Review Filem Munafik | Penuh Dengan Pengajaran dan Teladan

March 13, 2016

Assalamualikum semua,semalam Kak Sue berkesempatan layan filem dari Syamsul Yusof Munafik.Kebetulan Abang request nak tengok wayang dan Kak Sue rasa filem nie tak keterlaluan sangat,so bawak la Abang,Adik Kak Sue dan anak buah layan cita nie.Dengar cerita dari kawan yang dah layan cerita ne,katanya asyik terkejut boleh luruh jantung,risau jugak Kak Sue karang asyik terkejut aja,sakit dada..ehehe
Pada Kak Sue filem nie bukan cerita seram biasa,tapi penuh dengan pengajaran dan teladan untuk kita.Apa yang menarik jalan cerita tak membosankan dan sentiasa buat kita tertanya-tanya aja,suspen gitu...tengok screen wayang tu pun asyik tutup mata aja dengan tangan,takut terkejut!Kira okaylah tu dari orang sebelah yang tutup dengan hand bag dia..kahkahkah..
Apa yang menarik dalam filem nie kan bila part Nabila Huda dan Syamsul bercakap dalam bahasa arab.Yang membuat meremang bulu roma bila Nabila menjerit Dajjal!!!Ya Allah meremang masa tu korang.Unsur seram dalam filem ini bukan dari make up tau tapi pembawakan watak iblis dan jin yang ada,Nauuzubillahiminzalik!Ya Allah jauhkan lah kami dari benda yang tak elok..
Pada korang yang belum menonton filem nie Kak Sue cadangkan inilah filem yang harus di tonton oleh semua lapisan masyarakat.Semua ada dalam filem nie..suspen,sedih,misteri dan penuh pengajaran untuk kita semua korang pasti puashati.Selamat menonton ya..papai!






You Might Also Like

1 ulasan

  1. sana sini dengo sume cakap yg filem ni best...bertambah gelorah hati saya ni tapi nak tengok tak bole T___T saya hanya mampu bertabah...cantiknye beg mengkuang tu sama dgn beg letak muqaddam time saya kecik2 dulu...huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.