Peluklah Anak Setiap Hari

November 27, 2015

Assalamualaikum semua,salam jumaat.Korang dah peluk anak korang tak hari nie?Kak Sue kan hari-hari akan peluk anak-anak Kak Sue,tak kira la waktu menonton tv ke,waktu jenjalan ke sebab dah terbiasa dari mereka kecil dan nak anak-anak tahu yang Kak Sue sayangkan mereka dan mereka akan rasa selamat bila dalam pelukan Kak Sue.Jadi peluklah anak setiap hari

peluklah anak setiap hari
Peluklah Anak Setiap Hari


Jom Kita Peluk Anak Setiap Hari

Walaupun anak-anak Kak Sue dah besar panjang semua,itu tak menjadi hal pun.Anak-anak Kak Sue dah terbiasa dan tak rasa malu macam sesetengah anak-anak yang tak di biasakan dengan pelukan nie.Tiap hari kalau waktu bersekolah,anak-anak akan salam,cium dan peluk Kak Sue sebelum mereka ke sekolah.Macam tu juga kalau nak tidur malam,mesti peluk dulu dan good night kiss kata org putih,chewah....Kalau tak ada good night kiss,rasa tak boleh tidur pula rasanya sebab dah terbiasa dari mereka semua kecil lagi.

Sebenarnya kan anak yang sering di peluk,ada kajian menunjukkan mempunyai kekuatan IQ yang lebih kuat.Selain dari itu dapat memberikan kesan positif yang lain serta dapat mengurangkan rasa stress dan cemas anak-anak kita.Jadi,peluklah anak kita setiap hari ye.Semoga keluarga kita semua sentiasa dalam berkasing sayang..papai!


You Might Also Like

3 ulasan

  1. Insya allah..buat masa ni hari-hari peluk melainkan diorang balik kampung,.hehe

    ReplyDelete
  2. pelukan seorang ibu kan penawar bagi seorang anak :D

    ReplyDelete
  3. yup., tiap2 ari aku pluk dorng., =)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi singgah dan komen.. datang lagi ya ❤

[PERINGATAN] Komen yang mempunyai pautan ke mana-mana blog atau laman web yang menjurus kepada perniagaan atau bersifat keuntungan sebelah pihak, akan dipadamkan serta-merta. Jika berminat untuk meletakkan link atau pautan ke dalam entri ini, sila hubungi penulis di skabdy@yahoo.com

[PENAFIAN] www.shuhaidakabdy.com dan pemilik blog ini secara khusus tidak akan bertanggungjawab terhadap apa juga liabiliti, kerosakan, kehilangan, kerugian atas risiko, peribadi mahu pun sebaliknya yang berlaku akibat, secara langsung atau tidak langsung daripada penggunaan dan aplikasi, daripada apa juga kandungan yang diperolehi dari blog ini.

Pemilik blog juga tidak akan bertanggungjawab sama sekali terhadap komen-komen yang di siarkan dan ianya adalah tanggungjawab penulis komen itu sendiri.
Segala artikel yang dihasilkan oleh pemilik blog ini hanya sekadar pendapat peribadi yang mahu dikongsi bersama para pembaca blog ini serta untuk koleksi rujukan buat pemilik blog untuk kegunaan pada masa hadapan.