Sahabat Dunia Akhirat

March 04, 2016

Assalamualaikum semua.Beberapa hari lepas Kak Sue terima pemberian dari salah seorang kawan sekolah Kak Sue.Rasanya hadiah paling istimewa setakat nie pada tahun nie.Selalu beliau berkongsi dan mengingatkan Kak Sue mengenai hal -hal keagamaan.Saling berkongsi apa yang kurang faham dan tahu..Ini dinamakan sahabat dunia akhirat.Susah dah zaman sekarang nie nak jumpa kawan yang boleh kita panggil sahabat dunia akhirat nie..Yang ada tu banyak yang suka mengambil kesempatan atas kebaikan kita.Ini pengalaman nie tau..

sahabat dunia akhirat
Buku Surah-surah Amalam hadiah dari sahabat dunia akhirat
Bila kita hadiahkan buku agama,sedekah atau apa saja yang bermafaat kepada orang lain,InsyaAllah kalau digunakan secara istiqomah pahala akan berpanjangan untuk kita walaupun kita dah tak ada nanti.Terima kasih sahabat dunia akhirat,tak pernah jemu memberi nasihat dan panduan.Walaupun kita tak selalu berhubung tapi kita tau hati kita masing-masing kan.Semoga persahabatan kita kekal dunia dan akhirat,sayang selalu..aamiin ya rabb..

You Might Also Like

1 ulasan

  1. Salam , maka beruntung lah orang orang yang mempunyai sahabat yang bawak kita dekat dengan Allah

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.