Kita Yang Suka Bersangka-Sangka

March 07, 2016

Assalamualaikum semua,kita hari nie suka bersangka-sangka.Semua orang tak baik,semua orang jahat.Memang betul pada zaman sekarang nie memang susah kita nak bersangka baik dengan orang lain,tapi kita tengoklah pada keadaan suasana dan tempat jugak kan..Jom kita latih diri kita agar sentiasa bersangka baik dan buangkan sangkaan buruk kita pada semua orang...

Bila kita lihat atau terjadi sesuatu perkara kita lebih cenderong berfikiran negatif dan berburuk sangka tanpa usul periksa...Surah Al Hujurat,ayat enam yang bermaksud "Wahai orang-orang yang beriman,apabila datang kepadamu orang yang fasik (orang yang tidak mengamalkan ajaran islam) yang membawa sesuatu berita,maka siasatlah dengan teliti (benar atau tidak)".Apabila kita lihat orang lain,kita lihatlah dari sudut positif dan baik..Kita pun nak orang lihat kita macam tu kan..Jangan suka bersangka-sangka ya..papai!

You Might Also Like

0 ulasan

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.