Cinta Orang Dedulu..

December 19, 2015

Assalamualaikum semua,Kak Sue bercuti di kampung Abang Man sekarang nie.Sambil rehat-rehat Kak Sue ambik gambar rumah mertua Kak Sue nie..Kak Sue memang suka rumah kayu lama nie.Bila tengok bumbung rumah,teringat pulak kisah orang dulu-dulu..
Kita sebagai orang melayu memang tebal dengan adat dan pantang larang.Dedulu anak dara mana boleh keluar tak tentu hala,tak tentu masa.Kalau bercinta pun sorok-sorok dari keluarga,sebab orang tua agak tegas kan,sentiasa mengawasi anak- anak mereka..
Macam tu jugak dengan anak teruna,tak boleh suka-suka nak bawak keluar anak dara orang tanpa izin.Kalau bercinta pun berhubung melalui surat menyurat aja.Dan katanya..orang dedulu jugak kalau rindu,dapat tengok bumbung pun jadilah,walau tak dapat jumpa orangnya.Betul ke..macam menarik je kan cinta orang dedulu.. ;)

You Might Also Like

2 ulasan

  1. hehehe.. betui tu sis.. skrg nih dah hilang adat... huhuhu

    ReplyDelete
  2. Cinta budak zaman sekarang dah tak macam dulu.. sume dilanggarnya

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen..datang lagi ya :)

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.

Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.