Pengalaman Pertama Naik ETS,Teruja!

Assalamualaikum semua,hari nie Kak Sue nak kongsi pengalaman pertama kali naik ETS atau dengan bahasa panjangnya Electric Train Service.Selalu Kak Sue dengar keluarga dan kawan dok bercerita pengalaman mereka menaiki ETS,hari nie giliran Kak Sue pulak..teruja aih!!
Kak Sue beli tiket seminggu awal sebab kebetulan balik dalam cuti yang panjang kan minggu nie.Kebetulan Abang Man ada kerja yang nak di selesaikan,jadi Kak Sue mengambil kesempatan nak balik jenguk Adik dan Abang kat kampung Kak Sue
Kak Sue gerak dari Stesen Tanjung Malim sebab Abang Man tak nak ke KL Sentral takut jalan sesak pepagi,di tambah dengan tiket yang dah sold out.Perjalanan mengambil masa dua jam lebih aja.Keadaan dalam tren pun selesa dan bersih,ada tempat makan dan tempat solat.Rasanya next time boleh la Kak Sue balik naik tren lagi,senang dan cepat.Kak Sue belum la jalan-jalan tengok dalam tren nie lagi maklumlah pertama kali,lain kali Kak Sue kongsikan lagi suasana dalam ETS nie ye..papai!

3 comments

  1. Waaaaa...MG belum penah naik lg...tringin jg nak blik perlis naik ets :)

    ReplyDelete
  2. best naik ni lajuuu je,masa ikut trip ke ipoh hari tu seronok rasa nak gi lagi ni..hehehe rasa nak travel ke utara naik train la pulak hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤