Pelancaran Camelus Produk Susu Unta Pertama Di Malaysia

March 24, 2016

Assalamualaikum semua,hari nie Kak Sue nak kongsikan satu produk baru yang pertama di Malaysia iaitu Camelus produk susu unta yang akan berada di pasaran tak lama lagi.Minggu lepas Kak Sue dan #KelabBloggerBenAshaari di jemput untuk memeriahkan Pre Launching Camelus.Teruja nak tau apa yang istimewa pasal produk Camelus nie,pepagi Kak Sue merupakan org terawal sampai,teruja gitu..hehehe..


Masuk aje ke dalam pejabat Camelus yang terletak di Dolmite,Batu Caves suasana dekorasimya yang simple dan kemas.Kak Sue suka sangat mockup unta putih menarik sangat dengan sususan produk yang tersusun rapi.Sementara menunggu kawan-kawan lain sampai Kak Sue di pelawa duduk oleh staff yang mesra dan sentiasa tersenyum selalu serta bersedia menjawab setiap pertanyaan Kak Sue.


Sebelum aktiviti seterusnya kami di jemput merasa beberapa jenis biskut yang di buat dari bahan utamanya susu unta.Seperti yang di beritahu oleh staff kat situ,biskut red velvet yang paling menjadi pilihan dan Kak Sue suka sangat..sedap kut!Nak raya nanti boleh lah tempah untuk diri sendiri dan keluarga memang puashati..memang di cadangkan!


Kemudian aktiviti seterusnya kami di jemput ke bilik mesyuarat yang di sampaikan oleh Encik Azhar Sulaiman sebagai Head of Strategic & Corporate Planning di Camelus.Menurut beliau syarikat ini telah menjalankan penyelidikan khasiat susu unta selama 25 tahun dan bahan mentah di proses menggunakan teknologi terkini dan daripada 4000 ekor unta dari baka yang berkualiti.Menurut beliau lagi,susu unta kaya dengan potassium,zat besi,mineral rendah lemak dan kolestrol berbanding susu kambing dan lembu.Selain dari itu susu unta juga mengandungi banyak nutrien untuk menyembuhkan penyakit,kaya dengan vitamin c untuk kuatkan gigi dan penjagaan gusi,baik sebagai pelembab kulit dan juga anti penuaan.Sebenarnya banyak lagi kelebihan susu unta nie yang boleh kita amalkan secara harian..


Kami juga di beri kesempatan mencuba secawan susu unta iaitu campuran susu unta dan tongkat ali untuk lelaki manakala untuk wanita susu unta dan kopi.Memula risau jugak takut bau atau rasa pelik,bila dah rasa sedap rupanya dan tak ada bau langsung,jangan risau hokay.Untuk selera Kak Sue rasanya sedang elok dah rasanya,tak payah tambah apa-apa dah.


Kemudian kami juga dikenalkan dengan rakan kongsi dan penasihat dari Dubai iaitu Mr Hassan Alhammadi dan Mr Abdulla Al Hammadi,juga ketua Pegawai EKsekutif Palmabrand Sdn Bhd yang bersama kami dalam majlis ini iaitu Encik Mohd Nor Mohd Sahak.


Bercerita mengenai rangkain produk Camelus pula,ada pelbagai pilihan produk antaranya campuran Tongkat Ali,Teh Tarik,produk kesihatan untuk lelaki dan juga wanita,coklat dan susu unta asli tanpa campuran bahan lain.Produk ini sedia di pasarkan pada penghujung april nanti dan akan di pasarkan ke pusat membeli belah seperti tesco dan giant serta kedai produk kesihatan.


Pada anda yang berminat nak dapatkan produk dan pihak Camelus ada juga membuka peluang pada sesiapa yang berminat nak jadi agen jualan,stokis dan dropship tau.Di samping itu pihak Camelus akan menyediakan training dan seminar secara percuma dan juga menyediakan iklan dalam pelbagai bentuk seperti di facebook,instagram,flyer dan sebagainya.Kelebihan lain apabila menjadi sebahagian dari ahli Camelus ini ialah keahlian seumur hidup,percutian dan pemberian bonus,menarik kan?Apa tunggu lagi,pada anda yang berminat bolehlah hubungi nombor yang Kak Sue kongsikan kat bawah nie ye dan untuk yang berminat menjadi stokis boleh klik Di Sini

Call/Whatapps/sms : 014 6644262 / 03 61787846

Atau untuk info lebih lanjut boleh layari : 


Camelus

Alamat
PalmaBrand Camel Milk Sdn Bhd
No 33-M,Jalan DBP,
Dolomite Business Park
68100 Batu Caves,
Selangor

Terima Kasih pada pihak Palmabrand di atas kesudian menjemput Kak Sue dan geng #kelabbloggerbenashaari.Kak Sue doakan semoga produk Camelus terus succes..!

You Might Also Like

10 ulasan

  1. Camelus....wahhh best yer dpt minum susu unta terpilih dan bersih dari produk keluaran bumiputera...syok!

    ReplyDelete
  2. menarik ni.. tak pernah lg minum susu unta, boleh cuba ni!

    ReplyDelete
  3. wah, biskut pun boleh gunakan susu unta ni ya

    ReplyDelete
  4. br tahu Azhar Sulaiman punya.. Bagus keluarkan produk lain dari yang lain. Moga sukses

    ReplyDelete
  5. biskut red velvet tu nampak menarik sgt. boleh laa cuba susu untu plak pasni

    ReplyDelete
  6. tak sabar tunggu ada di pasaran

    ReplyDelete
  7. Bestnya dapat merasai susu camel ni... Ehhh jumpa zukieeee tak?

    ReplyDelete
  8. tunggu tunggu die launched

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.