Ilmu Dunia dan Akhirat

January 03, 2016

Assalamualaikum semua.Tahun nie anak teruna Kak Sue tukar sekolah ke Batu Kurau,Taiping Perak.Tempat asal dan kampung Kak Sue.Berat jugak nak berpisah memandangkan Kak Sue tak pernah berpisah dengan anak-anak.Seingat Kak Sue cuti sekolah,pernah sekali ja hantar anak ke sana,itu pun bagai nak gila rindu..Anak-anak pun hari-hari call,suruh cepat balik..lepas tu tak pernah dah hantar ke kampung

Kali nie Kak Sue dan Abang Man sepakat membuat keputusan,tak apalah berpisah untuk kebaikan.Anak-anak menuntut ilmu dunia dan akhirat.Kita sebagai ibu bapa hanya mendokan yang terbaik buat anak-anak.Untuk permulaan nie,memang terasa sangat,sebab biasa kalau ada anak-anak rumah tu riuh sentiasa.Pepagi dah kecoh nak ke sekolah masing-masing,tapi tahun nie agak berlainan sikitlah suasana nya nanti.Tak tau macam mana Kak Sue nak menghadapi,tapi IsyaAllah akan cuba pujuk hati..

Anak-Anak Ibu..Ibu dan Abah sentiasa mendoakan semoga anak-anak menjadi anak yang soleh dan solehah,menjadi anak yang baik akhlaknya,sentiasa dalam lindungan dan rahmat kasih Allah,di mudahkan setiap urusan dunia dan akhirat kamu semua,kasih sayang dan doa Ibu dan Abah tak pernah putus walau sesaat..

You Might Also Like

2 ulasan

  1. sejuk mata memandang anak-anak soleh ni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Sheila.. aamin semoga anak-anak kita menjadi anak yang soleh dan solehah..aamin ya rab.. :)

      Delete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.