adik sy selalu buat lemon + strawberry. xtaulah utk ape. haha

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.