Instagram Dah Boleh Setting Notifi..!

April 02, 2016

Assalamualaikum semua,selamat berhujung minggu.Macam biasa rutin harian Kak Sue pepagi selain dengan rutin harian kat rumah ialah cek mesej kat phone,up date facebook dan instagram..ehehe..Selalu lama juga kat instagram sebab ada sesetengah baker tu depa ada sharing tips baking.Kak Sue tak mau terlepas tips mereka,tapi tak tau macam mana nak dapatkan latest up date.Selalu Kak Sue refer pada hashtag aje.Hari nie Kak Sue perasan ada setting baru kat instagram,dah boleh set notifi korang...terbaik!


Memula korang pergi ke Instagram yang korang nak follow,kemudian korang klik pada titik tiga yang Kak Sue tandakan tu,nanti akan kuar pilihan yang perlu korang pilih..


Bila dah pop up,korang boleh pilih turn onn post notification,nanti setiap kali Instagram yang kita dah set tu post gambar atau video kita akan dapat notifi dari situ.Mudah aja kan,selamat mencuba..Jangan lupa follow instagram Kak Sue jugak tau @kaksue7273 ..papai!



You Might Also Like

4 ulasan

  1. salam kak boleh eh...
    ke kena update latest version/

    ReplyDelete
  2. Tips yang menarik kak sue.... Nanti boleh turn off jimat kan data... Ehhh jimat ker

    ReplyDelete
  3. dah turn on notification on ig Aidijuma dah kak sue? hehehe

    ReplyDelete
  4. mmg ade pun set on notification kat beberapa ig feveret... hehehe

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.