Khasiat Buah Delima

January 08, 2016

Assalamualaikum semua,bertemu lagi kita kat sini.Masih nak bercerita pasal anak-anak Kak Sue.Bila berjauhan nie semua la nak ingat kan.Anak-anak Kak Sue memang suka sangat makan buah-buahan dan sayur,tapi buah yang paling depa suka anggur,delima dan apple.Kira rumah Kak Sue kena sentiasa ada stok buah-buahan,sebab depa memang akan mengulang makan buah setiap hari.
Buah delima dan anggur antara makanan sunnah,elok kita biasakan di rumah.Abang lah yang paling suka buah delima.Hari tu sebelum masukkan Abang dan Adik kat asrama sempat la belikan untuk Abang.Buah Delima nie memang terkenal dalam bidang perubatan dan kecantikan sebab ia mempunyai kandungan yang sangat baik untuk badan.Buah delima nie amat kaya dengan sodium dan mengandungi unsur-unsur nutrien.
Dalam islam buah delima merupakan salah satu buah yang terdapat di dalam syurga.Ia juga banyak manfaat sebagai ubat penawar.Sabda nabi Muhammad s.a.w daripada Ali dan Abu Nu'aim yang bermaksud,"Buah Delima dan kulitnya dapat menguatkan perut untuk penghadaman".Menarik kan,jadi sama-sam la kita amalkan makanan sunnah di rumah bermula sekarang..



You Might Also Like

1 ulasan

  1. masa pregnant dulu selalu makan. nnt nak start amalkan balik lah

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.