The Jungle Book Memang Berbaloi Ditonton

April 12, 2016

Assalamualaikum semua,dah tengok movie The Jungle Book ke belum?Kalau belum Kak Sue rekemen korang kena pergi tengok sebab jalan ceritanya memang menarik.Kak Sue sempatlah bawak anak-anak menonton sempena cuti pendek Abang dan Adik minggu nie..


The Jungle Book nie di adaptasi dari sebuah buku yang bertajuk The Jungle Book yang ditulis oleh Rudy Kipling.Cerita nie memang sesuai untuk di tonton seisi keluarga dengan berbagai mesej yang di sampaikan melalui watak-watak dalam kisah seorang budak yang bernama Mowgli,hidup bersama sekumpulan serigala di hutan.Hidup Mowgli menjadi kacau bilau apabila di ganggu oleh seekor harimau yang bernama Shere Khan.Dari situ bermula lah pengembaraan Mowgli untuk menyelamatkan diri dengan bantuan kawan-kawannya..


Kalau korang nak tau cerita seterusnya kena la datang menonton filem nie tau.Ada bermacam pengajaran dalam kisah filem nie kasih sayang,sedih,geram dan terkejut beruk pun ada..hahahaha!!Macam nak terkeluar jantung Kak Sue weiiii,dalam satu babak antara Shere Khan dan Mowgli,nasib baik tak tercampak popcorn..ehehehe.Jangan lupa tau datang tonton filem nie,Kak Sue gerenti korang akan berpuashati.Kak Sue bagi 5/5 bintang..memang best sangat!Rasa nak tengok lagi pun ada..Selamat menonton..papai!!



You Might Also Like

1 ulasan

  1. waaahh.. nampak mcm best je citer ni... ni yg tak sabo nak tgk ni.hihi :D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.