Terpilih Best Photo Share Mobile PhotoGraphy Lagi..

Assalamualaikum semua,Alhamdullilah gambar Kak Sue terpilih lagi kali nie dalam group Sempoi Photography.Group nie memang khas untuk kita...

Assalamualaikum semua,Alhamdullilah gambar Kak Sue terpilih lagi kali nie dalam group Sempoi Photography.Group nie memang khas untuk kita kongsikan gambar dari handphone kita.Kak Sue memang dari dulu minat ambik gambar,tapi tak tau macam mana cara yang betul dan cara edit gambar agar tak keterlaluan.Nak belajar dari camera anak Kak Sue pun tak sempat lagi,jadi belajar kat handphone la dulu..ehehe..
Group Sempoi PhotoGraphy nie kita bebas berkarya,janji kita ikut lah undang-undang yang telah di buat dan pastikan gambar yang kita ambik tu memang gambar kita bukan cilok dari orang lain,suka-suka hati cakap gambar kita pulak ye..tak baik gitu!Kadang kita nak ambik gambar yang cantik,sharp jenuh jugak la terbongkok,terselit dan banyak ter lagi lah.Jadi tak adil la kalau ada yang senang hati je mengaku gambar mereka kan..
Sekarang nie Kak Sue teringin sangat nak ambik gambar serangga,atau dalam bahasa photography nie kita panggil fauna.Serangga yang kecil yang kita ambil secara close up atau macro,tapi memang nak kena sabar banyak!Kadang baru nak snap dah terbang pulak kumbang ..kalau semut lagi la bergerak laju bila kita snap ja gambar tu tak sharp.Harap nanti satu hari Kak Sue berjaya juga ber macro nie ye.Selain kita nak ambik gambar yang cantik,kita juga berlajar bersabar bila nak snap gambar nie tau.Bila Kak Sue dah berjaya nanti,Kak Sue share la kat sini okay.Jangan jemu singgah tau..Papai!!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. wahh tahniah kaksu.. chaiyuk!! lepas ni gambar sume bom bom ler cun..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen ❤

Segala yang terkandung dalam terbitan entri adalah pendapat peribadi penulis. Perubahan butiran atau informasi mungkin berlaku tanpa ada sebarang pemberitahuan. Terima kasih singgah blog Shuhaida Kabdy.