Terpilih Best Photo Share Mobile PhotoGraphy Lagi..

November 24, 2015

Assalamualaikum semua,Alhamdullilah gambar Kak Sue terpilih lagi kali nie dalam group Sempoi Photography.Group nie memang khas untuk kita kongsikan gambar dari handphone kita.Kak Sue memang dari dulu minat ambik gambar,tapi tak tau macam mana cara yang betul dan cara edit gambar agar tak keterlaluan.Nak belajar dari camera anak Kak Sue pun tak sempat lagi,jadi belajar kat handphone la dulu..ehehe..
Group Sempoi PhotoGraphy nie kita bebas berkarya,janji kita ikut lah undang-undang yang telah di buat dan pastikan gambar yang kita ambik tu memang gambar kita bukan cilok dari orang lain,suka-suka hati cakap gambar kita pulak ye..tak baik gitu!Kadang kita nak ambik gambar yang cantik,sharp jenuh jugak la terbongkok,terselit dan banyak ter lagi lah.Jadi tak adil la kalau ada yang senang hati je mengaku gambar mereka kan..
Sekarang nie Kak Sue teringin sangat nak ambik gambar serangga,atau dalam bahasa photography nie kita panggil fauna.Serangga yang kecil yang kita ambil secara close up atau macro,tapi memang nak kena sabar banyak!Kadang baru nak snap dah terbang pulak kumbang ..kalau semut lagi la bergerak laju bila kita snap ja gambar tu tak sharp.Harap nanti satu hari Kak Sue berjaya juga ber macro nie ye.Selain kita nak ambik gambar yang cantik,kita juga berlajar bersabar bila nak snap gambar nie tau.Bila Kak Sue dah berjaya nanti,Kak Sue share la kat sini okay.Jangan jemu singgah tau..Papai!!

You Might Also Like

2 ulasan

  1. wahh tahniah kaksu.. chaiyuk!! lepas ni gambar sume bom bom ler cun..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.