Tanda-Tanda Awal Strok Haba

March 14, 2016

Assalamualaikum semua,sekarang nie keadaan cuaca kat negara kita panas dan sangat terik.Mungkin di sebabkan Equinok yang di ramalkan bakal berlaku di Malaysia pada 20 Mac 2016 nanti.Dalam tempoh cuaca panas nie orang ramai di nasihatkan berhati-hati dalam melakukan aktiviti luar atau kalau boleh kurangkan lah,lagi baik kut..Risau pulak nanti silap-silap boleh kena strok haba pulak kan..

Ini ha Kak Sue kongsikan gambar dari KKM Putrajaya tanda-tanda awal strok haba.Strok haba nie berlaku bila sistem tubuh badan kita tak dapat mengawal secara normal.Badan akan mengalami kenaikan suhu mendadak dan turut mengalami kegagalan berpeluh.Suhu badan individu yang kena strok haba nie selalunya akan naik sehingga 41C atau lebih dalam masa 10 hingga 15 minit.Jika tak di kawal boleh menyebabkan kematian dan hilang keupayaan kekal.Jom kita tengok tanda-tanda awal strok haba,take care korang,banyakkan minum air tau.Semoga bermafaat untuk semua..papai!


You Might Also Like

1 ulasan

  1. betul tu.. panas sangat di luar huhu , kena banyak mnum air

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.